Milorad Kosanović je prvi tuji trener na klopi Olimpije, odkar se je vrnila v prvo ligo. Foto: EPA
Milorad Kosanović je prvi tuji trener na klopi Olimpije, odkar se je vrnila v prvo ligo. Foto: EPA
Andrej Razdrh
Andrej Razdrh je avgusta 2012 na klopi nasledil Ermina Šiljaka. Decembra lani je z Olimpijo podpisal štiriletno pogodbo. Foto: Aleš Fevžer
Krizi nogometašev Olimpije ni videti konca

Ime 62-letnega Kosanovića je v javnosti krožilo že nekaj časa. Gre za nekdanjega selektorja Malte in mlade srbske reprezentance. Dvakrat je sedel na klopi Crvene zvezde, nazadnje pa je pred dvema letoma deloval na Kitajskem, kjer je trikrat osvojil naslov prvaka. Zadnji dve sezoni je brez kluba.
Kosanović je pri Crveni zvezdi treniral Milenka Ačimovića, na Kitajskem pa Ermina Šiljaka. Novega trenerja, ki je pogodbo podpisal do konca sezone, bodo predstavili v torek v Stožicah. Ekipo bo vodil že v sredo na prvi četrtfinalni tekmi slovenskega pokala proti Domžalam.

Razdrha spodnesel sobotni poraz
Ljubljančani so slabo krenili v sezono, krizi pa ni in ni bilo videti konca. Razdrh je "preživel" vse do konca oktobra, ko ga je spodnesel sobotni domači poraz s Celjem (0:2), na katerem je navijaška skupina Green Dragons praznovala 25-letnico delovanja.

Ogorčeni navijači so po tretjem zaporednem porazu igralce prisilili, da so mednje vrgli svoje drese, nato pa so jih Dragonsi vrgli nazaj na igrišče. Vroče je bilo tudi v garaži pod igriščem, saj so najbolj vročekrvni želeli obračunati z igralci.

Želijo ga obdržati v klubu
"Kljub temu da ni bilo težav v odnosih v slačilnici ali med upravo in trenerjem, pa so rezultati članskega moštva v tej sezoni precej pod pričakovanji, in od tega ne moremo bežati. Razdrh je s svojim odstopom še enkrat več pokazal, da gre za karakternega človeka," so v izjavi za javnost zapisali pri Olimpiji, ki si Razdrha še vedno želi obdržati v klubu.

Olimpija je s 16 točkami na sedmem mestu prvenstvene lestvice. Za vodilnim Mariborom zaostaja za 13 točk.

Peta trenerska žrtev sezone
To je že peta žrtev med prvoligaškimi trenerji v novi sezoni. Pred Razdrhom so morali klop zapustiti Stevan Mojsilović (Domžale), Ante Čačić (Maribor), Borivoje Lučić (Krka) in Dušan Kosić (Triglav).

Krizi nogometašev Olimpije ni videti konca