Damir Krznar in njegov pomočnik Mihael Mikić. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar in njegov pomočnik Mihael Mikić. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani, ki so v četrtek proti Fenerbahčeju izpadli iz Konferečne lige, so po zadetkih Marka Božića v 43. in 47. minuti vodili z 0:2, a to ni bilo dovolj za zmago. Rezervist Andrej Pavlović je z dvema goloma v 75. in 83. minuti, sploh prvima Rogaške v sezoni, domačim priboril veliko točko.

Slatinčani so si že v 3. minuti priigrali izvrstno priložnost, iz bližine je streljal Vice Miljanić, vendar je Ažbe Jug dobro posredoval. Sledila sta še dva poskusa, nato pa so se prebudili tudi vijoličasti. Trikrat je poskusil Marin Laušić, najbližje je bil v 22. minuti, ko je žoga le za nekaj centimetrov zgrešila vratnico. Pet minut pozneje je malce mimo vrat žogo poslal Arnel Jakupović. Še nevarnejši je bil poskus Božića v 39. minuti z roba kazenskega prostora, ko je Vice Baždarić s konicami prstov toliko preusmeril žogo, da je ta na koncu oplazila vratnico.

Marko Božić, ki je zadel že prejšnjo nedeljo proti Bravu, je dosegel drugi in tretji gol v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Božić, ki je zadel že prejšnjo nedeljo proti Bravu, je dosegel drugi in tretji gol v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Je pa prav Božić poskrbel za vodstvo Maribora v 43. minuti, ko je pred vrati malce preusmeril žogo po natančni podaji Josipa Iličića z desne strani. Avstrijski vezist je na začetku drugega polčasa podvojil prednost gostov, takrat ga je z lepo podajo v globino našel Marcel Lorber. Ta se je izkazal tudi v 51. minuti, ko je posredoval na golovi črti in preprečil znižanje Rogaške.

Mariborčani so imeli vse pod nadzorom in še nekajkrat zapretili, a se jim je tekma v zadnjih 20 minutah začela podirati. Martin Milec je izgubil žogo proti Alenu Korošcu, ki je podal pred vrata, od tam pa je krilni nogometaš iz Bosne in Hercegovine Pavlović zadel za 1:2. Isti igralec je osem minut zatem izenačil, ko je z glavo izkoristil dolgo podajo Roka Kurtovića v kazenski prostor. Na zelenici je bil od 60. minute.

Krznar: Zelo nevarno je, če igralci ne upoštevajo navodil

Trener Maribora Damir Krznar je bil po tekmi besen. "Zgodila se je najnevarnejša stvar, ki se lahko pripeti trenerju: da mu igralci ne sledijo. V prvem polčasu so upoštevali navodila, v drugem pa niso več delali po njih. To je zame neposredni napad na strokovni štab. Zelo nevarno je, če igralci ne upoštevajo navodil in ravnajo po svoje," je povedal za TV Slovenija.

"Če je lahko kdo danes slabe volje zaradi izgubljenih dveh točk, smo to absolutno mi, saj smo imeli na začetku tekme izjemno lepe priložnosti," pa je dejal trener Rogaške Oskar Drobne.

"Nekaj me je vleklo proti golu, imel sem srečo. Upam, da nam bo zdaj lažje. Čakajo nas lažji tekmeci, proti katerim bo lažje igrati," je dodal junak tekme Pavlović. Rogaška se je namreč že pomerila z vsemi tremi vodilnimi moštvi, tudi z Olimpijo in Celjem.

Krznar besen po remiju: To je zame neposredni napad na strokovni štab

Zec in Svetlin zadela za tri točke Celja v Domžalah

Na vrhu lestvice so Mariborčane prehiteli Celjani, ki imajo enako število točk (11), a boljšo razliko v zadetkih. Varovanci Alberta Riere so dosegli šesto zaporedno zmago (tretjo ligaško), z 1:2 so premagali Domžale.

Gostje so povedli v 26. minuti, ko je po domiselnem izvajanju kota in podaji Nina Milića z leve strani z glavo zatresel mrežo David Zec.

Drugi gol za Celje je v 50. minuti po podaji Luke Bobičanca dosegel nekdanji nogometaš Domžal Tamar Svetlin, ki se je dobro znašel pred vrati in žogo dvignil čez vratarja Gašperja Tratnika v mrežo.

Novinec pri Celju Jegor Prucev je na zelenico prišel v 67. minuti in nase opozoril v 75. minuti, ko je po prodoru na levi strani streljal, izkazal pa se je Tratnik. Ta je bil v nadaljevanju na mestu tudi po poskusih Maria Kvesića in Denisa Popovića.

Z nekaj sreče je v 82. minuti izid znižal Žiga Repas, žoga je po njegovem nizkem strelu zadela Marka Zabukovnika in presenetila Matjaža Rozmana.

Zadetki s tekme Domžale – Celje

5. krog

V Krškem:
ROGAŠKA – MARIBOR 2:2 (0:1)
1100; Pavlović 75., 83.; Božić 43., 47.

Rogaška: Baždarić, Braut, Pirtovšek (53./Mihalić), Kurtović, Rantuša Lampreht, Majcenić, Thalisson (80./Flis), Benedičič, Majcen (60./Pavlović), Miljanić (80./Satchwell), Vinogradac (60./Korošec).

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Šoštarič Karič, Strajnar (86./Urata), Pihler (46./Lorber), Laušić, Repas (86./Antolin), Božić, Iličić (63./Skuka), Jakupović.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

DOMŽALE – CELJE 1:2 (0:1)
900; Repas 82.; Zec 26., Svetlin 50.

Domžale: Tratnik, Đapo (68./Bobarić), Fazlić, Klemenčič, Mutavčić (57./Hodžić), Husmani, Šturm, Topalović (57./Pišek), Repas, Marasović (87./Hasanbegović), Černe (57./Biggs).

Celje: Rozman, Milić (46./Vuklišević), Nemanič (59./Vrbanec), Zec, Karničnik, Zabukovnik, Svetlin, Kouter (59./Kvesić), Bobičanec, Matko (67./Popović), Bajde (67./Prucev).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Odigrano v petek:
BRAVO – KOPER 0:3 (0:1)
600; Nkada 41., Ruedl 48., Vešner Tičić 75.

Odigrano v soboto:
MURA – KALCER RADOMLJE 0:2 (0:2)
1500; Korun 23., Kukovec 38.

ALUMINIJ – OLIMPIJA 4:5 (2:1)
1100; Skiba 2., Bilij 24., Jovan 74., Brest 77.; Rui Pedro 6., Pedro Lucas 58., 59., Motika 83., Nukić 87.


Lestvica:                             
CELJE                 4  3 1 0 11:3 10
MARIBOR               4  3 1 0  9:3 10
OLIMPIJA              4  3 0 1 13:7  9
KOPER                 4  3 0 1  7:4  9
ALUMINIJ              4  1 1 2  8:8  4
DOMŽALE               4  1 1 2  6:7  4
BRAVO                 4  1 1 2  4:6  4
KALCER RADOMLJE       4  1 0 3  2:7  3
MURA                  4  1 0 3  5:11 3
ROGAŠKA               4  0 1 3  2:11 1