Mariborčanom v generalki pred moskovskim Spartakom, ki ga bodo gostili v sredo v Ligi prvakov, ni uspelo premagati Celjanov. Foto: BoBo
Mariborčanom v generalki pred moskovskim Spartakom, ki ga bodo gostili v sredo v Ligi prvakov, ni uspelo premagati Celjanov. Foto: BoBo
Dušan Kosič
Dušan Kosič je odlično debitiral na klopi Celja. Foto: www.alesfevzer.com
John Mary
John Mary je za Rudar stresel vratnico, poleg tega pa zapravil še eno "smrtno" priložnost. Foto: www.alesfevzer.com
Milanič: Biti bomo morali spet tisti stari v razmišljanju
Brez golov na štajerskem derbiju

Gostje so se ves čas dobro upirali domačim, ki so sicer imeli terensko premoč, a si ob discipliniranih Celjanih niso priigrali večjih priložnosti. V 39. minuti je na podajo Blaža Vrhovca z desne strani vtekel Mitja Viler, a je žogo na okoli desetih metrih slabo zadel. Malo pozneje je Marcos Tavares meril naravnost v vratarja Metoda Jurharja.

Vršič vstopil, a se hitro poškodoval
Jalovi napadi Maribora so se nadaljevali tudi v drugem polčasu, v posamičnih akcijah pa so zapretili tudi Celjani. V 72. minuti se je priložnost ponudila Damjanu Boharju, ki pa je z desne strani zadel zunanji del mreže. V 78. minuti je na zelenico vstopil "povratnik" Dare Vršič, a je že po nekaj minutah odšepal z zelenice. Očitno si je nategnil mišico na desni strani. Ker je bil Vršič tretja menjava, je moral Maribor do konca igrati le z desetimi igralci.

Mešanović zapravil najlepšo priložnost
Vijoličasti so tudi z igralcem manj pritiskali. Že v sodnikovem podaljšku je do izjemne priložnosti prišel Jasmin Mešanović, a je njegov poskus s sredine kazenskega prostora ubranil vratar Jurhar. Še končna statistika: posest žoge 61:39, streli 20:16 - oboje za Maribor, medtem ko so Celjani, ki jih je prvič vodil novi trener Dušan Kosič, v okvir vrat sprožili en strel več (5:4).

V sredo prihaja Spartak
Vijoličasti tako niso najbolje opravili z generalko pred uvodnim krogom Lige prvakov, ko bodo v sredo gostili moskovski Spartak. So pa najmanj za dva dni zavzeli vrh lestvice, saj do tega kroga vodilna Olimpija v nedeljo gostuje v Krškem.

Dve prečki Aluminija, vratnica Maryja
Tudi v prvem obračunu dneva sta se Rudar in Aluminij razšla brez zadetkov (0:0). Na stadionu Ob jezeru, kjer se je zbralo 500 gledalcev, se je tresel le okvir vrat. V 24. minuti je po strelu z glavo vratnico zatresel John Mary, kar je bila tudi edina prava priložnost Rudarja v tem delu igre. Na drugi strani je prvi prečko zadel Marko Nunić z roba kazenskega prostora v 22. minuti, za njim pa je "ponovil" vajo Ibrahim Mensah, čigar strel malce z leve strani je bil dovolj natančen za vodilni zadetek, a je Marko Pridigar žogo odbil v prečko. V drugem delu je najlepšo priložnost zapravil Mary, ki se je v 70. minuti sam znašel pred vratarjem gostov Matijo Kovačičem, a je ta dobil dvoboj na "štiri oči".

PRVA LIGA TS, 8. krog
MARIBOR - CELJE 0:0
3.000 gledalcev

Maribor: Handanović, Milec , Rajčević, Šuler, Viler, Vrhovec (78./Vršič), Ogrinec (64./Kabha ), Bajde (75./Kramarič), Bohar, Tavares, Mešanović.

Celje: Jurhar, Brecl, Džinić, Travner, Vidmajer (81./Ciqai), Pišek , Žinko, Štraus (49./Pungaršek), Dangubić, Požeg Vancaš, Križan (57./Gatarić).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


RUDAR - ALUMINIJ 0:0
550 gledalcev

Rudar: Pridigar, Ćoralić, Vuklišević, Bolha, Pušaver, Bijol, Novak (79./Junuzović), Črnčič, Trifković (88./Markovskij), Vizinger (56./Radić ), Mary.

Aluminij: Kovačič, Jurčević , Muminović, Jakšić, Vrbanec, I. Mensah (74./Krajnc), Petrovič (77./Tahiraj), D. Mensah (90./Čagalj), Mesec, Škoflek , Nunić.

Sodnik: Amir Sagrković (Vrhnika)



Sobota ob 16.00:
ANKARAN HRVATINI - GORICA

Ob 18.00:
DOMŽALE - TRIGLAV

Nedelja ob 16.50:
KRŠKO - OLIMPIJA

Lestvica:                           
MARIBOR           8 5 3 0  13:5   18
OLIMPIJA          7 5 2 0  16:2   17
KRŠKO             7 3 2 2  14:13  11
GORICA            7 3 1 3   7:7   10
RUDAR             8 3 1 4   7:10  10
DOMŽALE           7 2 3 2  13:10   9
ALUMINIJ          8 2 3 3  10:12   9
CELJE             8 2 3 3  10:13   9
TRIGLAV           7 0 4 3   5:10   4
ANKARAN HRVATINI  7 0 2 5   7:20   2
 
 
Milanič: Biti bomo morali spet tisti stari v razmišljanju
Brez golov na štajerskem derbiju