Rok Kronaveter (ob strelcu prvega zadetka Marku Toliću) je bil prvič v spomladanskem delu prvenstva v začetni postavi Maribora, nazadnje se je to zgodilo 11. decembra proti Gorici (2:1). Na prvih devetih spomladanskih tekmah je kot rezervist na igrišče vstopil v drugem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kronaveter (ob strelcu prvega zadetka Marku Toliću) je bil prvič v spomladanskem delu prvenstva v začetni postavi Maribora, nazadnje se je to zgodilo 11. decembra proti Gorici (2:1). Na prvih devetih spomladanskih tekmah je kot rezervist na igrišče vstopil v drugem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com

V Ljudskem vrtu je na obračunu najboljših ekip pretekle sezone državni prvak Maribor gostil pokalnega zmagovalca Koper, ki pa lovorike ne bo ubranil, saj je med tednom presenetljivo izpadel v četrtfinalu proti Aluminiju.

Poraz je doživel tudi tokrat. Domači so povedli v 43. minuti, ko je sedmi gol v sezoni dosegel Marko Tolić. Mrežo je zatresel z natančnim strelom po tleh z roba kazenskega prostora po kratki podaji Josipa Iličića. V prvem polčasu je bilo razmerje v strelih v okvir vrat 2:0 za Maribor. V 16. minuti je Aljaž Antolin z nizkim strelom z dobrih 20 metrov zadel vratnico, do prvega zadetka pa je bila to edina prava priložnost na tekmi. Kanarčki so bili nenevarni.

Na 2:0 je v 54. minuti povišal Marin Laušić. Na svoji polovici je žogo ukradel Martin Milec in stekel v protinapad ter nato podal Roku Kronavetru, ta pa je podaljšal do Laušića. Hrvat je z leve strani iz bližine žogo poslal med nogami vratarja Adnana Golubovića.

Marin Laušić je v 54. minuti takole zadel za vodstvo z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Marin Laušić je v 54. minuti takole zadel za vodstvo z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Tretji strelec je bil Ivan Brnić v 72. minuti. Laušić je po novem protinapadu s podajo v globino zaposlil Iličića na desni strani, ta je iz prve podal na drugo stran, Brnić pa je ustavil žogo in lepo diagonalno streljal prek Golubovića za svoj šesti zadetek sezone.

Koprčani so poraz ublažili v 96. minuti. Po igranju Maxa Watsona z roko v kazenskem prostoru in ogledu videoposnetka sodnika Dejana Balažiča je bil z 11-metrovke uspešen Bright Edomwonyi.

Drugouvrščeni Maribor je šest krogov pred koncem prvenstva prednost pred četrtim Koprom povišal na osem točk, pred petimi Domžalami pa ima že deset točk naskoka, tako da mu igranje v kvalifikacijah za Konferenčno ligo ne bi smelo uiti.

Maribor brez Vipotnika in Repasa

Gostitelji tokrat niso mogli računati na najboljšega strelca lige Žana Vipotnika in Jana Repasa, ki imata bolečine v zadnji stegenski mišici. Brnić je po poškodbi ramena tekmo začel na klopi, na zelenico je prišel v 66. minuti. V 40. minuti je moral predčasno iz igre Sven Šoštarič Karič zaradi posledic trka z glavo z Ivanom Novoselcem.

Tudi Koper je bil precej oslabljen, med drugim so manjkali Andrej Kotnik, Bede Osuji, Matej Palčič in Maks Barišić.

Maribor zanesljivo ugnal Koper in naredil velik korak proti drugemu mestu

Dve tekmi v ponedeljek

Olimpijo, ki je na dobri poti k naslovu državnega prvaka, saj ima 12 točk naskoka pred Mariborom, v ponedeljek ob 15.00 čaka ljubljanski dvoboj z Bravom v Spodnji Šiški. Krog se bo končal še z enim zanimivim obračunom v boju za Evropo, ko bo Mura gostila Celje.

Tri medsebojna srečanja med Taborom in Domžalami v tej sezoni so se končala brez zmagovalca, februarja pa so Sežanci v gosteh zmagali kar s 4:0. Foto: www.alesfevzer.com
Tri medsebojna srečanja med Taborom in Domžalami v tej sezoni so se končala brez zmagovalca, februarja pa so Sežanci v gosteh zmagali kar s 4:0. Foto: www.alesfevzer.com

Šušnjara in Brecl strelca v Sežani

Na prvi tekmi so Sežančani povedli v 17. minuti, ko je po hitrem protinapadu zadel Luka Šušnjara. Z leve strani kazenskega prostora je žogo poslal v bližnji kot. V 24. minuti so imeli varovanci Dušana Kosića novo priložnost, a je Sacha Marasović z dobrih 20 metrov streljal malce čez prečko.

Pozneje so nekajkrat zapretili prebujeni Domžalčani, v 36. minuti pa so bili blizu drugega zadetka gostitelji, ko je Miha Kompan Breznik močno sprožil z roba kazenskega prostora in zadel vratnico. Sledili sta še dve priložnosti Šušnjare in Marasovića.

Na drugi strani so se v 44. minuti veselili gostje. Izenačil je Amadej Brecl, ki je z močnim strelom s približno 30 metrov z desne strani in pravim evrogolom zatresel zgornji kot domačih vrat. Bočni branilec je v igro prišel v 27. minuti namesto poškodovanega Mirka Mutavčića.

Drugi polčas je bil veliko manj razburljiv, priložnosti so bile zelo redke. Najboljši strelec Domžal Franko Kovačević je zgrešil v 87. minuti, že v četrti minuti sodniškega dodatka pa je zadnji nevaren strel na tekmi ustavil gostujoči vratar Gašper Tratnik.

Tabor je prekinil niz treh porazov, Domžalčani pa v Sežani še nikoli niso zmagali. Kraševci, ki se krčevito borijo za obstanek, ostajajo na zadnjem mestu točko za Gorico.

Zadetka s tekme Tabor Sežana – Domžale
Sandi Nuhanović je bil z dvema zadetkoma junak Radomelj. Foto: www.alesfevzer.com
Sandi Nuhanović je bil z dvema zadetkoma junak Radomelj. Foto: www.alesfevzer.com

Nuhanović dvakratni strelec za Radomlje

Zasedbi Radomelj in Gorice sta bili na srečanju v Domžalah oslabljeni, predvsem Primorci so pogrešali kar nekaj pomembnih igralcev, med drugim Luko Stankovskega in Daria Kolobarića, zaradi bolezni je bil odsoten tudi trener Edy Reja. Njegovo vlogo je opravljal Sergio Porrini.

Oba zadetka za Radomljane je prispeval Sandi Nuhanović. V 35. minuti se je med strelce najprej vpisal z 11-metrovke. Gostujoči vratar Matevž Dajčar je preveč čakal ob oddaji žoge, na koncu je do njega pritekel Ester Sokler, goriški čuvaj mreže pa je ob izbijanju naredil prekršek.

Ob koncu prvega polčasa so domači zahtevali še eno 11-metrovko, saj je žoga v roko zadela Ahmeda Ankraha, vendar se sodniki niso odločili za nov strel z bele pike.

Gosti so bili v 63. minuti blizu izenačenju, ko je Miroslav Iličić zadel vratnico. Pozneje je zgrešil Steven Juncaj.

Radomljani so prednost podvojili v 72. minuti. Najprej je z glavo poskusil Gaber Dobrovoljc, Dajčar je njegov poskus obranil, Nuhanović pa je odbito žogo v mrežo pospravil iz bližine. Do konca se izid ni več spremenil.

Mlinarji so neporaženi zadnjih pet krogov, Novogoričani pa so po Bravu in Mariboru doživeli tretji zaporedni poraz.

Zadetka s tekme Radomlje – Gorica

30. krog

CB24 TABOR SEŽANA – DOMŽALE 1:1 (1:1)
400; Šušnjara 17.; Brecl 44.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Kouao, Halilović (87./Bešir), Kaleba, Ovsenek, Kompan Breznik (65./Pabai), Briški, Marasović (79./Mahne Vatovec), Korošec, Ndzengue (87./Crinacoba), Šušnjara (80./Stanković).

Domžale: Tratnik, Mutavčić (27./Brecl), Đurić, Nwankwo, Hodžić, Fazlić (80./Podlogar), Husmani, Repas, Pišek (85./Markuš), Kovačević, B. Barišić (46./Topalović).

Sodnik: Alen Bubek (Nova Gorica)


KALCER RADOMLJE – GORICA 2:0 (1:0)
200; Nuhanović 35./11-m, 72.

Kalcer Radomlje: Velić, Marković, Dobrovoljc, Korun, Ševelj, Hrvoj, Nuhanović, Ouro (78./F. Čuić), N'Landu (93./Pogačar), M. Čuić (75./Sever), Sokler (93./Tahiraj).

Gorica: Dajčar, Brekalo (64./Mlakar), N. Mevlja, Agić (81./Širok), Petrović, Hrka, Ankrah, Baruca (81./Jukić), Juncaj (64./Karrica), Krajnc (74./Vekić), Iličić.

Sodnik: David Šmajc (Predoslje pri Kranju)


MARIBOR – KOPER 3:1 (1:0)
2800; Tolić 43., Laušić 54., Brnić 72.; Edomwonyi 96./11-m

Maribor: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič (40./Uskoković), Guerrico, Antolin, Laušić, Božić (66./Brnić), Iličić (79./Jakupović), Kronaveter (66./Sirk), Tolić (79./Ishaq Rafiu).

Koper: Golubović, Kambič, Novoselec, Mittendorfer, Pavlović (56./Šimčak), Correia, Vešner Tičić (75./Bilić), Krajinović, Ochieng (56./Koderman), Požeg Vancaš (62./Benedičič), Edomwonyi.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Zadetki s tekme Maribor – Koper

Ponedeljek ob 15.00:
BRAVO – OLIMPIJA

Ob 20.15:
MURA – CELJE


Lestvica:                             
OLIMPIJA          29 21  3  5 51:28 66
MARIBOR           30 16  6  8 63:35 54
CELJE             29 13  9  7 39:32 48
KOPER             30 13  7 10 39:29 46
DOMŽALE           30 11 11  8 42:34 44
MURA              29 10 12  7 40:34 42
KALCER RADOMLJE   30  6 12 12 27:49 30
BRAVO             29  7  6 16 27:33 27
GORICA            30  4 10 16 24:47 22
CB24 TABOR SEŽANA 30  3 12 15 25:56 21