Marcos Tavares je pred tekmo prejel simbolično priznanje, saj je v dresu Maribora igral že 301. tekmo. Foto: Aleš Fevžer
Marcos Tavares je pred tekmo prejel simbolično priznanje, saj je v dresu Maribora igral že 301. tekmo. Foto: Aleš Fevžer
Domžale
NK Domžale ob zmagah v Prvi ligi TS tudi uspešno izvaža mlade talente v tujino. Po Jonu Gorencu Stankoviću (Borussia Dortmund) in Luki Šušnjari (Atalanta) ter že dogovorjenem odhodu Jana Mlakarja (Fiorentina) bo naslednji prestopil 16-letni branilec Oskar Cvjetičanin. Sin premierke v odhodu Alenke Bratušek bo po potrditvi športnega direktorja Mateja Oražma po novem postal član Southamptona. Foto: Aleš Fevžer
Domžale nadaljujejo zmagoviti niz
Bohar odločil srečanje v Ljudskem vrtu
Tavares in Bohar poskrbela za preobrat
Makinwa v 13. minuti popeljal Gorico v vodstvo
Celjani s polnim plenom iz Kopra

Domžale v Velenju še četrtič zapored zmagale (0:1). Maribor je bil z 2:1 boljši od Gorice, s katero se bo v sredo pomeril še za superpokal Slovenije.
Domžale so začele sezono s štirimi zmagami le še v sezoni 2006/07, ko so prvič postale državni prvak. Edini zadetek na stadionu Ob jezeru je dosegel branilec Ivan Knezović, ki je v 13. minuti zatresel lastno mrežo po strelu Aladina Šišića. Kapetan Rudarja je tako pomagal ekipi, za katero je igral pet sezon, v letih 2006-2009 in 2010-2012.
Velenjčani so odločneje začeli tekmo in prek Ivana Firerja in Nikole Tolimirja nekajkrat ogreli dlani Nejca Vidmarja. Tudi prvo nevarno akcijo v drugem polčasu je izpeljal Rudar, ko je prosti strel izvedel Senad Jahić, Vidmar pa je žogo usmeril v prečko, od koder se je odbila nazaj v polje. Dvakrat je poskusil še Firer, enkrat pa Dragan Jelić, a je ostalo pri 0:1. Na drugi strani je moral v 85. minuti Matjaž Rozman resneje posredovati po poskusu Joshue Parkerja. Malo pred koncem je Denis Klinar zaradi prekrška nad Sašo Aleksandrom Živcem prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho.
Tavares v polno z glavo, Bohar po prodoru
Strelca za vijoličaste, ki so za nekaj dni pozabili na evropsko vročico, sta bila Marcos Tavares in Damjan Bohar ob koncu prvega polčasa. Gorico je v vodstvo v 13. minuti popeljal Stephen Makinwa, nekdanji nogometaš Palerma in Lazia. Po podaji Dejana Žigona iz kota je žogo v mrežo poslal s kolenom. Vstop na tribune Ljudskega vrta je bil prost, zbralo pa se je približno 5.000 gledalcev.
Tekma v Mariboru je bila dinamična in zanimiva. Domači trener Ante Šimundža je znova nekoliko premešal enajsterico. Mariborčani so po prejetem zadetku poskušali prevzeti popoln nadzor na igrišču, vendar so bili gostje zbrani in so si pripravili še nekaj akcij pred vratarjem Jasminom Handanovićem. Sledilo je izenačenje v 35. minuti, ko je Tavares z glavo izenačil po predložku Mitje Vilerja z leve strani. Bohar je pet minut pozneje prodrl proti robu kazenskega prostora in ob razredčeni gostujoči obrambi prišel do neoviranega strela v levi spodnji kot za 2:1.

V drugem polčasu so gostitelji stopnjevali pritisk. Igra je večinoma potekala na polovici gostov. Vratar Gorice Vasja Simčič se je izkazal z nekaj lepimi obrambami, najlepša je bila tista v 48. minuti, ko je močan strel Sintayehuja Sallalicha preusmeril v prečko.

Prvi poraz Kopra
Četrti krog se je začel na Bonifiki, kjer je pri Luki Koper gostovalo Celje in zmagalo z 0:2. Koprčani so po izpadu iz Evropske lige in dveh zmagah v gosteh igrali prvo domačo ligaško tekmo nove sezone.

Izbranci Simona Rožmana so bili konkretnejši tekmec ter so imeli več priložnosti in strelov. Tako so po dveh uvodnih porazih zdaj dosegli še drugo zaporedno zmago. Znova je bil razigran Valon Ahmedi, ki je med drugim v 25. minuti s prostega strela z desne strani zadel prečko, enkrat pa meril malce premalo natančno.

Omoregie strelec in podajalec
Povedli so v 29. minuti. Nigerijski napadalec Sunny Omoregie je po podaji Benjamina Verbiča z leve strani ostal povsem sam pred golom domačih in žogo brez težav z nogo potisnil mimo nemočnega Božidarja Radoševića. Do konca prvega polčasa sta imela priložnosti še Verbič in Gregor Bajde.
Prav Bajde je v 50. minuti povišal na 2:0. Omoregie je po hitrem napadu z leve strani podal v sredino na približno 20 metrov, od koder je Bajde matiral Radoševića. V 62. minuti so tudi Koprčani prvič resneje ogrozili celjska vrata, poskus Ivice Guberaca je Matic Kotnik ustavil.

Mitrović igral le pet minut
Upanje gostiteljev na preobrat je dokončno ugasnilo štiri minute pozneje, ko je debitant Ante Mitrović po le petih minutah igre moral predčasno v slačilnico. Zaradi udarca Matica Žitka je dobil neposredni rdeči karton.
Okrepitev za kanarčke je novica, da bo Matej Pučko najbrž ostal v Kopru in ne bo okrepil Hajduka, ki se je resno zanimal zanj. Nasprotno so Celjani v petek izgubili ključnega vezista Miho Zajca, ki je po plačilu odkupne klavzule postal član Olimpije.

Olimpija bo šele drugo tekmo sezone odigrala v nedeljo v Domžalah, kjer bodo zeleno-bele gostile Radomlje. Druga nedeljska tekma bo v Novem mestu med Krko in Zavrčem.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 4. krog

LUKA KOPER - CELJE 0:2 (0:1)
400; Omoregie 29., Bajde 50.
RK: Mitrović 66./Luka Koper
Luka Koper: Radošević, Gregorič ( 54./Bradaschia), Halilović , Hadžič, Ćovilo ( 71./ Pučko), Guberac, Črnigoj , Lotrič, Ivetić, Palčič, Štromajer ( 60./Mitrović).

Celje: Kotnik, Krajcer, Klemenčič, Žitko , Vrhovec, Vidmajer , Verbič ( 76./Žurej), Miškić, Bajde ( 81./Rajsel), Ahmedi ( 88./Gobec), Omoregie.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


RUDAR - DOMŽALE 0:1 (0:1)
800; Knezović 14./ag
RK: Klinar 89./Rudar

Rudar:
Rozman, Stjepanović ( 79./Plesec), Firer , Črnčič, Jelić ( 78./Kocić), Jahić, Tolimir, Klinar , Radujko, Knezović , Babić ( 46./Rošer).

Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg Vancaš ( 86./Ožbolt), Živec, Šišić ( 46./Podlogar), Parker , Majer ( 72./Maksimović), Janža, Korun, Husmani .

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


MARIBOR - GORICA 2:1 (2:1)
5.000; Tavares 35., Bohar 40.; Makinwa 13.

Maribor:
Handanović, Mejač, Rajčević, Šuler, Viler, Sallalich ( 81./Vršič), Mertelj, Filipović, Bohar, Tavares ( 73./Mendy), Zahović ( 85./Fajić).

Gorica: Simčič, Vanin ( 77./Širok), Jogan, Kavčič, Enow, Arčon ( 58./Osuji), Johnson , Vetrih, Žigon, Makinwa ( 62./Nagode), Majcen.
Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


Nedelja ob 18.00:
KRKA - ZAVRČ
Ob 19.00 (Domžale):
KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA

Lestvica:                            
DOMŽALE              4  4 0 0  5:0 12
MARIBOR              3  3 0 0  6:3  9
CELJE                4  2 0 2  5:2  6
ZAVRČ                3  2 0 1  3:2  6
LUKA KOPER           3  2 0 1  3:3  6
OLIMPIJA             1  1 0 0  3:1  3
RUDAR                4  1 0 3  2:5  3
KRKA                 3  1 0 2  3:7  3
KALCER RADOMLJE      3  0 0 3  4:7  0
GORICA               4  0 0 4  2:6  0

Domžale nadaljujejo zmagoviti niz
Bohar odločil srečanje v Ljudskem vrtu
Tavares in Bohar poskrbela za preobrat
Makinwa v 13. minuti popeljal Gorico v vodstvo
Celjani s polnim plenom iz Kopra