Darko Milanič bo tudi v naslednji sezoni trener Maribora. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Darko Milanič bo tudi v naslednji sezoni trener Maribora. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja
Etien Velikonja je na zadnjih tekmah našel strelsko formo. Zadel je proti Rudarju in Hitu Gorici ter v pokalu proti Luki Koper. Foto: MMC RTV SLO
Davor Škerjanc
Davor Škerjanc je gonilna sila Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Mile Ačimović
Odkar je Mile Ačimović zasedel mesto športnega direktorja, Olimpija še ni izgubila. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Novico je na torkovi novinarski konferenci sporočil predsednik Maribora Drago Cotar in s tem končal ugibanja o tem, ali se ne bo trener Milanič morda podal v tujino. Med drugim se je omenjal Palermo. "Hvala vodstvu kluba za zaupanje. Tu se izvrstno počutim in sem, jasno, z veseljem podpisal novo pogodbo," je povedal Izolan.

Prenos tekme Maribor - Olimpija se bo začel ob 17.45. Ogledate si ga lahko na TVS 2 in MMC TV.

Bolj kot Maribor, ki mu deveti naslov državnega prvaka lahko odvzame le še čudež, točke potrebuje Olimpija. Najboljše moštvo pomladi, ki v letu 2011 še ne pozna poraza, je na četrtem mestu, a dosegljivo je še vedno celo drugo. Domžale imajo sedem točk več kot zmaji, Luka Koper pa tri.

"Potrebno bo veliko energije"
Tudi Milanič si seveda kljub manjšemu pritisku želi zmage: "Eni in drugi si iz te tekme želimo veliko. Ne glede na to, da smo mi z veliko prednostjo prvi, to ni navadna tekma. Tudi na tribunah bo drugačen občutek. Tekma bo gotovo bolj agresivna, prostora pa vsaj v določenih trenutkih veliko manj, kot ga je po navadi. Želimo si nastopiti kar se da mirno, kar pomeni, da se odločamo pravilno. Potrebno bo veliko energije. Tekmec je v nekem vzponu, a tudi mi imamo za seboj izjemno serijo in smo lahko zelo ponosni na to, kar delamo. Fantje igrajo zelo dobro."

Maribor še naprej ne more računati na Marka Pridigarja in Aleša Mertlja, ki sta se poškodovala prav na zadnji tekmi z Olimpijo, poškodovan pa je tudi Martin Milec. Vsi drugi so pripravljeni, tudi Tomislav Pavličić, ki je okreval po poškodbi hrbta.

"Drugo kot tri točke proti Olimpiji nas ne zanima, verjamem pa, da smo z visoko sobotno zmago v Novi Gorici (0:6) poskrbeli tudi za primerno povabilo na tekmo našim navijačem. Prikazali smo igro, s katero smo se odlikovali v jesenskem delu sezone," je pred derbijem dejal Goran Cvijanović.

Bo Škerjanc nadaljeval strelski niz?
Najbolj vroče ime pri Olimpiji je Davor Škerjanc, ki je ob zadnjih štirih zmagah zadel štirikrat in dosegel vse tri zadetke Ljubljančanov na zadnjih dveh tekmah. Brkin je imel najlepšo priložnost za Olimpijo na oktobrskem derbiju v Ljudskem vrtu, ko se je v 70. minuti sam znašel pred Matejem Radanom, a je bil mariborski čuvar mreže uspešnejši. Ta obračun se je tako kot zadnji marčevski v Stožicah končal z izidom 0:0, obakrat pa je imela nekoliko več od igre Olimpija. Septembra je v Ljubljani derbi z edinim zadetkom odločil Robert Berič.

Poškodovani so Saša Ranić, Sreten Sretenović, Milan Andjelković in Mitja Kovačević, a trener Dušan Kosič ne razmišlja o ničemer drugem kot le o zmagi. "Na prvih tekmah smo bili nekakšni "avtsajderji", nihče nas ni jemal resno. Situacija je zdaj popolnoma drugačna, čeprav sem mnenja, da tudi takrat nismo bili slabši od Maribora. Zagotovo pa smo zdaj bolj samozavestni, tudi naša podoba na igrišču je boljša. Na tekmo gremo z jasnim ciljem - zmagati. Igramo proti tekmecu, ki je prvi na lestvici - to je drugi najboljši klub v državi," je Štajerce v svojem slogu zbodel Kosič.
Ačimović: Pravi praznik nogometa
Športni direktor Mile Ačimović že prav pogreša tisto pravo atmosfero, ki jo lahko ponudi samo tekma med Olimpijo in Mariborom: "Derbi je za obe ekipi prišel v pravem trenutku. Igramo dober nogomet in zmagujemo, Maribor pa je prvouvrščena ekipa na lestvici, tako da nas čaka pravi praznik nogometa. Izjemno se veselim srede, saj že deset let nisem bil v Ljudskem vrtu."
V devetih dvobojih med novo Olimpijo in Mariborom Ljubljančani še niso premagali vijoličastih. Dozdajšnja statistika: šest zmag Maribora in trije remiji.

Prenos tekme, ki se bo začela ob 18.00, bo na TV Slovenija 2 in MMC-jevem portalu. Komentator bo Urban Laurenčič.

Verjetni postavi:

Maribor: Radan, Filipović, Potokar, Rajčević, Viler, Mejač, Mezga, Cvijanović, Da Silva, Tavares, Velikonja.

Olimpija: Botonjić, Salkić, Zeljković, Kašnik, Cvijanović, Radujko, Jović, Lovrečič, Škerjanc, Vršič, Šokota.

Sodnik: Damir Skomina
31. krog

Torek ob 18.00:
CM CELJE - HIT GORICA

Sreda ob 17.00:
PRIMORJE - TRIGLAV

Ob 18.00:
DOMŽALE - NAFTA

LUKA KOPER - RUDAR

MARIBOR - OLIMPIJA

Lestvica:
MARIBOR 30 19 8 3 57:20 65
DOMŽALE 30 16 7 7 44:27 55
LUKA KOPER 30 15 6 9 49:36 51
OLIMPIJA 30 13 9 8 47:32 48
RUDAR 30 11 7 12 51:44 40
HIT GORICA 30 11 7 12 36:46 40
NAFTA 30 10 5 16 42:54 32
CM CELJE 30 8 8 14 35:47 32
TRIGLAV 30 7 8 15 28:53 29
PRIMORJE 30 5 7 18 32:62 22