V Rogaški Slatini se zaradi dobrih predstav domačih nogometašev zbira vse več gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
V Rogaški Slatini se zaradi dobrih predstav domačih nogometašev zbira vse več gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti so pred dobrim mesecem v "peskovniku" osvojili točko (0:0), zeleno-beli pa so kljub vsem težavam včeraj zmagali z 2:3 in zadali Rogaški prvi poraz na domačem igrišču v letu 2024. Drobnetovi varovanci so prekinili niz šestih tekem brez poraza, med katerim so štirikrat zmagali in postali prava uspešnica pomladi.

Tudi Olimpija je v prvem spomladanskem krogu 10. februarja v Stožicah že spoznala moč novega prvoligaša, ko si je točko z 2:2 zagotovila šele v 92. minuti. V soboto je bilo znova pričakovati težko delo za zmaje, kar se je tudi zgodilo.

Gostitelji so po akciji dveh nekdanjih članov Olimpije Gala Kureža in Oliverja Kregarja ob koncu prvega polčasa povedli, v 47. minuti pa je imel Kurež sijajno priložnost za 2:0, toda zadel je le vratnico. Minuto in pol pozneje so gostje na drugi strani izenačili ...

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Umiranje na obroke

"Če bi bilo 2:0, bi bilo konec tekme. Sami smo si krivi, da smo jih vrnili v srečanje," je na novinarski konferenci dejal Drobne, Kurež pa je za Sportklub pojasnil: "Vratar mi je dobro pokril kot. Poskušal sem streljati nad njim, zadel sem okvir vrat."

Vedno slikoviti Drobne je v televizijski izjavi še nekoliko podrobneje razložil, kaj ga je najbolj zmotilo: "Gotovo smo izgubili zaradi prejetega prvega zadetka, pri čemer smo naredili osnovnošolsko napako. S štirimi igralci smo se postavili v obrambo, nihče pa ni ostal v sredini. Prav tako vemo, v katero smer preigrava Florucz. Svoje je naredila tudi iztrošenost ob koncu prvega polčasa. Čudno, da ni bilo vmes premora, saj so v tem vremenu igralci zelo trpeli, bil je prvi tako vroč dan. Mislim, da za premor ni treba, da je 34 stopinj, kot je povedal stranski sodnik. Bilo je umiranje na obroke."

Rogaška je doma prejela prvi zadetek po 481 minutah, v drugem polčasu pa še dva, ko sta bila po dveh podajah Raula Florucza strelca Jorge Silva in Admir Bristrić, ki je končni izid postavil v 80. minuti. Na 18. ligaški tekmi se je med strelce vpisal šele prvič v sezoni! "Džengis Čavušević z njim dela ogromno, dosegel je lep gol. V takšnih primerih moraš ciljati vrata in ne streljati, pravilno se je odzval," je povedal Zeljković.

Sorodna novica Celjani po slabem začetku odnesli velike tri točke iz Fazanerije

"Takšnega nogometa si nihče ne želi gledati"

Trener Olimpije sicer nikakor ni bil zadovoljen s predstavo: "Prvi polčas smo odigrali kriminalno. Nismo se prilagodili zelo težkim razmeram, bilo je vroče in za nami dolgo potovanje. Takšnega nogometa si nihče ne želi gledati. Razumem taktiko tekmeca, toda imeti povsem suho igrišče v letu 2024 je neverjetno. Kolikor vem, je tudi pravilo takšno, da moraš zelenico pred tekmo zaliti. Upam, da je to nekdo videl in slišal ter da bo ukrepal. V drugem polčasu smo igrali drugače. Včasih pač moraš nabijati dolge žoge, ker igrišče drugega ne dopušča. Tako smo si lažje pripravljali priložnosti."

Vezist Rogaške Luka Kambič je še dodal: "Ko so menjali, so se dvigovali, mi pa smo jim malo težje sledili."

V vratih Olimpije je bil po natančno pol leta znova prvi vratar. Matevž Vidovšek je dokončno okreval po poškodbi ramena in branil prvič po 8. oktobru: "Mogoče ni bila moja najboljša tekma, a iz dvoboja v dvoboj bom gradil samozavest. Poskušal sem izpeljati tekmo s čim manj napakami in brez pritiskov, po tako dolgem času ni preprosto stopiti v vrata."

Zeljković: Ne vem, zakaj imamo zalivanje

Celje pokazalo karakter po zaostanku

Vodilni Celjani so se po spodrsljaju prejšnjo soboto proti Aluminiju (2:2) vrnili na zmagovita pota in z odigrano tekmo več ostajajo deset točk pred Olimpijo. Že sedmič zapored so premagali Muro, na Fazaneriji je bilo 1:3.

Damir Krznar in Tonči Žlogar. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar in Tonči Žlogar. Foto: www.alesfevzer.com

Sobočani so po napaki Marka Zabukovnika že v 7. minuti povedli z lepim zadetkom nadarjenega, kar 197 centimetrov visokega Roberta Čakša, a so nato stvari na svoje mesto postavili nekdanji član Mure Žan Karničnik, Damjan Vuklišević in Aljoša Matko.

"Že v uvodnih desetih minutah smo imeli dve lepi priložnosti, Mura je zadela iz prve. Hitro smo se vrnili, v drugem polčasu pa nadzorovali potek tekme. Dosegli smo še dva gola in osvojili tisto, po kar smo prišli. Z večjim delom srečanja sem lahko zadovoljen," je za Šport TV dejal trener Damir Krznar.

"Mura v zadnjem času igra dobro, toda pokazali smo kakovost in karakter po zaostanku," je ocenil kapetan Denis Popović, ki se je izkazal z dvema podajama. V sodnikovem dodatku je bil izključen živčni rezervist Luka Menalo.

Popović po zmagi Celja: Ko smo pravi, smo daleč najboljši v Sloveniji
Zadetki s tekme Mura – Celje
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Žlogar: Premalo sveži za več agresivnosti

Murašem se je poznalo, da so v sredo igrali pokalno tekmo v Kopru, ko so se po streljanju 11-metrovk veselili napredovanja v polfinale.

"Precej smo trpeli in dovolili Celju preveč priložnosti. Dva zadetka smo prejeli iz prekinitev, pri katerih smo bili do zdaj dobri. Da bi takšno tekmo odigrali bolje, bi morali biti stoodstotno sveži in imeti več časa za pripravo. Le tako bi se lahko z agresivnostjo kosali s Celjani in s hitrimi prehodi ogrožali njihova vrata. Pri izidu 1:1 smo sicer 10, 15 minut dobro igrali. Če bi še enkrat zadeli, bi se mogoče tekma lahko obrnila v drugo smer," je srečanje opisal trener Mure Tonči Žlogar.

Naslednji krog bo že med tednom. Prekmurci bodo v torek gostovali v Mariboru, Celjani bodo v sredo gostili Bravo Kostel, Olimpija pa Kalcer Radomlje.

Zadetka s tekme Kalcer Radomlje – Koper
Zadetka s tekme Aluminij – Maribor
Sorodna novica Mariborčani si tokrat niso privoščili spodrsljaja v Kidričevem

LESTVICA

Slovenska nogometna liga, 2023-2024
# Ekipa Št. tekem Zmage Remiji Porazi Razlika v golih Točke
1.
Celje
33 23 6 4 71:29 75
2.
Olimpija Ljubljana
33 18 9 6 68:41 63
3.
Maribor
33 17 9 7 61:32 60
4.
Bravo Kostel
33 11 12 10 39:40 45
5.
Koper
33 11 11 11 46:45 44
6.
Mura
33 11 8 14 40:52 41
7.
Domžale
33 12 3 18 47:55 39
8.
Rogaška
33 9 6 18 34:58 33
9.
Kalcer Radomlje
33 6 10 17 30:49 28
10.
Aluminij
33 7 6 20 31:66 27