Drago Cotar je tudi predsednik uprave Zavarovalnice Maribor. Foto:
Drago Cotar je tudi predsednik uprave Zavarovalnice Maribor. Foto:
Zlatko Zahović
Zlatko Zahović je celo pripravljen ponuditi svoj odstop. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Incident naj bi se zgodil v garaži v Stožicah. Neznani storilec naj bi udaril Cotarja, ko je bil ta v svojem avtomobilu. Zahović je podal izjavo v imenu kluba za spletni portal nogomania.com: "Sploh nimam besed. A je to sploh mogoče? V zgodovini slovenskega nogometa se kaj takšnega še ni zgodilo. To je velika sramota za Ljubljano in Ljubljančane. Maribor je od Ljubljane boljši le v nogometu, a moramo biti zaradi tega pretepeni v Ljubljani? Ljubljana je pokazala svojo kulturo in svoje sovraštvo do Štajercev. Mislim, da so stvari ušle iz rok. Kdo je napadel našega predsednika, niti ni pomembno, naš predsednik je nedotakljiv!"

"To je katastrofa, to nima zveze s športom"
"Naš predsednik je velik gospod. Napaden je bil človek, ki je naš klub v teh težkih časih potegnil na zeleno vejo. Poudarjam, zgodila se je katastrofa. Se opravičujem Ljubljani, če je Maribor uspešen. Agresije ne bomo tolerirali, to ni sprejemljivo. Roke nad našega predsednika ne bo dvigoval nihče. To nima nobene zveze s športom. Če bo to želel naš predsednik, sem pripravljen ponuditi svoj odstop," je še povedal Zahović.

"Navijače pozivam, naj ne bo povračil"
Ob tem je navijače pozval na umiritev strasti: "Navijače pozivam, naj ne bo povračil. Situacijo moramo umiriti, agresija nikomu ne koristi. Pokažimo Štajerci, da za razliko od Ljubljane poznamo kulturo. Razumem, da med seboj obračunavajo navijači, ampak da se nekdo spravi na predsednika, je pa preveč."

Zahović za dodatna pojasnila ni dosegljiv. Maribor je za danes ob 14.30 sklical tiskovno konferenco.