Mariborčani so tekmo v napadu začeli s Tavaresom, Beričem in Velikonjo, ki ga je v drugem polčasu zamenjal Volaš. Poti do nasprotnikove mreže niso našli. Foto: EPA
Mariborčani so tekmo v napadu začeli s Tavaresom, Beričem in Velikonjo, ki ga je v drugem polčasu zamenjal Volaš. Poti do nasprotnikove mreže niso našli. Foto: EPA
Darko Milanič
Darko Milanič je vse bolj zaskrbljen. Foto: Reuters

Prekmurci so v Ljudskem vrtu povedli v 11. minuti z Brazilcem Gabrielom da Silvo, ki v dresu Lendavčanov igra kot posojeni igralec Maribora. Vijoličasti so imeli v nadaljevanju sicer terensko premoč, a se imajo le vratatju Jasminu Handanoviću zahvaliti, da Nafta ni povišala izida iz izjemno nevarnih protinapadov. Upov za gostitelje je bilo konec v 87. minuti, ko je rutinirano zadel Stjepan Caban.

Brez zmage na štirih tekmah
To je bila četrta zaporedna tekma, na kateri Maribor ni zmagal. Črna serija se je začela s porazom v Bruggeu. Na zadnjih treh prvenstvenih dvobojih so branilci naslova osvojili le dve točki, tako da jih je po prvem domačem porazu sezone na vrhu lestvice ujela Olimpija.

Trener Nafte Stanko Preradović je bil zaradi nepričakovanega izkupička vesel: "Sploh nismo razmišljali o rezultatu, ker smo vedeli, da je Maribor absolutni favorit. Morate vedeti, da smo polprofesionalna ekipa, da imamo težave, ampak dobro smo se postavili. Vedeli smo, kje je Maribor dober. Odigrali smo dobro tekmo in zasluženo zmagali."

Milanič: "Bili smo povsem brez ideje"
Na drugi strani Milaniča skrbi predvsem brezidejnost: "Seveda, da smo si želeli nekaj povsem drugega, tudi videti nismo bili dobro. Če si poražen z neko igro, bi še šlo, toda mi smo bili povsem brez ideje. Na začetku smo delovali dobro, ampak smo dobili gol iz lahko rešljivega položaja, povsem nepotrebno. V nadaljevanju je bilo vse preveč slabih potez, rešitev. Grenili smo si življenje iz minute v minuto. Na srečo smo si na začetku pridno nabirali točke in smo še vedno tam, kjer si želimo biti, vendar to, da ne osvajamo točk, ni v redu. Predvsem skrbi to, da ni ideje, da smo igrali tako, kot si je nasprotnik želel."

Tudi Birminghamu ne gre po načrtih
Nova težka preizkušnja čaka Maribor že v četrtek, ko v 2. krogu Evropske lige v Ljudski vrt prihaja angleški drugoligaš Birmingham. Še lani premierligaš je v 8. krogu prvenstva igral na domačem igrišču 1:1 z Barnsleyjem. Birmingahm je s tekmo manj na 16. mestu prvenstvene lestvice.

Slovensko prvenstvo se nadaljuje že v torek
12. krog slovenskega državnega prvenstva se bo sicer začel že v torek s tekmo Luka Koper - CM Celje. V sredo bodo Domžale gostile Triglav, Hit Gorica Olimpijo, Nafta pa Muro. Prekmurski derbi si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na TV SLO 2 in MMC-ju. Srečanje med Rudarjem in Mariborom je zaradi evropskih obveznosti vijoličastih preloženo.

Torek ob 18.00:
LUKA KOPER - CM CELJE

Sreda ob 18.00:
DOMŽALE - TRIGLAV

NAFTA - MURA 05

HIT GORICA - OLIMPIJA