Marko Nikolić je v lanski sezoni Partizan vodil tudi v Evropski ligi. Foto: EPA
Marko Nikolić je v lanski sezoni Partizan vodil tudi v Evropski ligi. Foto: EPA

Vodilno moštvo Prve lige TS bo v ponedeljek začelo priprave na spomladanski del sezone. Potem ko je prejšnji mesec zaupanje športnega direktorja Ranka Stojića izgubil Marijan Pušnik, se je dolgo ugibalo, kdo bo namesto njega sedel na klop. Nikolić je bil vse od začetka med tistimi imeni, ki se jih je največ omenjalo, po informacijah več medijev pa naj bi v petek zvečer vodstvo Olimpije z njim tudi sklenilo dogovor o vodenju Ljubljančanov.

Imenovanje Nikolića za trenerja ni veliko presenečenje, saj je s Stojićem sodeloval že pri srbskem prvoligašu Radu. Tam je bil glavni trener med letoma 2008 in 2011 ter v sezoni 2012/13. Vmes je bil selektor srbske reprezentance do 18 let, nato pa še kratek čas trener Vojvodine in nazadnje dobro leto trener Partizana, od koder se je moral posloviti lani spomladi.
Gol in podaja Šporarja
Napadalec Andraž Šporar, ki je decembra iz Olimpije prestopil v Basel, je uspešno začel igranje v Švici. Na prvi pripravljalni tekmi Basla je proti drugoligašu Bielu za zmago s 3:2 prispeval gol in podajo. Šporar je igral v drugem polčasu. Najprej je v 50. minuti podal Cedricu Ittnu za 2:0, nato pa v 64. minuti poskrbel za končni izid.
Skubic na pragu Konyasporja
Branilcu Domžal Nejcu Skubicu se obeta prestop v turškega prvoligaša Konyaspor. 26-letni Skubic, ki je bil v jesenskem delu Prve lige TS skupaj z Ezekielom Hentyjem z osmimi podajami najboljši podajalec lige, se v petek ni udeležil začetka priprav domžalskega kluba. Konyaspor je po 17 krogih turškega prvenstva na sedmem mestu.