V svoji karieri je kot branilec igral za Partizan (1981–1989), Sporting Gijon, Salamanco, Panionios in Hannover. V Nemčiji je v sezoni 1995/96 sklenil igranje nogometa. Leta 1985 je zbral tudi dva nastopa za reprezentanco Jugoslavije.

Trenersko kariero je začel v Teleoptiku v sezoni 2002/03, nato pa se je v sezoni 2004/05 preselil na klop beograjskega Partizana, kamor se je vrnil v sezoni 2012/13 in z njimi osvojil naslov državnega prvaka.

Bil je tudi trener Spartaka iz Trnave, Budućnosti ter južnoafriških klubov Kaizer Chiefs in Orlando Pirates. Pogodbo z Muro je podpisal do konca te sezone.

"Glede na položaj in naše zmožnosti smo se odločili za izkušenega trenerja Vladimirja Vermezovića, saj so naši pogledi na usmeritve in cilje kluba skupni. Dobili smo karizmatičnega in delavnega trenerja, ki ima bogat življenjepis. Verjamem, da bo s svojimi izkušnjami pripomogel k temu, da se bo krivulja začela obračati navzgor," je dejal predsednik kluba Robert Kuzmič.

"Po pogovoru s predsednikom, športnim direktorjem in tehničnim direktorjem sem se videl v ambicioznih načrtih kluba, kjer ni izključen tudi boj za sam vrh. Seveda bo poudarek tudi na razvoju mladih nogometašev, prav tako je zelo pomemben rezultat. Vesel sem, da sem ponovno v črno-belem, saj ta barva predstavlja velik del mojega življenja. S strokovnim kadrom se bomo zavzemali za to, da ljubezen, ki jo kažejo ti čudoviti navijači, prenesemo v slačilnico. To bo prvi cilj," pa je ob prihodu v Mursko Soboto dejal Vermezović.

Mura je po šestih krogih Prve lige Telemach na šestem mestu na lestvici. Dvakrat je zmagala in doživela štiri poraze. V naslednjem krogu bo 16. septembra gostila Bravo.