Mariborčani so po brezhibnem septembru doživeli na začetku oktobra dva poraza. Foto: BoBo
Mariborčani so po brezhibnem septembru doživeli na začetku oktobra dva poraza. Foto: BoBo
Olimpija le še šest točk za Mariborom
Poplatnik spravil na kolena vijoličaste

4. marca je zadnjeuvrščeni Triglav šokiral premočno vodilni Maribor (2:1) in vajo ponovil 216 dni pozneje. V tem času so državni prvaki ostali neporaženi na 26 prvenstvenih obračunih.

V začetni postavi le štirje iz Rima
Trenerju Darku Milaniču se ni obrestovalo eksperimentiranje s kombinirano postavo, v kateri so začeli le štirje igralci, ki so nastopili na četrtkovi tekmi z Laziom. Na tribuni sta ostala tudi novopečeni reprezentant Goran Cvijanović in Marco Tavares, Robert Berić in Agim Ibraimi pa sta v igro vstopila šele v drugem polčasu.

"Upal sem, da se nam ne bo zgodila taka tekma kot po navadi v Kranju. S prejetim zadetkom se je hitro vse obrnilo v drugo smer. Nasprotnik se je po njem zaprl in ni želel veliko tvegati," je povedal Milanič, ki mu bo dvotedenski premor prišel za osvežitev ekipe še kako prav.

5:0 Kranjčanov v zadnjih dveh krogih
Srečanje je že v 9. minuti odločil Matej Poplatnik s svojim tretjim golom v sezoni. "Dokazali smo, da tekma s Koprom ni bila le sreča, saj smo premagali tudi državnega prvaka," je povedal 20-letni napadalec, ki je bil strelec tudi na obračunu s Koprom (4:0). Gorenjce je v nadaljevanju trikrat rešil okvir vrat, a bi lahko iz protinapadov zabili še kakšen zadetek, saj so bili trikrat iz oči v oči z vratarjem Jasminom Handanovićem.

Trener Siniša Brkić je bil razumljivo zadovoljen: "Manjka nam ta pika na i, ampak treba je vedeti, da smo bili na koncu že precej utrujeni. Fantje se dvigujejo iz tekme v tekmo. Verjamem, da je pred njimi in Triglavom boljša prihodnost."

Mertelj: Na derbiju bomo spet najboljši
Vezist vijoličastih Aleš Mertelj pravi, da je treba poraz hitro arhivirati: "Takšna tekma mora biti neko opozorilo, ki je dobrodošlo, ampak prvenstvo je dolgo. Tukaj je že naslednja preizkušnja, derbi z Olimpijo. Prepričan sem, da bomo takrat maksimalno zbrani in najboljši."

Zdaj sledi reprezentančni premor, nato pa veliki derbi v Ljudskem vrtu med Mariborom in Olimpijo, ki bo 20. oktobra ob 20. uri. Olimpija se je s šesto zaporedno prvenstveno zmago branilcem naslova približala na le šest točk zaostanka.

Olimpija le še šest točk za Mariborom
Poplatnik spravil na kolena vijoličaste