Miroslav Čovilo je odločil tekmo na Bonifiki. Foto: Aleš Fevžer
Miroslav Čovilo je odločil tekmo na Bonifiki. Foto: Aleš Fevžer
Marcos Tavares
Gol Marcosa Tavaresa ni bil dovolj niti za točko. Foto: Aleš Fevžer
Nikola Nikezić
Nikola Nikezić je dosegel svoj 14. zadetek v letošnji sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Mariborčani še drugič zapored brez točk
Težka zmaga za Olimpijo

Preostala tri srečanja bodo v nedeljo ob 16.00. Tekmo na Bonifiki je v 54. minuti odločil Miroslav Čovilo in Mariborčanom na 31 obračunih v gosteh pri Kopru prizadejal že dvanajsti poraz. Olimpija po zmagi proti Rudarju osem krogov pred koncem zaostaja za osem točk.

Smrekar in Tavares izigrala domačo obrambo
Po previdnih uvodnih minutah so nogometaši obeh ekip gledalce zadovoljili predvsem v drugi polovici polčasa, ko so ti videli kar nekaj lepih akcij. Prva takšna je bil prosti strel Gorana Cvijanovića v 32. minuti, ko je le za malo zgrešil cilj. V 40. minuti so vijoličasti povedli, ko sta Marcos Tavares in Matija Smrekar lepo izigrala domačo obrambo. Brazilec je sam prišel pred Igorja Nenezića in ga rutinirano ugnal.

Galešić z močnim strelom poravnal izid
A so se gostitelji hitro vrnili v igro. Najprej je Jasmin Handanović izvrstno posredoval po strelu Jeana Philippa Mendyja, nato pa je v 44. zadnji lepo podal na rob kazenskega prostora do Gorana Galešića, ki je z močnim strelom ugnal mariborskega čuvaja mreže. Ta je nato odlično posredoval še po poskusu Lea Štulca, tako da sta se ekipi na glavni odmor odpravili poravnani.

Čovilo udaril z glavo po podaji Štulca
Na začetku drugega polčasa so prvi resneje zagrozili Koprčani prek Mendyja, ki se je v kazenskem prostoru lepo otresel svojega čuvaja, z desne strani z levico močno sprožil, a se je izkazal Handanović. V 55. minuti pa so Koprčani le povedli. Po prostem strelu Štulca je v kazenskem prostoru najvišje skočil Čovilo in z natančnim udarcem z glavo ugnal Handanovića.

Maribor v končnici poskušal zapretiti, toda ...
Koprski nogometaši so znova nevarno napadli v 82. minuti, ko je od daleč streljal Denis Perger, Handanović pa je žogo odbil. V sami končnici Mariborčanom kljub nekaj obetavnim poskusom ni uspelo izenačiti.

Nikezić odločil obračun v Stožicah
Edini strelec v Stožicah je bil v 82. minuti Nikola Nikezić, s 14 zadetki najboljši strelec lige. Damjan Trifković je za hrbtom gostujoče obrambe sprejel žogo in z leve strani podal pred vrata, tam pa je bil najspretnejši Črnogorec, ki je žogo potisnil za hrbet Alena Pašagića.
Čeprav so bili Velenjčani večji del tekme boljši in predvsem nevarnejši tekmec, pa v nasprotju z Olimpijo, ki je imela malo pravih priložnosti, niti ene izmed svojih nevarnih akcij niso znali učinkovito zaključiti. Olimpija je tako dobila še četrto medsebojno tekmo v tej sezoni in se utrdila na drugem mestu na lestvici.

Prečka Radujka in dva nevarna strela Podlogarja
Uvod tekme je bil precej živahen. Že v drugi minuti je Dalibor Radujko sprožil močan strel s 25 metrov in zatresel prečko. Na drugi strani je dve minuti pozneje nenatančno meril Nik Omladič, v deveti minuti pa je nov nevaren strel pri Velenjčanih sprožil Matej Podlogar, a je le za malo zgrešil cilj. V 29. minuti je stranski sodnik neupravičeno dosodil prepovedan položaj Mateja Eterovića, ki se je sam znašel pred Elvisom Džafićem. Rudar je imel v teh trenutkih žogo več v posesti, a mu ni uspelo prebiti discipliniranih domačih branilcev. Gostitelji so bili boljši tekmec v končnici prvega polčasa.

Maloštevilni gledalci so morali v drugem polčasu dolgo čakati na prvo pravo priložnost. V 64. minuti je močno zadišalo po vodilnem zadetku Rudarja, ko je z glavo streljal Podlogar, toda znova je za nekaj centimetrov zgrešil cilj. V nadaljevanju nič ni kazalo na to, da bi lahko povedla Olimpija, toda nato se je zgodilo ravno to.

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog:
OLIMPIJA - RUDAR 1:0 (0:0)
500; Nikezić 82.
Olimpija: Džafić, Jović ( 80./Salkić), Trifković, Valenčič ( 62./Baskera), Fink, Nikezić, Ivelja , Delamea Mlinar, Omladič, Lovrečič, Mitrović.
Rudar: Pašagić, Jeseničnik , Stakić, Firer, Črnčič, Rotman , Podlogar, Kašnik , Klinar , Radujko, Eterović.
Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


LUKA KOPER - MARIBOR 2:1 (1:1)
1.000; Galešić 44., Čovilo 54.; Tavares 40.

Luka Koper: Nenezić, Blažič ( 57./Mavrič Rožič ), Galešić ( 82./Perger), Mendy, Bradaschia , Štulac ( 69./Pučko), Črnigoj, Bagarić, Hadžić, Đukić, Čovilo.

Maribor: Handanović, Milec, Mejač ( 63./Viler), Mezga, Tavares, Smrekar ( 67./ Moravac), Cvijanović, Potokar , Berić , Arghus, Mertelj.

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


Nedelja ob 16.00:
CELJE - DOMŽALE

ALUMINIJ - TRIGLAV

MURA - GORICA

Lestvica:                            
MARIBOR 29 20 4 5 63:26 64
OLIMPIJA 29 17 5 7 60:29 56
DOMŽALE 27 14 4 9 34:28 46
LUKA KOPER 29 12 10 7 40:32 46
CELJE 28 10 10 8 28:25 40
RUDAR 29 9 7 13 31:44 34
TRIGLAV 27 8 6 13 28:39 30
GORICA 28 7 7 14 33:49 28
ALUMINIJ 28 7 5 16 25:48 26
MURA 05 28 6 4 18 33:56 22

Mariborčani še drugič zapored brez točk
Težka zmaga za Olimpijo