Aleksander Rajčević je eden tistih ne tako maloštevilnih nogometašev Maribora, ki se bodo v soboto pomerili s svojim nekdanjim klubom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleksander Rajčević je eden tistih ne tako maloštevilnih nogometašev Maribora, ki se bodo v soboto pomerili s svojim nekdanjim klubom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milan Osterc in Zlatko Zahović
Milan Osterc in Zlatko Zahović se bosta znova srečala v Ljudskem vrtu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Filip Valenčič
Filip Valenčič je zadel proti Mariboru in Muri. Bo tudi proti Domžalam? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ante Šimundža
Ante Šimundža na zadnjih treh tekmah s svojimi varovanci ni bil uspešen. Foto: MMC RTV SLO
Siniša Brkić
Trener Triglava Siniša Brkić ni v nič kaj zavidljivem položaju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Prenos na TV Slovenija 2 se bo začel ob 16.55.

18. krog, sobota ob 13.30:
TRIGLAV - HIT GORICA
V Kranju so, čeprav so vse bolj prikovani na zadnje mesto na lestvici, še vedno optimisti. V ekipo se po poškodbi vrača Anže Jelar, zaradi rdečega kartona pa bodo počivali Robert Najdenov, Dragan Ovčina in Tine Zornik. Pri Novogoričanih okrevajo Rok Buzeti, Dalibor Stojanović in Aris Zarifović, vendar za tokratno tekmo še ne bodo pripravljeni. Morda ima nekaj možnosti za nastop le slednji. V 9. krogu sta se v Novi Gorici tekmeca razšla brez zadetkov. Primorci so v Kranju do zdaj zmagali le enkrat, v sezoni 1998/99. V torek so se belo-modri pomerili z mladinci iz svojega kluba, ki vodijo v državnem prvenstvu, in jih ugnali z 2:1 (Plut, Vicente).

Ob 15.00:
DOMŽALE - OLIMPIJA

Lani Olimpija v Domžalah ni osvojila nobene točke (2:1, 3:0). Dušan Kosič je ostal še brez Erika Salkića, ki je bil prejšnji teden operiran zaradi vnetja slepega črevesa in bo verjetno znova začel trenirati šele januarja. Prvo profesionalno pogodbo je pred dnevi podpisal 17-letni vezist Anže Zorc, ki je nekaj minut odigral že proti Muri. Pri Olimpiji so zadovoljni, da je v dobri formi "medvoški Pato" Filip Valenčič, strelec zadetkov na zadnjih dveh tekmah. Zaradi kartonov bo počival Matic Fink. Domžale so nazadnje nekoliko nepričakovano klonile v Lendavi. Priložnost bosta najbrž dobila povratnika po poškodbah Darko Zec in Slobodan Vuk, ki sta igrala že v soboto na prijateljski tekmi v Rovinju ob porazu proti Istri z 0:1, morda tudi Ivan Knezović in Marko Drevenšek. Manjkali bodo Blaž Brezovački, Miroslav Grbić in Amer Krcić, vprašljiv je tudi Mitja Zatkovič.

Ob 17.00 (prenos na TV SLO 2 in MMC-ju):
MARIBOR - LUKA KOPER
Dvoboj zadnjih dveh prvakov bo v Ljudski vrt najbrž privabil precej gledalcev, saj si bodo lahko z isto vstopnico (10 evrov, otroci do 15. leta 5 evrov) ogledali tudi sredni obračun z Gorico. Maribor je ta teden opravil pokalno nalogo, Zavrč mu je dobro pariral predvsem v prvem polčasu. Darko Milanič zaradi kartonov ne bo mogel računati na Arghusa, po kazni pa se vrača Dejan Mezga. Po treh zaporednih zmagah so cilj Kopra tri točke tudi v Mariboru. Zadnjič so tam sicer zmagali marca 2006. Zaradi poškodbe meniskusa bo počival Doris Kelenc, kartone ima Aljaž Struna, najbrž ne bo nastopil niti Srebrenko Posavec. Po poškodbi je po petih mesecih začel trenirati Danijel Marčeta in bi lahko zaigral že v soboto. Koper naslednji teden čakata še dva "derbija" proti Muri in Olimpiji.

RUDAR - NAFTA
Velenjčani bodo oslabljeni za kaznovane Leona Črnčiča, Nenada Novakovića in Aleša Jeseničnika. Lendavčani, ki prejšnji petek niso odpotovali na prijateljsko tekmo v Zalaegerszegu, so imeli v ponedeljek sestanek v klubu. Podrobnosti dogovora sicer niso razkrili javnosti, a kot kaže, so se strasti pomirile. Vsekakor pa naj bi v prihodnosti odprta vprašanja reševali z dialogom, kot so zapisali na spletni strani kluba. Po poškodbi se v ekipo vrača Saša Levačič, po kazni pa Miha Korošec in Adrian Kocsis. Poškodovana sta vratar Aleš Ajlec in Arpad Vaš. Nafto hrabri zadnja zmaga proti Domžalam.

Nedelja ob 13.30:
MURA 05 - CM CELJE
Po treh zaporednih porazih Mura nujno potrebuje ugoden izid. Tega bo poskušala doseči brez kaznovanih Denisa Kramarja in Nina Koutra ter Damjana Ošlaja, ki je zaradi poškodbe kolena končal kariero. Zdaj bo trener v mlajših selekcijah Mure, pomagal bo tudi Anteju Šimundži. Vrača se branilec Valen Filipović. Celjani, ki so zmagali na zadnjih treh gostovanjih v Kopru, Lendavi in Kranju, ne morejo računati na Dejan Krljanovića, ki je v prejšnjem krogu prejel rdeči karton. Marijo Močić, ki si je lani novembra huje poškodoval koleno, zadnji mesec trenira, vendar v nedeljo najbrž še ne bo igral.