Nafta je 31. julija v Fazaneriji zmagala z 2:0. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Nafta je 31. julija v Fazaneriji zmagala z 2:0. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Darko Birjukov
Za trenerja Domžal Darka Birjukova bi bil peti zaporedni poraz najbrž usoden. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dušan Kosič
Tudi Dušan Kosič v zadnjih dneh najbrž ne spi mirno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Domžale - Celje
Celjani so prejšnjo soboto zmagali v Domžalah, predtem pa so neporaženi in brez zadetka odšli tudi z gostovanja v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dalibor Volaš
Je Dalibor Volaš prihranil kakšen "naboj" tudi za zadnjo letošnjo tekmo v Ljudskem vrtu? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ob 15.45 si boste lahko na TV Slovenija 2 in MMC-ju ogledali prenos tekme Celje - Luka Koper. Spomladanski del sezone se bo predvidoma začel 3. marca.

21. krog, danes ob 13.00:
MURA 05 - NAFTA

Julijski prekmurski derbi je v Fazanerijo zvabil 6.500 gledalcev, ki so videli zmago gostov z 2:0. Konec septembra je bilo v Lendavi 2:2, tako da so Muraši torej letos še brez zmage proti Nafti. Če bi jim ta uspela tokrat, bi pomenilo, da na zimski odmor odhajajo s štirimi zaporednimi zmagami. Pri gostiteljih je vprašljiv nastop vratarja Aleša Luka, v vrata bo najbrž stopil Filip Drakovič. Lendavčani so že nekaj časa brez prvega čuvaja mreže Aleša Ajleca, poškodovana sta tudi Arpad Vaš in Saša Levačič. Zaradi kartonov bo manjkal Bojan Matjašec. Na tribunah bo tudi tokrat lepo število navijačev, morda bo stadion celo znova poln, saj so okoliški tretjeligaši že končali jesenski del sezone, navijači pa bodo najbrž izrabili še zadnjo priložnost za ogled tekme v živo pred dolgim premorom.

TRIGLAV - DOMŽALE

Domžale so pravi strup za Triglav, saj so zmagale na zadnjih šestih medsebojnih tekmah, letos z 0:4 in 2:0. Proti vsem drugim ekipam so Kranjčani v prejšnji ali tej sezoni osvojili vsaj točko. Vendar so trenutno tudi lanski podprvaki v globoki krizi, saj je za njimi serija štirih porazov. Na zadnjih treh tekmah so zadetek prejeli že na začetku tekme in se niso več pobrali. V Kranju ne bodo igrali Mitja Zatkovič, Blaž Brezovački, Rok Hanžič, Amer Krcić, Darko Topić, Alen Kavčič, Nik Cimprič in vratar Nejc Vidmar, ki je kaznovan. Težave imata tudi Slobodan Vuk in Lucas Horvat. Pri domačih bosta manjkala poškodovani Bernard Stjepanović in kaznovani Rok Dolžan.

Ob 14.00:
OLIMPIJA - HIT GORICA

V obračun za drugo mesto obe ekipi prihajata "ranjeni". Olimpija le z eno točko na zadnjih dveh tekem, Gorica z nobeno, potem ko je proti Mariboru in Muri ob koncu zapravila vodstvo z 1.0. Pri Ljubljančanih naj bi se že zelo tresel stolček Dušanu Kosiču, saj so zmaji povsem izgubili sapo v lovu za Mariborom. Poleg številnih poškodovanih igralcev (v Kopru si je zadnjo stegensko mišico natrgal Đorđe Ivelja) bo zaradi kartonov tekmo izpustil še Boban Jović.

Novogoričani bodo pogrešali poškodovanega kreatorja igre Gorana Galešića, kaznovanega vratarja Vasje Simčiča in branilca Arisa Zarifovića, ki počiva že dalj časa. V vratih bo prvič v prvenstvu dobil priložnost nekdanji "Domžalčan" Darko Brljak. Na letošnjih medsebojnih tekmah sta si moštvi razdelili plen, obakrat je bilo 2:1. Gorica je še brez zmage v Ljubljani, odkar se je Olimpija vrnila v prvo ligo. Zadnje slavje tako sega v marec 2005 in "bežigrajske čase".

Ob 15.45 (prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju):
CELJE - LUKA KOPER

Celjani bodo s točko prednosti branili šesto mesto brez poškodovanih Ivana Firerja, Alena Romiha in Tadeja Kotnika ter kaznovanega Klemna Medveda. Letos so Koper dvakrat že premagali (2:0, 1:2). Obeta se lep obisk, saj imajo tisti, ki so kupili vstopnico za tekmo proti Mariboru pred mesecem dni, prost vstop, prav tako vse predstavnice nežnejšega spola. Koper bo nastopil brez poškodovanih Srebrenka Posavca, Danijela Marčete, Dorisa Kelenca in Urbana Žiberta.

Ob 16.00:
MARIBOR - RUDAR

Kako bo na Mariborčane vplival šokanten razplet sredne tekme proti Bruggeu? Rudar je na zadnjih dveh gostovanjih v Ljudskem vrtu klonil z 2:1, pred slabim mesecem pa je bilo na preloženi tekmi v Velenju gladkih 3:0 za vijoličaste. Morda bo znova udaril Dalibor Volaš, ki je v letošnjem prvenstvu dosegel že 11 zadetkov, štiri pa je dodal v glavnem delu Evropske lige. S temi dosežki najbrž že trka na vrata reprezentance, vendar po njegovih besedah stikov s Slavišo Stojanovićem še ni bilo. Poškodovanima Mitji Vilerju in Alešu Mejaču se je na petkovem treningu pridružil Goran Cvijanović (bolečine v hrbtu). Milan Đuričić je naposled ostal na klopi Rudarja, kljub temu da je prejšnji teden po dveh zaporednih zmagah (!) napovedal odhod. Poškodovan je Boštjan Jelečević, kaznovan pa Sebastjan Berko.


Lestvica:
MARIBOR 20 14 4 2 47:22 46 OLIMPIJA 20 9 7 4 31:24 34 HIT GORICA 20 9 4 7 32:23 31 RUDAR 20 8 6 6 36:28 30 MURA 05 20 8 5 7 23:26 29 CELJE 20 7 4 9 27:28 25 LUKA KOPER 20 6 6 8 24:26 24 DOMŽALE 20 7 3 10 24:33 24 NAFTA 20 5 6 9 25:31 21 TRIGLAV 20 3 3 14 7:35 12