Foto: TV SLO, zajem zaslona
Foto: TV SLO, zajem zaslona

Nogometna zelenica v Fazaneriji, kjer so še pred dobrim tednom padali zadetki, je danes gradbišče. Izvajalci se trudijo pravočasno končati z deli – pogodbeni rok je 24. junij.

"Odstraniti je treba nekje sedem tisoč kubičnih metrov zemlje, kar je veliko za ta kratki čas, tako da smo aktivirali vsa okoliška podjetja, ki imajo stroje, da nam pomagajo," je povedal Denis Rajbar, tehnični direktor nogometne šole Mura.

Igrišče bodo prestavili 15 metrov bližje glavni tribuni, vgradili bodo tudi ogrevanje in namakalni sistem. Vse po zgledu ene najbolj nogometno razvitih držav. "Že nekje od novega leta hodimo po Italiji, gledamo, kako bi bilo najbolje, da bo igrišče najboljše, res. Na primer Juventus ima čisto isto, vendar pri nas bo naravna trava, ker hibrid je predrag za vzdrževanje, tako da vsi ti stadioni imajo podobno travnato površino," je povedal Rajbar.

Sicer pa je želja murskosoboškega prvoligaša, da bi lahko v Fazaneriji igrali tudi evropske tekme, za kar bi morali zmogljivosti stadiona s sedanjih 4700 povečati na 8000 sedišč. To pa je že del širšega, 26 milijonov evrov vrednega projekta mestne občine.

"Zajema pa tudi prenovo celovitega mestnega stadiona z dograditvijo tribun in obnovo mestnega kopališča. Če bo možno in bo predlog sprejet, se bo na tem območju gradila tudi večnamenska športna dvorana," je povedala Nada Cvetko Török z mestne občine Murska Sobota.

Mestni športno rekreativni center Fazanerija naj bi v skladu z načrti do leta 2027 gradili postopoma, večino denarja pa kanijo dobiti iz evropskih razpisov.

Temeljita obnova stadiona Fazanerija