Jaka Štromajer (v sredini) in Goran Galešić (levo) sta zrežirala prvo zmago Kopra v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Štromajer (v sredini) in Goran Galešić (levo) sta zrežirala prvo zmago Kopra v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Gorica
Gorica je zmagala tretjič zapored in presenetljivo zaseda vrh lestvice. Na sliki Sandi Arčon in Blessing Eleke. Foto: www.alesfevzer.com
Miran Srebrnič
Legenda goriškega nogometa Miran Srebrnič uspešno vodi ekipo, večinoma sestavljeno iz domačih fantov. Foto: www.alesfevzer.com
Krka
Krkaši se veselijo zmage v Zavrču. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetek Vršiča za vodstvo Maribora v Kopru
Koper po preobratu ugnal Maribor
Nunić v 92. minuti popeljal Gorico na vrh lestvice
So pred nogometaši Mure svetlejši časi?

Maribor je imel v vročem Kopru, kjer se je temperatura ob začetku tekme gibala okoli 36 stopinj Celzija, prvo lepo priložnost v 16. minuti, ko je Jean Philippe Mendy z desne strani podal v sredino, kjer je Agim Ibraimi s približno enajstih metrov stresel prečko. Tudi nadaljevanje ni prineslo zadetkov, tako da se je prvi polčas kljub pobudi Mariborčanov končal z 0:0.

Štromajer hitro odgovoril Vršiču
Zato pa je bil zelo živahen začetek drugega dela. Najprej je Dare Vršič z okoli 20 metrov s strelom za levo vratnico ukanil Vasjo Simčiča, nato pa se je tako rekoč že v naslednjem napadu Jaka Štromajer, podal mu je Ivica Guberac, otresel Abela Giglija in s strelom med nogami Jasmina Handanovića izenačil.

Štromajer podajalec, Galešić strelec
Maribor je imel v nadaljevanju terensko premoč, a je kljub temu Koper dosegel drugi gol. V 85. minuti je Štromajer na robu kazenskega prostora mojstrsko preigraval, nato podal do Gorana Galešića, ki je izigral Giglija in s strelom po tleh matiral še Handanovića. Koprčani so prednost zadržali do konca in se veselili prve zmage v sezoni.

Zmaga Gorice v Celju
Gorica je z golom Marka Nunića v 92. minuti s 3:2 zmagala v Celju in se (začasno) zavihtela na vrh lestvice. Bolje so sicer začeli Celjani, saj je že v 5. minuti Erico De Sousa z desne strani s strelom po tleh matiral Grego Sorčana. Goričani so izenačili v 19. minuti, ko je Blessing Eleke zadel v padcu po podaji Matije Široka.

Vratnica, prečka in gol Džuzdanovića
Primorci bi nato lahko na odmor odšli s prednostjo, a je Alen Džuzdanović (39.) zadel vratnico. Isti igralec je bil uspešnejši v 69. minuti, ko je vratarja Ivana Hosmana matiral s strelom po tleh. Pet minut pozneje je Alen Jogan žogo po predložku Blaža Vrhovca preusmeril v lastno mrežo za 2:2. V 88. minuti je Džuzdanović stresel prečko.

Nunić kaznoval napako Hosmana
In ko je že kazalo, da se bo tekma končala z remijem, je v 92. minuti domači vratar Hosman stekel iz vrat, zgrešil žogo, kar je izkoristil Nunić za lepo zmago.

Ejup mož odločitve v Zavrču
V gosteh je zmagala tudi Krka, in sicer z 1:0 v Zavrču. Edini gol je v 76. minuti dosegel Leo Ejup, ki je s prostega strela z okoli 30 metrov matiral vratarja Kovačića. Zavrč je bil sicer boljši nasprotnik, a mu ni uspelo streti obrambe Dolenjcev. Najbližje golu je bil Lovro Cvek, ki je v 60. minuti stresel prečko.

DRŽAVNO PRVENSTVO
PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 4. krog

LUKA KOPER - MARIBOR 2:1 (0:0)
800; Štromajer 49., Galešić 85.; Vršič 47.

Luka Koper: Simčič , Guberac , Radujko (66./Tomić), Hadžić, Halilović, Palčič, Rahmanović (65./Galešić), Črnigoj, Krivičič, Pučko (73./Andrejašič), Štromajer.

Maribor: Handanović, Bohar, Viler , Gigli, Šuler, Vršič, Ibraimi (78./Tavares), Kabha , Filipović, Bajde , Mendy.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


CELJE - GORICA 2:3 (1:1)
650; De Sousa 6., Jogan 74./ag; Eleke 19., Džuzdanović 69., Nunić 92.

Celje: Hosman, M. Klemenčič , Vrhovec, T. Klemenčič, Firer, Miškić (73./Pungaršek), De Sousa, Sunny (59./Težak), Travner (46./Vidmajer), Alonso, Klapan.

Gorica: Sorčan, Celcer, Širok , Burgič (80./Nunić ), Arčon , Kolenc, Eleke, Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Martinović (84./Humar).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


ZAVRČ - KRKA 0:1 (0:0)
400; Ejup 76.

Zavrč: Kovačić, Cvek, Rogač, Polić, Glavica, Matjašič (72./Tuđan), Antić, Datković , Pihler, Novoselec (60./Kokorović), Batrović (59./Zorko).

Krka: Mitrović, Vučkić, Fuček (87./Gliha), Mojstrovič, Ejup, Dežmar, Marotti, Welbeck-Maseko , Perić (87./Potokar), Kastrevec, Dangubić (68./Marjanović).

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)



Sobota ob 18.30:
DOMŽALE - RUDAR VELENJE
Ob 20.15:
KRŠKO - OLIMPIJA

Lestvica:                             
GORICA                4  3 0 1  8:8  9
MARIBOR               4  2 1 1  7:4  7
KRKA                  4  2 1 1  4:3  7
DOMŽALE               3  2 0 1  5:3  6
KRŠKO                 3  2 0 1  3:4  6
ZAVRČ                 4  1 2 1  4:3  5
OLIMPIJA              3  1 1 1  4:3  4
LUKA KOPER            4  1 1 2  5:6  4
CELJE                 4  0 2 2  4:6  2
RUDAR VELENJE         3  0 0 3  2:6  0

Zadetek Vršiča za vodstvo Maribora v Kopru
Koper po preobratu ugnal Maribor
Nunić v 92. minuti popeljal Gorico na vrh lestvice
So pred nogometaši Mure svetlejši časi?