Marcos Tavares je poskrbel za sedmo letošnjo zmago. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je poskrbel za sedmo letošnjo zmago. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale
Domžalčani so v dobrem prvem polčasu povedli, a v drugem delu so popustili. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares
Kapetan Tavares je dobil pred tekmo priznanje za odigranih 400 tekem v vijoličastem dresu. Foto: www.alesfevzer.com
Bojan Vručina
Boja Vručina je z zadetkom s prostega strela popeljal Rudarja v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Rožman o sodnikih v Mariboru ni želel govoriti
Hat-trick Glavine v Kopru
Milanič ponosen, da Tavares ostaja še dve leti
Šesta zmaga Celja

Gostje so bistveno bolje začeli tekmo in močno pritiskali na vijoličaste, ki se niso v prvem polčasu znašli. Gostitelji so imeli ogromno težav in v prvih 45 minutah sploh niso ogrozili nasprotnikovih vrat. Sprožili so le en strel. Medtem so bili Domžalčani bistveno nevarnejši in v osmi minuti so tudi povedli. Marwan Kabha je izgubil žogo, Marko Alvir je na robu kazenskega prostora žogo spravil do Lucasa Horvata, ki je z diagonalnim strelom matiral Jasmina Handanovića. Pred domačimi vrati je bilo vroče tudi v 40. minuti, ko je z roba kazenskega prostora znova streljal Horvat, na golovi črti pa je zadetek preprečil Erik Janža.

V drugem polčasu so varovancem Simona Rožmana pošle moči, Mariborčani pa so zaigrali bistveno agresivneje in bili so nevarnejši. Sicer se je najprej z dvema obrambama Slobodanu Vuku in Alvirju izkazal Handanović, a že v 51. minuti je Maribor izenačil. Gaber Dobrovoljc je izpadel in Marcos Tavares je po levi strani stekel proti vratom. Denis Halilović je bil prepozen in Dejana Milića je domači kapetan premagal s strelom po tleh.

Pet minut pozneje je Dare Vršič izvedel prosti strel. Žoga je prišla do Milivoja Novakovića, ki je z glavo streljal, žogo pa je za Milićev hrbet pospravil Tavares. Brazilca je deset minut pred koncem rednega dela v kazenskem prostoru žoga zadela v roko, a je piščalka Damirja Skomine ostala nema. Dvome o zmagovalcu je v 91. minuti razblinil rezervist Luka Zahović, ki je izkoristil neodločnost domžalske obrambe in žogo dvignil prek Milića. Zahović je v igro vstopil namesto Tavaresa. Maribor ima zdaj štiri točke več od Domžal.
Tavares podaljšal pogodbo še za dve leti
"Tokrat ne bom dal komentarja tekme, bom pa povedal eno zelo pomembno novico za klub. Marcos Tavares je za dve leti podaljšal pogodbo in bo še naprej vodil to moštvo. Zelo sem ponosen, da se je to zgodilo," je bil na novinarski konferenci po tekmi zelo kratek trener vijoličastih Darko Milanič, ki je nato vstal in odšel. Novinarji niso imeli možnosti, da bi postavili kakšno vprašanje po napeti tekmi v Ljudskem vrtu.

Rezultate in statistiko tekem lahko v živo spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport

Glavina blestel na Bonifiki
Koprčani so v dvoboj z Rudarjem vstopili z dobro popotnico, saj so na domači zelenici v tej sezoni točke oddali le proti Mariboru, a zdaj so z Obale tri točke odnesli tudi Velenjčani, ki so petič zapored Bonifiko zapustili neporaženi. V 16. minuti se je domača mreža prvič zatresla, ko je bil s prostega strela uspešen Bojan Vručina. Štiri minute pozneje je povišanje prednosti Anžetu Pišku, preprečil okvir vrat.

Že minuto zatem se je velika priložnost ponudila Dominiku Glavini, ki se je po podaji Stjepana Babića sam znašel pred Vasjo Simčičem in vodstvo gostov povišal na 2:0. Koprčani so znižali na 1:2 v 34. minuti, ko je po podaji Pučka z desne strani žogo v gostujočo mrežo potisnil veteran Zlatan Muslimović. V 69. minuti je Glavina po podaji Mitje Lotriča, nekdanjega nogometaša Kopra, z desne, z volejem povišal na 3:1. Pet minut pozneje je podal Klemen Bolha s še enim odličnim volejem pa je Glavina, ki je s sedmimi goli zdaj prvi strelec lige, zabil hat-trick.

Podlogar Celjanom zagotovil tri točke
Celjani nadaljujejo uspešen ritem. Aluminij so doma ugnali z 1:0 in na zadnjih petih tekmah vknjižili četrto zmago. Gostje so sicer bili povsem enakovredni, na trenutke boljši in nevarnejši, a znova so imeli težave z realizacijo. Strelska suša nogometašev iz Kidričevega traja že 678 minut. V prvem polčasu ni bilo veliko priložnosti.

Celje je edini gol zabilo v 37. minuti, ko je na robu kazenskega prostora do žoge prišel Nino Pungaršek in podal na desno, kjer je z diagonalnim strelom mrežo zatresel Matej Podlogar. Podlogar je imel v drugem polčasu lepo priložnost v 51. minuti, vendar je meril prek vrat. Podobno jo je Žiga Škoflek na drugi strani. Neuspešen je bil tudi Dejan Petrović, Matjaž Rožman pa je ubranil poskus Dejana Krljanovića z razdalje. Podlogar je v sodnikovem dodatku prišel sam pred Luko Janžekovića, a bil neuspešen.

Dve tekmi bosta v nedeljo, ko v Krško prihaja vodilna Olimpija, Kalcer pa bo v Radomljah gostil Gorico. Nato sledi reprezentančni premor.


12. krog:
CELJE - ALUMINIJ 1:0 (1:0)
500; Podlogar 37.

Celje: Rožman, Glavaš (59./Lovrečič), Džinić, D. Hadžić, Travner, Podlogar, Pungaršek, Pišek, Čirjak, I. Hadžić (50./Požeg Vancaš), Volaš (79./Križan).

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj (54./Damiš), Zeba, Kocić, Krljanović, Škoflek, Vrbanec, Rogina(50./Petrović), Rebernik, Bizjak (41./Tahiraj).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)



LUKA KOPER - RUDAR 1:4 (1:2)
500; Muslimović 34.; Vručina 16., Glavina 21., 69., 74.

Luka Koper: Simčič, Andrejašič /46./Horvat), Gregov, Datković, Sikošek, Kokorović, Ibričić, Pučko, Pranjić, Pekuson (60./Štromajer), Muslimović.

Rudar: Radan, Bolha, Zec, Grgić, Mužek, Pišek, Babić, Lotrič, Glavina(79./Krcić), Vručina, Mary (86./Eterović).

Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


MARIBOR - DOMŽALE 3:1 (0:1)
Tavares 51., 56., Zahović 91.; Horvat 8.
RK: Širok 96./Domžale

Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Janža, Kabha (66./Vrhovec), Pihler (46./Bohar), Vršič, Salalich, Tavares(88./Zahović), Novaković.

Domžale: Milić, Širok, Dobrovoljc, Halilović, Balkovec, Žinko (56./Husmani), Repas (65./Bratanović), Alvir, Horvat, Matjašič, Vuk (76./Mance).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


Nedelja ob 16.55:
KRŠKO - OLIMPIJA

Ob 19.00:
KALCER RADOMLJE - GORICA

Lestvica:                            
OLIMPIJA           11  8 1 2 17:6  25
MARIBOR            12  7 3 2 22:11 24
DOMŽALE            12  6 2 4 25:13 20
CELJE              12  6 1 5 13:12 19
GORICA             11  5 2 4 12:9  17
LUKA KOPER         12  5 2 5 11:13 17
RUDAR              12  4 3 5 17:15 15
KRŠKO              11  3 3 5  9:18 12
ALUMINIJ           12  2 3 7  9:18  9
KALCER RADOMLJE    11  0 4 7  7:26  4
Rožman o sodnikih v Mariboru ni želel govoriti
Hat-trick Glavine v Kopru
Milanič ponosen, da Tavares ostaja še dve leti
Šesta zmaga Celja