Olimpijo čakata zahtevni gostovanji v Celju in Velenju. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpijo čakata zahtevni gostovanji v Celju in Velenju. Foto: www.alesfevzer.com
Pušnik dan po porazu razumljivo slabe volje
Vijoličasti v drugem polčasu zmleli Velenjčane
Slovo Olimpije od Pokala Slovenije

Celje, predzadnja ekipa prvenstva, je unovčilo dobro izhodišče s prve tekme (2:2) in na povratnem obračunu z dvema zadetkoma v dobre pol ure naredilo odločilen korak proti polfinalu. Ljubljančane je ob koncu prvega dela v igro vrnil glavni sodnik Roberto Ponis, ki je dosodil več kot sumljivo enajstmetrovko in za nameček izključil še Žigo Kousa, a je strel Andraža Šporarja z bele točke zaustavil Matic Kotnik. Olimpija je ob številčni premoči v nadaljevanju napadala, vendar so bile priložnosti redke. Vse dvome o zmagovalcu je v 79. minuti razblinil avtogol Nemanje Mitrovića.

Trener Marijan Pušnik je bil razočaran: "Krivdo za poraz prevzemam nase, toda nekateri fantje bodo morali spremeniti stvari v svojih glavah. Ena vrata v Evropo smo si popolnoma zaprli." Druga so še vedno na stežaj odprta. Ljubljančani v prvenstvu vodijo in imajo ob tekmi manj štiri točke naskoka pred Gorico in Domžalami ter sedem pred Mariborom, ki ga vsi vidijo kot najnevarnejšega tekmeca.

Pred Olimpijo sta pred reprezentančnim premorom na sporedu dve zahtevni gostovanji, po Celju še obračun z Rudarjem v Velenju. "Vsaka tekma je zgodba zase. Če smo pravi, se bomo hitro pobrali, visoko dvignili glave in razveselili svoje najzvestejše navijače s precej boljšo in učinkovitejšo igro. Najbolj mi je žal predsednika Mandarića in vseh naših podpornikov, ki nas bodrijo tudi na gostovanjih. To, kar smo prikazali na zadnjih nekaj tekmah, ni objektiven kazalnik naših zmožnosti. Prepričan sem, da bodo fantje že v soboto na svoji prepoznavni ravni."

Popolnoma drugačno razpoloženje vlada v Mariboru, ki je z odličnim drugim polčasom zlomil Rudar (3:0) in se v polfinalu pridružil Celju in Zavrču. Trener Krunoslav Jurčić je bled prvi polčas opravičeval z neučakanostjo: "Edina težava med tekmo je bila sprva v naši nepotrpežljivosti. Ko bomo dovolj potrpežljivi, bodo zmožnosti ekipe ob taktičnih elementih v naši igri vedno prinesle želeni rezultat." Mariborčani bodo istega tekmeca v Ljudskem vrtu gostili tudi v soboto. Jurčić že ima načrt: "Igralci so začutili, da Velenjčani padajo v igri in to bomo gradili tudi na naslednji tekmi. Moramo biti mirni, vztrajati pri avtomatizmih v naši igri. Moramo s stopnjevanjem ritma 'mleti' tekmece in potem bo nenehen pritisk spet prinesel rezultate.”

Mariborčani na naslednjih dveh tekmah proti Rudarju in Krki računajo na šest točk, ob tem pa upajo na spodrsljaj(a) Olimpije, s čimer bi ujeli priključek. Po reprezentančnem premoru je do sredine decembra na sporedu še pet krogov, kar obeta zanimiv boj za naslov jesenskega prvaka.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 16. krog

Petek ob 19.00:
KRŠKO - GORICA

Sobota ob 15.30:
CELJE - OLIMPIJA

DOMŽALE - ZAVRČ

Ob 17.45:
MARIBOR - RUDAR

Ob 20.00:
LUKA KOPER - KRKA

Lestvica:                            
OLIMPIJA          14 10 2 2 38:9   32
DOMŽALE           15  8 4 3 23:10  28
GORICA            15  9 1 5 26:23  28
MARIBOR           14  7 4 3 26:15  25
ZAVRČ             15  6 4 5 16:15  22
RUDAR             15  4 6 5 14:16  18
KRKA              15  4 5 6 13:22  17
LUKA KOPER        15  3 3 9 18:26  12
CELJE             15  2 5 8 10:27  11
KRŠKO             15  2 4 9  6:27  10

Pušnik dan po porazu razumljivo slabe volje
Vijoličasti v drugem polčasu zmleli Velenjčane
Slovo Olimpije od Pokala Slovenije