Simon Rožman je okrepil strokovni štab Domžal. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman je okrepil strokovni štab Domžal. Foto: www.alesfevzer.com

32-letni Rožman je trenersko kariero začel v mlajših selekcijah Celja, kjer je vodil vse starostne kategorije, štiri leta pa je bil tudi vodja nogometne šole. Člane je vodil dvakrat. Prvič si je mesto glavnega trenerja delil z Damjanom Romihom, drugič pa je od aprila 2014 do avgusta 2015 moštvo vodil samostojno. S Celjem je v prejšnji sezoni osvojil naslov državnega podprvaka Slovenije in se uvrstil v finale slovenskega pokala. Po slabih izidih na začetku letošnje sezone je odstopil.

''Našim mladim igralcem želimo ponuditi najboljše razmere za delo in najboljšo mogočo podlago za njihova prizadevanja in trud. Prepričani smo, da bo Simon Rožman pri tem odigral ključno vlogo. Skupaj z Luko Elsnerjem bomo oblikovali model delovanja in igranja ekip našega kluba ter ga poskusili kar se da dobro udejanjiti tako v članski ekipi kot v mladinskem nogometnem centru. Simon bo prevzel strokovno vodenje in nadzor dela v mladinskem nogometnem centru, po svojih najboljših močeh pa bo pomagal tudi pri strokovnem delu članske ekipe. Zelo pomemben vidik njegovega dela bo tudi individualno delo z mladimi igralci, tako na nogometnem kot tudi vseh drugih področjih," je pojasnil športni direktor Domžal Matej Oražem.

''V prvih dveh mesecih želim spoznati okolje in vse stvari, vezane na klub, hkrati pa z vsemi sodelavci že pripraviti projekte za prihodnji dve leti, v katerih morajo biti prvi rezultati že vidni. Na začetku bom sodeloval tudi s člansko ekipo, kjer bom v sodelovanju z glavnim trenerjem in njegovimi sodelavci poskušal dodati svoj kamenček v mozaik," je dejal Rožman.