Luka Koper se bojda želi umakniti iz imena koprskega nogometnega kluba. Foto: BoBo
Luka Koper se bojda želi umakniti iz imena koprskega nogometnega kluba. Foto: BoBo

Predsednica nadzornega sveta Luke Koper Alenka Žnidaršič Kranjc nam je potrdila, da so upravi naložili, naj pri nogometnem prvoligašu doseže umik imena Luke. Afere, povezane z nogometnim klubom, po mnenju sveta mečejo slabo luč na družbo.

Kot nam je povedal predstavnik Luke Sebastjan Šik, predloga še niso poslali nogometnemu klubu, bodo pa to skoraj zagotovo storili pred prazniki. Šik nam je še dejal, da bodo skušali pogodbo spremeniti v delu, ki se nanaša na ime nogometne ekipe.

Predsednik dvomi o resničnosti informacije
Koprski prvoligaš o namenih glavnega pokrovitelja ne ve nič. Predsednik Valter Valenčič pravi, da dvomi o resničnosti informacije, nepredstavljivo se mu zdi, da jih generalni pokrovitelj ne bi pravočasno obvestil o nameri umika iz imena. Sprememba komercialnega imena kluba je sicer možna dvakrat med vsako sezono, smo izvedeli od tiskovnega predstavnika NZS-ja Matjaža Krajnika. Menjava sicer ne bi vplivala na pokroviteljsko pogodbo v finančnem smislu, saj je ta veljavna vse do leta 2018.

Predlog: Delona bi vodila koprski klub
V preteklem tednu je prišlo tudi do spremembe pri največjih upnikih kluba. Milan Mandarić je svojo skoraj milijon evrov vredno terjatev odstopil družbi Delona oziroma njenemu lastniku Bošku Županoviću. Ta sodišču predlaga, da bi Delona koprski klub vodila neposredno. Županović nam je danes povedal, da odločitve sodišča še ni prejel, v primeru zanj ugodnega odgovora pa bo takoj začel delo.

Prisilni upravitelj Matijo Vičar je glede na spremenjena razmerja upnikov sodišču poslal predlog za spremembo upniškega odbora, zanikal pa je tudi informacijo, da z zdajšnjim vodstvom ne sodeluje, saj je po njegovih besedah sodelovanje korektno.