Pozdrav Mirana Srebrniča in Krunoslava Jurčića pred začetkom tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Pozdrav Mirana Srebrniča in Krunoslava Jurčića pred začetkom tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Navijač Gorice Marjan
Akcija novogoriškega kluba "Podpiram svoj lokalni klub" je uspela. Na tribunah se je uradno zbralo 1.800 gledalcev. To je največji obisk po tekmi Gorica - Rudar 3. junija 2006, ko je četrti naslov državnega prvaka proslavljalo 2.200 ljudi. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Maribor s treningov že veliko prenesel na tekmo

Po sobotni tekmi smo se pogovarjali s trenerjem Miranom Srebrničem.
Miran, po sedmih zaporednih zmagah je Gorica izgubila in vodstvo na lestvici prepustila Olimpiji. Kako komentirate poraz?

Maribor je zasluženo zmagal, čeprav je izid malce previsok. Res smo odlično začeli tekmo, po vodilnem zadetku pa smo imeli malo težav na bočnih položajih, ker nam ni uspelo dovolj hitro podvojevati in smo jih spustili preblizu vrat. Izenačujoči gol, ki nas je malo presekal, smo dobili precej naivno. Mendy je izigral obrambo na skoraj nemogoč način. Po njihovem vodstvu z 1:2 je bilo težje, čeprav smo imeli na začetku drugega polčasa dve priložnosti, iz katerih bi lahko iztržili kaj več.

Ves čas ste igrali zelo odprto.
Pustili smo dva napadalca. Začeli smo s sistemom 3-5-2, vendar ni šlo najbolje, ker nam ni uspelo dobro zapirati bokov. Potem smo malo spremenili, a kaj dosti ni pomagalo. Želeli smo doseči gol, tako kot vedno. Včasih zato ostane nekaj več prostora v obrambi, a če hočeš kaj narediti, je treba tudi tvegati.

Kaj je tisto, s čimer ste zadovoljni, in kaj tisto, s čimer niste?
Zadovoljen sem bil z določenimi trenutki tekme, ko smo izpeljali nekaj dobrih akcij in Maribor spravili malo v težave. Težava je bila, ker nismo bili dovolj kompaktni, nismo jim sledili in prihajali pravočasno v dvoboje. Tudi v igri ena na ena nismo dobro reševali stvari. Imeli pa smo priložnosti. Če imaš proti Mariboru pet priložnosti, ni majhna stvar.

Maribor je prišel v Novo Gorico v najbolj neugodnem trenutku, kajne? Z novim trenerjem in po reprezentančnem premoru.
Res je, njihov sistem igre je bil malo neznanka. Realno pa še nismo na njihovi ravni. Kakšno tekmo lahko presenetimo njih in tudi Olimpijo, sicer pa so za zdaj boljši.

Vas je Krunoslav Jurčić s čim presenetil?
Ni me presenetil. Takoj se je videlo, kako igrajo. S sistemom 4-3-3, to so spremenili. Igralci so isti, poznamo njihove karakteristike. Vemo, da so močni na žogi in v igri ena na ena. Malo smo trpeli na fiziki, a v celoti gledano je bilo kar v redu.

Kako mislite, da bo ta poraz vplival na vaše fante?
Ne sme jih preveč vreči iz tira. Fantje so do zdaj naredili odlično delo. Prej ali slej je moral priti poraz. Mislim, da so na igrišču pustili vse, tudi če nismo bili tako briljantni kot po navadi. Fantom res nimam kaj očitati. Prva četrtina prvenstva je za nami, osvojili smo ogromno število točk in presegli pričakovanja. Vesel sem, da so se na tribune vrnili gledalci. Upam, da kljub porazu niso šli preveč žalostni domov. Rad bi se jim zahvalil, po dolgem času je bilo v Novi Gorici res lepo vzdušje.

Bo Gorici v soboto proti Olimpiji lažje igrati, kot ji je bilo proti Mariboru?
Podobno bo. Mislim, da sta si Maribor in Olimpija po kakovosti precej podobna. Upam, da bomo imeli malo več sreče in da bodo šle v gol tiste žoge, ki morajo iti. Bomo pa gotovo trpeli, tudi Olimpija je močno moštvo.

Maribor s treningov že veliko prenesel na tekmo