Mariborski nogometaši se pripravljajo na nedeljsko slavje v Ljudskem vrtu. Foto: EPA
Mariborski nogometaši se pripravljajo na nedeljsko slavje v Ljudskem vrtu. Foto: EPA
Damir Pekič
Domžalčani imajo precejšnje težave z realizacijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rudar
Velenjčani so si oddahnili. Tokrat ne bodo igrali proti Mariboru, proti kateremu so izgubili kar devet zaporednih tekem. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Minimalna zmaga Olimpije

S tremi točkami proti Triglavu jim jubilejne zvezdice nihče več ne bi mogel odvzeti, ob tem pa bi postavili nov mejnik, saj nogometni državni prvak v samostojni Sloveniji še nikdar ni bil znan že pet krogov pred koncem prvenstva.
31. KROG

Sobota ob 16.00:
LUKA KOPER - DOMŽALE

Na Bonifiki bo danes v ospredju rokomet, saj bo v dvorani četrtfinalni spektakel Lige prvakov med Cimosom in Atleticom iz Madrida. Nogometni obračun na stadionu bo na sporedu dve uri prej, na njem pa bodo domači fantje šele lovili tisto, kar letos tako uspešno počnejo rokometaši - nastope v Evropi. Koprčani so nazadnje izgubili ravno v Domžalah v prvem spomladanskem krogu (1:0), od tedaj pa nanizali osem tekem brez poraza. Zaradi kartonov bosta manjkala Damir Hadžić in Ivica Guberac, vprašljiv je nastop Aljaža Strune in Adnana Aganovića, Siniša Linić pa je že treniral z moštvom. V Kopru, kjer na površje prihaja lepo število obetavnih mladeničev, so se šest krogov pred koncem prvenstva že razveselili naslova kadetov, ki jih vodi Oliver Bogatinov. Med tednom je bilo vodstvo kluba na obisku v Vidmu pri Udineseju, s katerim bi lahko kmalu sklenili tesnejše sodelovanje.
V Domžalah je po sobotnem porazu proti Triglavu (0:1) trener Stevan Mojsilović javno okrcal nekatere starejše nogometaše, ki so ga razočarali zaradi premalo želje in boja. Že proti Kranjčanom je v drugem polčasu ponudil priložnost nekaterim najstnikom. Poškodovani so Darko Zec, Dejan Gerić, Darko Topić in Amer Krcić, Jure Balkovec pa je kaznovan. Pod vprašajem je še nastop Ivana Knezovića, Mitje Zatkoviča, Damirja Pekiča in Igorja Radovanovića. Zanimivo je, da imajo Domžale povsem enak izkupiček z domačih in gostujočih tekem (5 zmag, 3 remiji, 7 porazov).

Nedelja ob 16.00:
MURA 05 - RUDAR

V Murski Soboti ni nič novega glede finančnega reševanja kluba, za zadovoljstvo navijačev so poskrbeli vsaj nogometaši z gladko zmago na prekmurskem derbiju v prejšnjem krogu (0:3). Proti Rudarju se v moštvo vračata Fabijan Cipot in Nusmir Fajić, še vedno je poškodovan Leon Horvat. Na prvi tekmi teh dveh tekmecev v Fazaneriji je bilo v začetku oktobra 0:0, kar je zadnji remi Mure v letošnjem prvenstvu. Za Rudarjem so tri zaporedne tekme proti Mariboru in trije porazi, kljub zelo obetavni igri v določenih obdobjih tekem. Milan Đuričić zaradi kartonov ne bo mogel računati na Nenada Novakovića.

CELJE - HIT GORICA

Celjani so se v sredo prek Šenčurja srečno uvrstili v finale pokala, kjer bodo igrali že šestič. S tem so si zagotovili tudi nastop v Evropi, za prihodnjo sezono pa naj bi se jim obetal tudi tuji pokrovitelj. Strelec izenačujočega zadetka v zadnji minuti za izhod v podaljšek in 11-metrovke Andraž Žurej si je v drugem podaljšku poškodoval stopalo. Najbrž gre za zlom, tako da je bržkone izgubljen do konca sezone. Kaznovan je Klemen Medved. Novogoričani letos proti Celju še niso izgubili (2:0, 1:2, 1:1), tokrat pa bodo igrali brez Vita Pluta, Alena Jogana in Arisa Zarifovića, ki bodo počivali zaradi kartonov.
.
Ob 17.30:
MARIBOR - TRIGLAV

V Mariboru je vse pripravljeno za nov nogometni praznik. Vstop na južno, navijaško tribuno bo brezplačen, zanimivo bo že dogajanje pred tekmo. Maribor v prvenstvu že 296 minut ni prejel zadetka, v sredo v pokalu pa po lepi predstavi izločil Rudar, zato je težko pričakovati, da bi ga Triglav znova presenetil, tako kot ob uvodu v pomlad v Kranju (2:1). Zaradi kazni v ekipi ne bo Dejana Mezge. Gorenjci so po dveh zaporednih zmagah v gosteh (Nafta in Domžale) nabrušeni, želijo si vsaj točko, s katero bi ujeli Nafto. Prerojen je Dejan Burgar, Jalen Pokorn pa zaradi rdečega kartona v Domžalah tokrat ne bo mogel pomagati soigralcem. Velik udarec za goste bo tudi odsotnost Alena Krcića, ki je lažje poškodovan, in Edvina Zolića, ki je v Domžalah obnovil lažjo poškodbo kolena. Prav tako po bolezni še okreva Anže Jelar.

Minimalna zmaga Olimpije