Darko Milanič je po koncu objokoval zamujene priložnosti, Dušan Kosič pa priznal, da se je Olimpija srečno izvlekla. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Darko Milanič je po koncu objokoval zamujene priložnosti, Dušan Kosič pa priznal, da se je Olimpija srečno izvlekla. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Erik Salkič, Davor Škerjanc (Olimpija) in Aleš Mejač (Maribor)
Mariboru lahko naslov prvaka prepreči le čudež. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pogovor z Dušanom Kosičem in Darkom Milaničem
Jović Olimpiji priboril točko

Navijači vijoličastih so bili prepričani, da je zadetek Roberta Beriča v 87. minuti odločil tekmo, a je skoraj desettisočglavo množico tik pred koncem utišal Boban Jović. Končni izid 2:2 pomeni, da imajo Mariborčani pet krogov pred koncem še vedno velikih osem točk prednosti pred Domžalami, Ljubljančani pa ostajajo neporaženi že od 16. novembra. Za tretjim mestom in "Evropo" zaostajajo za tri točke.
A najpomembneje je, da je zmagal nogomet, saj je bil to po dolgem času derbi, ki ga je bilo užitek gledati.

Pogovor s trenerjem Maribora Darkom Milaničem
Kako ocenjujete osvojeno točko?
Mislim, da smo bili veliko bližje zmagi kot nasprotnik. Res smo imeli v prvem polčasu nekaj težav. Takoj na začetku smo imeli eno priložnost, a nas je nato presekal gol Olimpije. V drugem polčasu smo bili odlični. Pritiskali smo na njihov gol in si ustvarili veliko priložnosti. Na žalost se nam na koncu ni izšlo. Nasprotnik je dosegel gol iz enega od redkih strelov na naša vrata. Bili smo enostavno bližje zmagi.

Od kod ta nezbranost pri zaključnem strelu? V Novi Gorici v soboto je bilo vse drugače.
Tekma v Novi Gorici je bila res nevsakdanja. Tam smo bili izredno natančni, imeli smo tudi več prostora. Tokrat smo tudi igrali lepo, veliko kombinirali, ustvarjali pritisk, a je bil njihov vratar dobro postavljen. Nekajkrat so se res rešili v zadnjem trenutku. To je pač nogomet. Dogaja se, da imaš veliko priložnosti, na žalost pa danes ni šlo. Zaslužili bi si še kakšen zadetek.

Podaljšali ste zvestobo z Mariborom. Kakšni so vaši načrti za naprej?
Mene v tem trenutku zanima samo ta mesec, torej konec prvenstva in finale pokala. Misli niti slučajno ne smejo uhajati drugam.

Pogovor s trenerjem Olimpije Dušanom Kosičem
Tekmo ste začeli in končali odlično. Kako ste zadovoljni z razpletom?
Naš cilj je bil, da bi igrali lepo, da bi vzpostavili našo igro podaj. To nam je uspevalo precejšnji del prvega polčasa, imeli smo stvari pod nadzorom. V drugem delu prvega polčsa smo padli, Maribor je prevzel pobudo. Zaradi rdečega kartona smo bili prisiljeni zamenjati sistem v 4-4-1. Do takrat smo igrali dobro, Maribor smo potisnili na njegovo polovico, po izključitvi pa smo se bili prisiljeni braniti in poskušati s protinapadi.

Koliko se je podrl taktični načrt po izključitvi Kašnika?
Veliko. Morali smo spremeniti sistem, glavni razlog za težave pa vidim v tem, da smo pustili preveč prostora Tavaresu in Velikonji. Fanta sta se obračala, kadar koli sta hotela. Če se Tavares obrne 20 metrov od gola, je to zelo neugodno.

Kljub vsemu ste nadaljevali niz neporaženosti. Je boj za Evropo edina misel do konca prvenstva?
Igramo iz tekme v tekmo. Želimo si graditi všečno igro. Včasih nam to uspeva, včasih ne. Današnja tekma je bila zelo gledljiva in zanimiva. Priznam, da smo se nekoliko srečno izvlekli. Glede na naše delo v zadnjih mesecih smo si kanček sreče tudi zaslužili. Lahko igramo še precej bolje.

Pogovor z Dušanom Kosičem in Darkom Milaničem
Jović Olimpiji priboril točko