Mariborčani morajo po drugem zaporednem ligaškem porazu na domačem igrišču hitro preklopiti in se soočiti s Chelseajem, ki v letošnji sezoni sploh še ne pozna poraza. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčani morajo po drugem zaporednem ligaškem porazu na domačem igrišču hitro preklopiti in se soočiti s Chelseajem, ki v letošnji sezoni sploh še ne pozna poraza. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor - Domžale 0:1
Da stanje v slačilnici ni rožnato, dokazujejo tako javna opozorila športnega direktorja Zlatka Zahovića kot tudi petkov pogovor z nezadovoljnimi navijači. Foto: www.alesfevzer.com

Serijski državni prvaki so še drugič letos izgubili z vodilnim klubom Prve lige Telekoma Slovenije, potem ko je Sasha Aneff zadel že v 4. minuti prvenstvenega derbija. Maribor zdaj na dveh petinah prvenstva za Domžalami zaostaja že za devet točk, pri čemer so z Olimpijo še dolžni odigrati en derbi.

Zdaj odgovore zahtevali še navijači
Očitki o nešportnem življenju in pojavu t. i. namišljenega kapetana so načeli odnose med vodstvom kluba in nekaterimi igralci. Navijači so po petkovi tekmi iskali odgovore neposredno pri nogometaših, ki so se na poziv viol zbrali in pojasnjevali slabo formo v domačem prvenstvu.

"Navijači si želijo zmagati, tako kot mi sami, igralci. Beseda je tekla le o tem, da si želimo zmagovati in se vrniti tja, kjer smo bili," je na kratko pogovor z navijači opisal eden izmed pravih kapetanov moštva Aleš Mertelj.

Maščevanje za grehe preteklih tednov?
"Nadigrali smo Domžale, si ustvarili veliko priložnosti. Prevladovali smo v igri in po fizični plati, čeprav imamo skoraj deset tekem več od nasprotnika v tej sezoni. Prikazali smo več, bili boljši, toda faktor sreče ni bil na naši strani. Domžale so srečno osvojile vse tri točke," je bil o nesrečnem razpletu za svoje varovance prepričan trener Ante Šimundža, ki pa je izpostavil tudi morebitno maščevanje usode. "Bil je korak naprej, zlasti pri pripravi, a morebiti se nam je vrnila prejšnja nonšalantnost, takšen je nogomet."

Kako nihajo forma in izidi, dobro vedo tudi v Domžalah, kjer so z nekaj slabšimi tekmami zapravili že lep del prednosti, a zdaj so v štirih dneh odčitali lekcijo dvema izzivalcema. Po preobratu na povratni tekmi so iz pokala izločili Olimpijo, zdaj pa so še drugič letos premagali Maribor.

Domžale so se hitro naučile lekcije
"To je dokaz, da smo se sposobni naučiti iz porazov, iz padcev. Smo ekipa, ki se je sposobna učiti, napredovati in iz negativne zgodbe smo veliko potegnili in se vrnili na zmagovito pot,"
je prepričan trener ravbarjev Luka Elsner, ki se mu že pošteno nasmiha jesenska krona. Do konca prvega dela prvenstva so namreč predvideni samo še štirje krogi, ko bo glavno vprašanje, s kakšno prednostjo bodo šle Domžale na zimski premor. "Prvenstvo bo še dolgo. Gremo iz tekme v tekmo. Ni še čisto nobene evforije," ostaja na trdnih tleh vratar vodilnega moštva Nejc Vidmar.

Ali izid v Prvi ligi vpliva na Ligo prvakov?
V prejšnjih treh sezonah je Maribor pred tekmami Evropske lige v domačem prvenstvu skupaj izgubil štirikrat, kar trinajstkrat pa je zmagal. A pred letošnjimi tekmami Lige prvakov je trend opazen. Pred remijem s Sportingom (1:1) so Mariborčani premagali Krko z 2:0, pred točko pri Schalkeju so prav tako igrali neodločeno pri Radomljah (0:0), medtem ko so nazadnje doma izgubili s Celjem (1:2), nato pa pri Chelseaju z 0:6 doživeli najhujši poraz v 16 letih. Kako bo pa na sredini "povratni" tekmi s Chelseajem v Ljudskem vrtu?

Nov hladen domžalski tuš za Maribor
Nov hladen domžalski tuš za Maribor