Vipotnik v izložbi

20-letni napadalec Žan Vipotnik nadaljuje tam, kjer je jeseni končal. Njegov gol, edini na tekmi med Koprom in Mariborom, je odločil dvoboj na Bonifiki in verjetno še podkrepil zanimanje tujih klubov za napadalca, ki bo marca dopolnil šele 21 let. O trenutno najbolj vročem strelcu domačega nogometnega prvenstva so govorili v tokratni epizodi oddaj Žoga je okrogla, nogometnem podkastu Vala 202.

Krznar se pod 3,5 milijona ne bo niti pogovarjal

"V mariborskem taboru so izjemno veseli, da je Vipotnik zadel takoj na začetku pomladi. To je bil pravi napadalčev gol. Zahtevna situacija, obrnjen je bil nekoliko stran od gola, z branilcem ob sebi, zadel je iz polobrata. Če želi Maribor konkurirati za naslov prvaka, bo ob velikem točkovnem zaostanku potreboval Vipotnika, ki bi zadeval v seriji. Upam, da ostane v Mariboru tudi zato, da končno slovenski nogomet ne bo ob prvi priložnosti prodal nekoga, ki v pol sezone doseže 10 golov," o mladem nogometašu iz Slovenskih Konjic razmišlja radijski reporter Jože Pepevnik. Ob tem pa dodaja: "Slišim, da se ponudbe iz tujine, iz vzhodnega bloka, bližajo dvema milijonoma evrov, Damir Krznar pa pravi, da se on pod tremi milijoni in pol ne bi niti pogovarjal. Dobro je, da on trenutno vodi Maribor, ker je to miselnost nekoga, ki prihaja iz okolja, v katerem vsaka takojšnja prodaja ni nujna."

Sorodna novica "Malce nora" navijačica Atalante z 82-letno teto na obisku pri Josipu Iličiću

Iličić že ključni mož vijoličastih

"V Kopru je sicer ritem tekme padel po zapravljeni enajstmetrovki domačih v drugem polčasu, pred tem sta imeli obe ekipi kar nekaj priložnosti. Maribor bi lahko povišal prednost, tudi Koper bi lahko zadel. Sicer je takoj Iličić postavil igro Maribora na desni strani, globoko se je vračal po žogo v obrambo, tako da je imel Koderman veliko dela. Igral je dobro, nekoliko preveč je le parlamentiral s sodnikom Obrenovićem. Navlekel je nase dva, tri nogometaše in z natančnimi podajami iskal soigralce," je igro enega najboljših slovenskih nogometašev zadnjega dobrega desetletja opisal radijski reporter Boštjan Janežič.

Maribor je na tretjem mestu preskočil Koper, drugo pa je zdaj Celje, ki je doma z 2:1 premagalo Muro. Tekma, ki so jo navijači obeh klubov zaradi zimskih prestopnih zgodb na relaciji Murska Sobota–Celje težko pričakovali, je prinesla po en hiter gol za Celjane na začetku obeh polčasov, zaznamovalo pa jo je tudi več kot tisoč prekmurskih navijačev, ki so pripotovali v knežje mesto.

Sorodna novica Vipotnik zagotovil vijoličastim poln izkupiček na Bonifiki, Osuji zapravil 11-m

Okradena ultras skupina Rome

Posebna nogometna zgodba s pomočjo Marka Polaka tokrat prihaja iz Italije. Govori o eni najbolj tradicionalnih navijaških skupin v Italiji, skupini Fedayn iz Rima. Ukradli so ji namreč zastave in napise. To so s pomočjo navijačev Napolija storile delije, torej navijači Crvene zvezde. Ko se to zgodi, se navijaška skupina načeloma razpusti, a po navalu podpore, celo nekaterih navijačev mestnega tekmeca Rome Lazia, to še ne pomeni konca za Fedayn.

Sorodna novica Olimpija z golom Krdžalića uspešno opravila spomladansko premiero, Celje premagalo Muro

Nogometno omizje, ki ga je povezoval voditelj Luka Petrič, je poleg celjsko-soboškega dvoboja govorilo tudi o zmagi Olimpije proti Bravu, polomu Domžal ter izločilnih bojih lige prvakov, ki se začenjajo v tem tednu.

V nedeljo ob 15.00 se bo 22. krog končal s tekmo med Mariborom in Olimpijo. Ljubljančani v Ljudski vrt prihajajo s prednostjo kar 15 točk.