Mariborčane je na torkovem treningu pral dež. Foto: MMC RTV SLO
Mariborčane je na torkovem treningu pral dež. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Mejač
Aleš Mejač ne bo mogel igrati. Foto: MMC RTV SLO
Marko Ranilovič
Marko Ranilovič se je prejšnjo sredo v Zürichu izkazal z nekaj lepimi obrambami. Foto: MMC RTV SLO
Vijoličasti pripravljeni na tekmo leta
Ljudski vrt že razprodan
Spomin na uvrstitev Maribora v Ligo prvakov

Na Štajerskem je ves dan močno deževalo, zato sta obe moštvi - gostje in varovanci Darka Milaniča - zadnji trening oddelali na igrišču z umetno travo. Prilagajanje seveda ni prijetno, a nabito polni Ljudski vrt, ki na klubski tekmi ni bil razprodan vse od odprtja prenovljenega stadiona maja lani proti Nafti, bi vijoličaste moral ponesti do uvrstitve v zadnji predkrog Lige prvakov.

Milanič: Moramo biti agresivni
"Vsak igralec si mora želeti biti nevaren za gol, tako bomo tudi začeli tekmo. Že pred prvo tekmo smo želeli biti agresivni, z namenom, da bi skušali čim večkrat ogroziti njihova vrata. Igrišče bo razmočeno, obramba bi lahko v želji po igri naredila kakšno napako. Zahtevali bomo ustrezno agresivnost, da ogrozimo vrata gostov. Po dveh zaporednih zmagah so fantje v dobrem stanju, na včerajšnjem treningu so 'leteli'," misli o bolj previdni igri po ugodnem izidu prejšnjo sredo na slovitem Letzigrundu (2:3) odganja Milanič.

Preberite še klepet s kapetanom Maribora Zoranom Pavlovičem, ki je gostoval v MMC-jevi spletni klepetalnici.

Brez Mejača in Aljančiča
Trener Maribora bo veziste namesto v obliko romba spet postavil v linijo, kar je storil že v Zürichu. Večjih dvomov glede zasede nima, zagotovo pa v ekipi ne bo poškodovanih Aleša Mejača in Janeza Aljančiča. Rezervni vratar Marko Pridigar, ki je v nedeljo na treningu dobil močan udarec v stegensko mišico, naj bi bil do tekme nared.

Treba si bo pomagati
Trenerjev recept za uspeh je kolektivna igra z veliko teka. "Ko je nasprotnik tako dober in tako miren v posesti žoge, kot so oni, je potrebno pač vložiti več energije. Več časa si brez žoge kot z njo. Določene priložnosti bomo nedvomno dobili, imamo dovolj kvalitete, da ogrozimo njihova vrata. V fazi branjenja pa si ne smemo dovoliti, da ne bi delovali kot celota. Veliko si moramo pomagati med seboj in ogromno teči, to je edina pot do uspeha," pravi 41-letni Izolčan.

370 švicarskih navijačev
Eden od junakov prve tekme, vratar Marko Ranilovič, od Švicarjev pričakuje veliko več, kot so pokazali na prvi tekmi, zato opozarja, da bodo tudi Mariborčani morali pokazati več, če želijo na prag najprestižnejšega tekmovanja na svetu. V Mariboru menijo, da Zürich samega načina igre ne bo spreminjal, gotovo pa vijoličastih tokrat ne bo podcenjeval. Spodbujalo naj bi ga 370 navijačev.

V vratih Leoni?
Švicarska odprava je po pristanku na Brniku v mesto ob Dravi prispela z avtobusom ob 13.00. V primerjavi s prvo tekmo v ekipi ni Alexandra Alphonsa in Martina Büchla. Vratarja Andreo Guatellija, ki si je v Zürichu privoščil številne napake, bo bržkone zamenjal prvi vratar Johnny Leoni, ki se vrača po poškodbi.

Zürich spočit
"Tukaj smo, da popravimo, kar smo zapravili na prvi tekmi. Zavzeto smo vadili, da izboljšamo vtis. Naši gostitelji imajo dobro izhodišče, toda ekipa je osredotočena na nalogo, ki nas čaka. Verjamem, da nam lahko uspe. Maribor je dobro odigral, zadel trikrat, to veliko pove. Zdaj so v vlogi favorita, trije goli v Evropi veliko pomenijo. Pokazali so, da lahko dobro igrajo. Zdaj pa moramo pokazati, da to zmoremo tudi mi," možnosti Züricha ocenjuje njegov prvi zvezdnik Johan Vonlanthen. Švicarji so bili ta konec tedna v domačem prvenstvu prosti, saj so predvideno tekmo za ta čas odigrali že prej.

Vabljeni k ogledu prenosa!
Vrata stadiona se bodo za gledalce odprla dve uri pred začetkom srečanja, torej ob 18.15. Vhod za domače obiskovalce bo le z južne strani. Prenos si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2, komentator bo Igor E. Bergant.

3. predkrog, prvaki

Povratne tekme, sreda ob 20.15 (TVS 2):

MARIBOR - ZÜRICH 3:2

Dinamo Zagreb - SALZBURG 1:2 (0:1) 1:1
Papadopoulos 47.; Švento 33., Nelisse 83.

MACCABI HAIFA - Aktobe (KAZ) 4:3 (2:3) 0:0

Sreda:
PARTIZAN - APOEL NIKOZIJA 0:2
LEVSKI SOFIJA - BAKU 0:0
SLAVIJA PRAGA - ŠERIF 0:0
BATE BORISOV - VENTSPILS 0:1
DEBRECEN - LEVADIA TALIN 1:0
STABAEK (NOR) - KÖBENHAVN 1:3
OLYMPIACOS - SLOVAN BRATISLAVA 2:0

3. predkrog, neprvaki

Povratne tekme:
PANATHINAIKOS
- Sparta Praga 3:0 (1:0) 1:3
Sarriegi 45., Katsouranis 54., Salpingidis 89.

Twente - SPORTING 1:1 (1:0) 0:0
Douglas 2.; Caicedo 90.

Sivasspor (TUR) - ANDERLECHT 3:1 (2:1) 0:5

Sreda:
TIMISOARA - ŠAHTAR 2:2
DINAMO MOSKVA - CELTIC 1:0

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

Za preboj v skupinski del Lige prvakov klube čaka še t. i. "play-off", ki je ločen na tabelo s prvaki in neprvaki.

Vijoličasti pripravljeni na tekmo leta
Ljudski vrt že razprodan
Spomin na uvrstitev Maribora v Ligo prvakov