V četrtek ob 13.00 bomo izvedeli, kdo bo zaigral za Slovenijo proti Škotski v Kopru, hkrati pa bomo lahko tudi kupili vstopnice za obisk Bonifike. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V četrtek ob 13.00 bomo izvedeli, kdo bo zaigral za Slovenijo proti Škotski v Kopru, hkrati pa bomo lahko tudi kupili vstopnice za obisk Bonifike. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Stojanović in Klinsmann
Stojanović na debiju na klopi Slovenije ni bil uspešen - bo v drugo bolje? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Prijateljska nogometna tekma Slovenija - Škotska bo v sredo, 29. februarja, v Kopru, začela pa se bo ob 20.45. Stadion Bonifika sprejme 4.048 gledalcev, v javni prodaji pa bo na voljo 2.660 vstopnic. Te bodo na voljo po enotni ceni 20 evrov. Vstopnice je mogoče kupiti prek spletne strani nzs.si in na običajnih prodajnih mestih.

Tekma med Slovenijo in Škotsko bo drugi obračun članske izbrane vrste na prenovljeni Bonifiki, ob porazu proti Gruziji (1:2) jeseni leta 2010 pa je bil koprski štadion razprodan. Zdaj NZS pričakuje, da bo Koper obiskalo tudi okoli 700 škotskih navijačev.

Kdo vse bo zaigral v novih dresih?
Po reprezentančni upokojitvi Roberta Korena in Milivoja Novakovića v preteklih dneh slovenska nogometna javnost nestrpno pričakuje, kakšen bo seznam reprezentantov za srečanje s Škoti. Stojanović je svojo selektorsko kariero začel s porazom - 15. novembra je v Ljubljani z 2:3 izgubil proti ZDA.

Tekma s Škotsko ne bo samo običajna tekma, saj se bo Slovenija takrat prvič predstavila tudi v novi barvni kombinaciji dresov, ki naj bi sledili barvam državne zastave, ob tem pa bo prisotna tudi še zelena, ki je bila v preteklih 20 letih skupaj z belo osnovna barva slovenskih nogometnih reprezentanc.

Brečko že sprejel klubsko kazen
Vodstvo Kölna je medtem izreklo kazen slovenskemu reprezentantu Mišu Brečku, ki je v noči na torek pod vplivom alkohola vozil za vlakom kar po tirih mestne železnice v Kölnu in pri tem močno poškodoval svoj terenski avtomobil, na srečo pa pri tem ni bil nihče poškodovan. Za kako visoko kazen gre, v klubu in nemških medijih niso razkrili. Ti so zapisali le, da je igralec, ki se je za incident že opravičil, kazen sprejel.

"Igralcem sem povedal, da nisem trener v otroškem vrtcu. Ekipa se mora sama odločiti, kakšnega trenerja si želi. Ali takega, ki pušča določeno svobodo svojim igralcem, ali takega, ki uvaja stroga pravila in skrbi, da se jih držijo," je za nemški Bild povedal trener Kölna Stale Solbakken.