Theo Walcott je že v četrti minuti matiral Samirja Handanovića. Foto: EPA
Theo Walcott je že v četrti minuti matiral Samirja Handanovića. Foto: EPA
Arsene Wenger
Arsene Wenger tekmo spremlja s častne tribune na stadionu Emirates. Foto: Reuters
Bafetimbi Gomis
Bafetimbi Gomis je hitro izničil začetno vodstvo Rubina. Foto: Reuters
Oscar Cardozo
Oscar Cardozo je dosegel prvi gol za Benfico. Foto: EPA

Topničarjem se je zelo poznalo, da so manjkali številni ključni igralci. Novi kapetan Robin van Persie je bil izključen na tekmi osmine finala marca v Barceloni. Kaznovan je bil tudi Samir Nasri, ki je z eno nogo že pri Manchester Cityju. Trener Arsene Wenger je tekmo spremljal s tribune. Danes sta topničarje zapustila še Emmanuel Eboue (Galatasaray) in Carlos Vela (Real Sociedad).
Hitro vodstvo Arsenala
Gostitelji so začeli odločno. V 4. minuti je Aaron Ramsey z desne strani podal pred vrata, pritekel je Theo Walcott in žogo mimo nemočnega Handanovića poslal v mrežo. Italijani so se hitro zbrali, v 12. minuti je Antonio Di Natale s prostega strela stresel prečko.
Udinese je bil nevaren predvsem iz protinapadov. V 26. minuti je Pablo Armero silovito potegnil mimo zmedene obrambe Arsenala in prišel sam pred Wojciecha Szczesnyja, ki pa je odlično posredoval.
Izjemna parada Handanovića
Na začetku drugega polčasa je vstopil Johan Djorou, ki je v 49. minuti v zadnjem trenutku z drsečim štartom preprečil zadetek Di Nataleju. Po uri igre je Mauricio Isla z desne strani z diagonalnim strelom meril mimo vrat. Ko je četrti sodnik pokazal, da se bodo igrale še tri minute sodnikovega dodatka, je Gervinho sijajno zaposlil Walcotta. Napadalec se je popolnoma sam znašel pred Handanovićem, ki je s fenomenalnim posredovanjem preprečil višji poraz. Obeta se napeta tekma naslednjo sredo na stadionu Friuli.
Gomis zrežiral preobrat v Lyonu
Lyon je po hitrem zaostanku ugnal Rubina iz Kazana s 3:1. Blestel je Bafetimbi Gomis, ki je že v prvem polčasu dosegel dva zadetka. Končni izid je v 71. minuti z glavo po podaji iz kota postavil Jimmy Briand.
Lepo prednost pred povratnimi tekmami si je priborila tudi Viktorija iz Plzna, ki je v Köbenhavnu slavila kar s 3:1.

4. predkrog, prve tekme, prvaki:
KÖBENHAVN - VIKTORIA PLZEN 1:3 (0:0)
Ottesen 69.; Kolar 52., Pilar 59., Fillo 79.

BATE BORISOV - STURM 1:1 (0:1)
Šimić 59.; Weber 12.

Sreda ob 20.45:
WISLA KRAKOV - APOEL NIKOZIJA
MACCABI HAIFA - GENK
DINAMO ZAGREB - MALMÖ

Neprvaki:
ARSENAL - UDINESE 1:0 (1:0)
Walcott 4.

Arsenal: Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs ( 46./Djorou; 56./Jenkinson), Rosicky ( 73./Frimpong), Song, Walcott , Ramsey, Gervinho, Chamakh.

Udinese: Handanović, Neuton ( 59./Pasquale), Danilo, Mehdi Benatia , Ekstrand, Asamoah, Pinzi (88./Abdi), Armero , Agyemang Badu, Isla, Di Natale.

Sodnik: Kevin Blom (Nizozemska)

TWENTE - BENFICA 2:2 (1:2)
de Jong 6., Ruiz 80.; Cardozo 21., Nolito 35.

LYON - RUBIN KAZAN 3:1 (2:1)
Gomis 10., 40., Briand 71.; Djadjun 3.

Sreda ob 20.45:

ODENSE - VILLARREAL
BAYERN - ZÜRICH

Povratne tekme bodo 23. in 24. avgusta.