Novinarska  konferenca Ivana Simiča je trajala eno uro. Foto: MMC RTV SLO
Novinarska konferenca Ivana Simiča je trajala eno uro. Foto: MMC RTV SLO

Nimam težav sestati se z igralci. Še enkrat pa povem, da se ne bom sestajal s predstavniki SPINS-a, ki išče predvsem samopromocijo, medijsko pozornost in mogoče dodatni vir zaslužka.

Ivan Simič
Dejan Stefanovič
Simiču je prisluhnil tudi Dejan Stefanovič in se povedanemu le nasmihal. Foto: MMC RTV SLO
Celotna novinarska konferenca Ivana Simiča
Simič se bo boril do konca

Med enournim srečanjem z novinarji je Simič najprej na kratko povzel dogajanje na četrtkovi seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, nato pa pojasnil svoje videnje dogodkov v zadnjih dneh, potem ko se je prejšnji petek v javnosti pojavil dokument, s katerim je Simič 16. septembra razveljavil junija sprejeti sklep, da 23 nogometašev, ki so sodelovali na SP-ju, nagradi s po 10.000 evri neto.
"Zadeva bo rešena. Pogovoril se bom z igralci, ne pa s Sindikatom profesionalnih nogometašev. Z Dejanom Stefanovičem se niti pod razno ne bom pogovarjal! Lahko se pogovarjam s Korenom, Handanovičem, Novakovičem ... z vsemi. S Stefanovičem pa ne, ker me je v letu in pol tolikokrat "nasadil" v medijih, da bo težko kdo presegel ta rekord," je zatrdil Simič, ki ga je k preklicu nagrade napeljala ravno septembrska odločitev nogometašev, da jih bo v vseh pogajanjih z NZS-jem zastopal Sindikat profesionalnih nogometašev (SPINS) oziroma njegov predsednik Stefanovič. Simič je v sklepu o razveljavitvi obljubljene nagrade zapisal, da je bil dogovor drugačen.
Mogoče gre le za denar in samopromocijo
"SPINS zame ni sindikat, ker je njegovo poslovanje nenavadno. Poleg tega v ospredje vedno prihaja dejstvo, da mogoče gre le za denar in samopromocijo predsednika SPINS-a. Drugače si ne morem razlagati dejstva, da imamo vselej enake težave, ne glede na to, kdo je predsednik NZS-ja," je povedal Simič. Kot primer je navedel, da je sodišče spomladi zavrglo ovadbo SPINS-a proti nekdanjemu generalnemu sekretarju NZS-ja Danetu Joštu, ki naj bi kršil sindikalne pravice reprezentantov s tem, ko jim je onemogočal stik s predstavniki sindikata.
Napovedal je, da bo o delovanju SPINS-a obvestil tudi ministrstvo za delo, Mednarodno nogometno zvezo in mednarodni sindikat nogometašev FIFPro.

V zgornji videonovici na desni strani si lahko ogledate celotno novinarsko konferenco, v spodnji pa prispevek iz TV Dnevnika.

Napadi in obtožbe ga obremenjujejo
"Odstopil ne bom. Vsi pa vedo, kako me lahko zamenjajo. To je zapisano v statutu. Nimam nobenih težav, če ne bom več predsednik NZS-ja. Kajti vse to delo, vsi napadi, vse neutemeljene obtožbe me že obremenjujejo in se sprašujem, če je to res potrebno. Podobno je nogometni tekmi. V 80. minuti si zelo utrujen in bi najraje nehal igrati. Potem se boriš in igraš do konca in tudi jaz bom igral do konca, kakor koli se bo to končalo," je bil jasen Simič.
"Glede na to, da so igralci prek SPINS-a sprožili nov val očitkov in s tem prekršili dogovor, ki smo ga imeli, bi rad povedal, da so igralcem izplačane vse premije, nagrade in nadomestila. In če potegnemo to na cel kvalifikacijski ciklus za SP 2010 od 1. julija 2008 do 30. junija 2010, je bilo igralcem izplačanih 4.849.965 evrov. Mi smo pa zagnali cel vik in krik za 230.000 evrov," je še dodal prvi mož slovenskega nogometa.
Kavčič ostaja selektor mlade reprezentance
Včeraj se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije v Tivoliju sestalo na seji izvršnega odbora. Na štiriurni seji je sodeloval tudi selektor Matjaž Kek, ki je predstavil analizo o nastopu reprezentance na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Ocenjen je bil kot zelo uspešen.
Dozdajšnjemu selektorju reprezentance do 21 let Tomažu Kavčiču so podaljšali mandat še za prihodnji dve leti.

Nimam težav sestati se z igralci. Še enkrat pa povem, da se ne bom sestajal s predstavniki SPINS-a, ki išče predvsem samopromocijo, medijsko pozornost in mogoče dodatni vir zaslužka.

Ivan Simič
Celotna novinarska konferenca Ivana Simiča
Simič se bo boril do konca