Slovenski nogometaši še ne razmišljajo preveč o Rusiji. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski nogometaši še ne razmišljajo preveč o Rusiji. Foto: MMC RTV SLO
S pripravami začeli tudi Rusi
Slovenci prvič trenirali v polni postavi

Varovanci Matjaža Keka, ki pred sobotno prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Kidričevem trenirajo enkrat na dan, nimajo večjih težav s poškodbami. Trening je s polno obremenitvijo oddelal tudi Bojan Jokič, ki si je v soboto na tekmi Sochauxa lažje zvil gleženj. Nejc Pečnik ima nekaj manjših težav s kolenom, toda tudi on bo v soboto lahko igral. Prvič sta trenirala Milivoje Novakovič in Mišo Brečko, ki sta v ponedeljek pozno prišla iz Nemčije.

Aršavin v vrhunski formi, drugi ne blestijo
Slovenci še niso posvečali veliko pozornosti tekmecu, prav tako pa se Rusi v Moskvi še ne ukvarjajo preveč s Slovenci. 24 nogometašev, ki jih je izbral Guus Hiddink, je v sproščenem ozračju pred velikim številom novinarjev in fotografov opravilo ne prav zahteven trening. Igor Semšov je poudaril, da bo o potniku na SP odločila povratna tekma v Mariboru.

Občutek je, da v Rusiji reprezentanci ne zaupajo povsem. Splošno mnenje je, da je v zares vrhunski formi le Andrej Aršavin, preostali reprezentanti pa v zadnjem času ne blestijo. Slovenski nogometaši bodo poleg zvezdnika Arsenala verjetno imeli največ dela s hitrimi krilinimi igralci, čim bolje pa se bo treba zoperstaviti ruski igri kratkih podaj.

Hiddink: Slovenija je dokazala, da zna igrati
Bolj se bliža tekma, previdnejši oziroma celo pretirano spoštljivi so Rusi, čeprav tamkajšnji mediji večinoma pričakujejo, da bo Rusija zlahka odpravila Slovenijo, ki jo uvrščajo v srednji kakovostni razred.

Hiddink, ki je v nedeljo praznoval 63. rojstni dan, svari pred podcenjevanjem: "Ne morem se ozirati na ljudi z ulice, saj mnogi o tekmi ne razmišljajo realno. Mislijo, da bomo brez težav premagali Slovenijo. A mi se moramo zavedati moči slovenske reprezentance, zato je nikakor ne bom podcenjeval. Slovenija je na tekmah v svoji kvalifikacijski skupini in na prijateljski tekmi proti Angliji dokazala, da zna igrati. Niti jaz niti moji igralci Slovenije ne bomo podcenjevali."

"Točka ali celo zmaga realno dosegljivi"
Slovenci morajo ostati optimisti, se obremenjevati le s svojo igro in pokazati maksimalno bojevitost ter kolektivnost. V ponedeljek na zboru na Ptuju je bilo iz njihovih ust slišati, da sta točka ali celo zmaga realno dosegljivi. "Ne vem, kdaj sem nazadnje tako nestrpno čakal na kakšno tekmo in si želel pozitivnega rezultata kot tokrat," je povedal Zlatan Ljubijankič.

S pripravami začeli tudi Rusi
Slovenci prvič trenirali v polni postavi