Miha Zajc je bil natančen z glavo. Foto: Reuters
Miha Zajc je bil natančen z glavo. Foto: Reuters
Andraž Šporar je Sloveniji priboril prvo priložnost. Foto: Reuters
Andraž Šporar je Sloveniji priboril prvo priložnost. Foto: Reuters

Scenarij je bil podoben kot na gostovanju v Izraelu, saj je Slovenija povedla, a vodstvo zapravila že po nekaj minutah. Slovenija ima po uvodnih dveh tekmah na svojem računu dve točki, na vrhu lestvice je Poljska s šestimi točkami.

V prvih 20 minutah kar štirje rumeni kartoni
Gostitelji so prvič zapretili v 8. minuti, ko je po globinski podaji zapretil Andraž Šporar in nevarno streljal, končalo se je s kotom. Pet minut pozneje je Egzon Bejtulai udaril Benjamina Verbiča in dobil rumeni karton. Prosti strel je močno z leve strani izvajal Miha Zajc in poskušal z neposrednim strelom na gol, a je bil vratar Stole Dimistrevski priseben. Kmalu zatem je porumenel še Visar Musliu, ki je od zadaj kresnil Josipa Iličića. Igralci v rdečem so imeli očitno Iličića na muhi, saj sta si nekaj krepkih izmenjala z Bobanom Nikolovom, oba sta za petelinjenje prejela rumeno opozorilo. Španski sodnik Xavier Estrada Fernandez je tako v prvih 20 minutah podelil kar štiri rumene kartone.

Zajc zadel za 1:0

Šporar podajalec, zadel Zajc
Po nekaj minutah umirjene igre je slovenski napad matno potezo uprizoril v 34. minuti. Po desni strani je prodrl Šporar, podal v sredino, kjer je bil z glavo priseben Miha Zajc in na noge spravil skoraj 10.000 gledalcev.

Bardhi izenačil na 1:1
Drugi polčas se je začel po željah igralcev v rdečem, saj so izenačili že v 47. minuti. Po hitri akciji se je na desni strani sam znašel Enis Bardhi in neoviran zadel za 1:1. V obrambi je preslabo posredoval Petar Stojanović.

Bardhi izenačil na 1:1

Naveza Šporar-Zajc spet udarila
V 55. minuti sta Šporar in Zajc uprizorila enako akcijo kot v 1. polčasu, Šporar je podal z desne strani, Zajc se je vrgel z glavo in dobro streljal, a je makedonski branilec žogo preusmeril v kot.

Kek začel z enako postavo
Ob koncu tekme je selektor Matjaž Kek skušal osvežiti igro z menjavami, ki pa niso prinesle preobrata. Kek je sicer na igrišče poslal enako enajsterico kot proti Izraelu.

Iličić: Ne moremo zmagati vseh tekem

Iličić: Dobivamo prelahke gole
Josip Iličić je po tekmi razmišljal: "Bilo je težko. Dobivamo prelahke gole, to je nogomet, moramo z dvignjenimi glavami naprej. Prevečkrat se nam to dogaja. Imamo še veliko tekem, vsako točko je treba sprejeti."

Zajc: Zmage bodo prišle
Strelec edinega gola je bil zadovoljen s pozitivno predstavo: "Pripravljamo si priložnosti. Glede na igro je šlo za pozitivni predstavi. Moramo delati, smo na pravi poti, prišle bodo tudi zmage."

Kek: To je manj od pričakovanj

Kek: Izid je realen, želeli smo si več
Selektor Matjaž Kek je ocenil tekmo: "V pravem trenutku smo dali gol. Zadetek na začetku drugega polčasa nas je presekal. Makedonci so se nato zaprli, morali bi igrati hitreje. Rezultat je realen, v določenih trenutkih smo igrali premalo kakovostno. Naredili smo nekaj napak, ki so se nam maščevale. Makedonija je zelo uigrana, nam se je videlo, da smo naredili veliko, moram pa najti še nekaj igralcev in narediti selekcijo. Vzdušje v Stožicah je bilo pravo. To je bilo manj od naše želje, a rezultat je bil realen."

Izrael do prve zmage
Slovenija je v 1. krogu v Izraelu osvojila točko (1:1), Makedonci pa so brez težav odpravili Latvijo s 3:1. Izrael je presenetljivo visoko premagal Avstrijo s 4:2.

Zajc podoživel svoj gol

Kvalifikacije za Euro 2020, 2. krog:
SLOVENIJA - SEVERNA MAKEDONIJA 1:1 (1:0)
9.872; Zajc 34.; Bardhi 47.

Slovenija: Oblak, Jokić, Mevlja, Al. Struna, Stojanović, Kurtić, Krhin, Zajc (90./Zahović), Verbič (83./Črnigoj), Iličić, Šporar (71./Berić).

Severna Makedonija: Dimitrievski, Alioski, Velkovski, Musliu, Bejtulai, Ristovski, Elmas, Nikolov, Bardi, Nestorovski (88./Markoski), Pandev (76./Trajkovski).

Sodnik: Xavier Estrada Fernandez (ŠPA)

IZRAEL - AVSTRIJA 4:2 (2:1)
Zahavi 34., 45., 55., Dabur 66.; Arnautovic 8., 75.

POLJSKA - LATVIJA 2:0 (0:0)
Lewandowski 76., Glik 84.

Lestvica:                           
POLJSKA             2  2 0 0  3:0  6
IZRAEL              2  1 1 0  5:3  4
SEVERNA MAKEDONIJA  2  1 1 0  4:2  4
SLOVENIJA           2  0 2 0  2:2  2
AVSTRIJA            2  0 0 2  2:5  0
LATVIJA             2  0 0 2  1:5  0
Analiza po koncu tekme Slovenija - Severna Makedonija
Analiza prvega polčasa tekme Slovenija - Severna Makedonija