Maribor bi ob morebitnem četrtkovem porazu in zmagi Tottenhama nad Laziom ostal brez možnosti za napredovanje. Foto: BoBo
Maribor bi ob morebitnem četrtkovem porazu in zmagi Tottenhama nad Laziom ostal brez možnosti za napredovanje. Foto: BoBo
Milanič in Viler se veselita obračuna s Paom
Mertelj in Rocha pred tekmo v Atenah
Vijoličasti v četrtek s Panathinaikosom

Slovenski prvaki so v prvi tekmi skupinskega dela tekmovanja premagali prav Grke s 3:0. Panathinaikos je prejšnji teden zamenjal trenerja, na klopi zdaj sedi Juan Ramon Rocha in "zeleni" so v nedeljo ob zmagi nad PAOK-om z 2:0 prikazali najboljšo igro v tej sezoni.

V Atene v sredo dopoldne ni odpotoval športni direktor Maribora Zlatko Zahovič, saj so mu po manjši operaciji na kolenu zdravniki odsvetovali potovanje z letalom. Mariborčane je v Grčiji pričakal dež, slabo vreme naj bi se nadaljevalo tudi v četrtek.

Milanič: Moramo nadgraditi svojo igro
"V četrtek moramo iskati točko. Grki z novim trenerjem igrajo bistveno drugače, pogledali smo si njihovo nedeljsko tekmo in videli bistveno več energije kot prej. Tekma bo zato prav gotovo drugačna kot letošnja uvodna, mi moramo našo igro nadgraditi, saj bo Panathinaikos agresiven in bistveno boljši," razmišlja trener Maribora Darko Milanič.

Pričakujejo pritisk na zadnjo linijo
"Morali bomo biti bolj resni in še boljši, pripravljeni na agresijo na sredini in v konici napada. Grki bodo delali pritisk na zadnjo linijo že od začetka in takrat moramo odgovoriti s posestjo žoge ter izničiti njihov pritisk. Če se bo to zgodilo, bomo imeli veliko prostora in priložnost za napad na njihov gol. Njihova ekipa ostaja nespremenjena, a je bolj ofenzivna in način igre bo drugačen. Tako sta Owusu-Abeyie in Sissoko v nedeljo igrala skupaj, kar se je do zdaj redko zgodilo. Zraven sta bila istočasno tudi Toche in Mavrias. S temi spremembami je novi trener takoj želel pokazati, da želi zmagati. Karte so se zdaj na novo pomešale, vsi igralci se bodo želeli pokazati v dobri luči," je še dodal Milanič.

Želja: Biti boljši kot lani
Optimizem vlada tudi med igralci. Aleš Mertelj tako meni: "Verjamem, da je to lepa priložnost za nas, tokrat najbolj zavezujoča. Želimo si zmago, o napredovanju bomo odločali doma. Ekipa je pripravljena na ta izziv, da iztržimo ugoden izid, ki nas drži v igri. Tokrat nas na gostovanju čaka drugačna tekma kot prva doma in upam, da bodo naše analize v tolikšni meri dobre, da bomo boljši od njih. Zdaj že lahko sanjamo o napredovanju, želimo si biti boljši in boljši. Lani smo v Evropski ligi nastopali, zdaj želimo igrati in nadaljevati to, kar dobro delamo."

Vrnila se je samozavest
Mitja Viler
je izpostavil predvsem aroganten pristop angleškega Tottenhama, od Grkov pričakuje nekaj spoštovanja: "Če pride nov trener, je to zmeraj čisto druga zgodba, očitno so bili v veliki krizi. Oni zdaj morajo zmagati, mi pa doseči tak rezultat, da bo v zadnjem krogu zanimivo. Po spodrsljaju s Celjem smo zdaj spet samozavestni, saj smo Panathinaikos že premagali. Tottenham je bil na domačih tleh aroganten, mislim, da se bo zdaj obrnilo. Tekme ne moremo primerjati s prvo, dejstvo je, da te v Ljudskem vrtu ponese občinstvo, malo hitiš, zdaj pa bo treba organizirano izkoristiti vsako priložnost."
Evropska liga, skupina J, četrtek ob 19.00:
PANATHINAIKOS - MARIBOR
Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

LAZIO - TOTTENHAM

Lestvica:
LAZIO 4 2 2 0 5:1 8 TOTTENHAM 4 1 3 0 5:3 6 MARIBOR 4 1 1 2 5:5 4 PANATHINAIKOS 4 0 2 2 2:8 2
Milanič in Viler se veselita obračuna s Paom
Mertelj in Rocha pred tekmo v Atenah
Vijoličasti v četrtek s Panathinaikosom