Selektor Srečko Katanec v Združenih arabskih emiratih preizkuša igralce iz slovenske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Selektor Srečko Katanec v Združenih arabskih emiratih preizkuša igralce iz slovenske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Vrhunci tekme Slovenija - Savdska Arabija
Katanec zadovoljen z remijem v Abu Dabiju

Selektor Srečko Katanec je na "turnejo" v Združene arabske emirate odpeljal reprezentanco, sestavljeno iz igralcev, ki si kruh služijo v prvi ligi Telekom Slovenije.

Zaradi tehničnih težav na mednarodnih zvezah prenosa tekme ni bilo mogoče spremljati na MMC TV.

Katanec je obračun s Savdijci začel z naslednjo postavo: Grega Sorčan, Denis Klinar, Antonio Delamea Mlinar, Miha Blažič, Gregor Sikošek, Žan Majer, Amadej Vetrih, Miha Zajc, Matej Podlogar, Matej Pučko in Slobodan Vuk.

Savdska Arabija v 15. minuti stresla prečko
Savdijci, ki so nastopili z najmočnejšo postavo, so prvič resno zapretili v 15. minuti, ko je Al Jassama obšel Klinarja ter stresel prečko. Slovenija je na drugi strani poskušala predvsem prek Mihe Zajca in Mateja Pučka, ki pa si nista priigrala resnih priložnosti za zaključni strel. Po dobre pol ure igre je razpoloženi Al Abid še enkrat streljal od daleč, a se je z zanesljivo obrambo izkazal slovenski vratar Grega Sorčan.

Nevarna poskusa Bratanovića in Mlinarja
Savdska Arabija v drugem delu ni bila tako nevarna, medtem ko so Slovenci do najlepših priložnosti prišli v 75. in 78. minuti. Najprej je spretni Pučko z desne strani podal proti osamljenemu Elvisu Bratanoviću, ki je v osrčju kazenskega prostora slabo zadel žogo, tako da je priložnost splavala po vodi. Kmalu zatem je uigranost predstavila naveza Olimpije. Rok Kronaveter je iz prostega strela poslal uporaben predložek v sredino, kjer je najvišje skočil Antonio Delamea Mlinar in z glavo le za malo zgrešil svoj cilj, tako da je ostalo pri 0:0.

Katanec pohvalil svoje varovance
"Fante moram pohvaliti. Trudili so se, oddelali stvari po svojih najboljših močeh. Lahko jim samo čestitam, saj je Savdska Arabija odigrala tekmo v najmočnejši postavi. Igra ni bila najbolj všečna, vendar bi lahko tudi mi v drugem polčasu dosegli kakšen zadetek, saj smo si priigrali dve lepi priložnosti. Fantom je lahko v čast, da so po počitnicah in brez pravih priprav prišli odigrat pravo tekmo in remizirati s Savdsko Arabijo, ki v tem delu Azije velja za odlično reprezentanco,"
je po tekmi ocenil slovenski selektor Srečko Katanec.

V petek še s Finsko
Slovenija se bo v petek pomerila še s Finsko. Tekmo si boste lahko ob 16.00 v neposrednem prenosu ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Prijateljski tekmi, Abu Dabi

SLOVENIJA - SAVDSKA ARABIJA 0:0

Slovenija: Sorčan, Klinar (46./Širok ), Delamea Mlinar, Blažič, Sikošek, Majer (67./Lotrič), Vetrih, Zajc (59./Kronaveter), Podlogar (46./Matjašič), Pučko (89./Arčon), Vuk (46./Bratanović).

Savdska Arabija: Al Ovais, Havsavi, Al-Faraj (75./Al Ruvaili), Al Šehri, Al Sahlavi (58./Al Šamrani), Al Haibri (58./Aldavsari), Fallatah, Al Šahrani, Al Jasim (74./Al Migahvi), Al Abid .


Petek ob 16.00:
SLOVENIJA - FINSKA


Na pripravah v Združenih arabskih emiratih so le igralci iz prve lige: Matic Kotnik (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Rok Vodišek (Olimpija), Jure Balkovec (Domžale), Matija Boben (Gorica), Miha Blažič (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Denis Klinar (Olimpija), Gregor Sikošek (Koper), Matija Širok (Domžale), Sandi Arčon (Gorica), Martin Kramarič (Krško), Rok Kronaveter (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Jure Matjašič (Domžale), Amedej Vetrih (Domžale), Miha Zajc (Olimpija), Elvis Bratanović (Domžale), Mitja Lotrič (Rudar), Matej Podlogar (Celje), Matej Pučko (Koper) in Slobodan Vuk (Domžale).

Vrhunci tekme Slovenija - Savdska Arabija
Katanec zadovoljen z remijem v Abu Dabiju