Magični roki dovolj za polfinale. Foto: EPA
Magični roki dovolj za polfinale. Foto: EPA
Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann evforično spremlja vse uspehe svojih varovancev. Foto: EPA
Miroslav Klose

Po dveh ubranjenih enajstmetrovkah je Jens Lehmann novi nemški heroj. O Oliverju Kahnu, ki bi ga večina Nemcev pred prvenstvom raje videla v golu, ne govori nihče več. Objem velikih tekmecev po tekmi je bila za selektorja Jürgena Klinsmanna bržkone slika dneva.

Die Welt: Pokal je na dosegu roke
"Četrtfinale je mimo in Nemčija je še vedno v igri. Argentina je imela večjo posest žoge in bila nekoliko boljša. Toda nogomet je kot resnično življenje: Z voljo lahko nadoknadiš vse slabosti. Potencial te ekipe še ni izžet, nogometna zabava gre naprej. Zdaj je pokal na dosegu roke," piše komentator Die Welta.

Abendzeitung: Klinsmann oprostite!
Evforičen je tudi Abendzeitung: "Zdaj ni čas za analize. Plešemo in sanjamo, objemamo se in norimo. Junaki so v naših srcih. Klinsmannovi bojevniki in Klinsmann. Na tem mestu bi se mu radi opravičili za ves skepticizem pred prvenstvom. Bil je sam, ko je napovedal naslov svetovnega prvaka. Zdaj smo z njim vsi. Na vse načine ga je treba zadržati tudi po mundialu. Tako bo ostalo, kot je zdaj. Vesela država, ki lahko naredi vse."

Strelec Klose ocenjen le s trojko
Zanimive so tudi ocene, ki jih je nemškim nogometašem dodelil Abendzeitung. Najvišjo oceno ena je dobil le Lehmann, z dvojko pa so bili ocenjeni kapetan Michael Ballack, Christoph Metzelder in Torsten Frings. Strelec Miroslav Klose je prejel le trojko, najslabše pa so bili ocenjeni Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Arne Friedrich in Bernd Schneider, ki so se morali zadovoljiti s štirico.

Predsednik Nemčije prerokuje naslov
Po zmagi elfa je bil navdušen tudi nemški predsednik Horst Köhler: "Super konec po zaslugi Lehmanna. Mogoče se zdaj sliši smešno, toda po izenačenju na 1:1, sem imel občutek, da nam ne more spodleteti. Nemčija bo svetovni prvak."

O slednjem v Nemčiji ne dvomi prav nihče …

R. K./RTV SLO