Frank Lampard in Steve Gerrard na sredini igrišča še nista prikazala tistega, kar so angleški navijači pričakovali. Foto: EPA
Frank Lampard in Steve Gerrard na sredini igrišča še nista prikazala tistega, kar so angleški navijači pričakovali. Foto: EPA
David Beckham
Nogometaši Ekvadorja
Lahko Južnoameričani pripravijo presenečenje? Foto: EPA
Gary Neville
Gary Neville je zaradi poškodbe igral le na prvi tekmi proti Paragvaju. Foto: EPA

20-letnik je v predtekmovanju odigral 100 minut in po aprilski poškodbi še ni našel vrhunske forme. To je očitno izgubil tudi Frank Lampard, ki je letos dosegel 20 zadetkov za Chelsea, na zadnjih 22 tekmah reprezentance pa še 10, v Nemčiji pa nikakor ne more "nastreliti" svoje desnice.

Beckham: "Enkrat bo steklo"
"Naša reprezentanca prejme zelo malo golov po prekinitvah. Proti Švedski nam je šlo zelo slabo, saj sta kar dve žogi končali v naši mreži. To moramo še popraviti," je previden švedski strokovnjak na angleški klopi Sven Göran Erikkson. Mediji mu očitajo, da na sredini igrišča kljub eminentnim imenom (Beckham, Lampard, Gerrard, J. Cole) ne zna ustvariti učinkovite kemije. Kapetan David Beckham na ta očitek odgovarja: "V nekem trenutku nam bo gotovo steklo. Imamo dobre igralce, ki vedno lahko dosežejo zadetek. Tudi branilci."

Na Ekvadorce pred začetkom turnirja nihče ni računal, kar je njihova največja prednost. "Dobro poznamo njihovo igro in taktiko," je optimističen branilec Ulises de la Cruz, ki igra za Aston Villo. V prvih dveh tekmah so premagali Poljsko in Kostariko s skupno razliko 5:0. Selektor Luis Fernando Suarez je nato odpočil polovico moštva, kar se je takoj poznalo na skrhani obrambi. "To ni bil pravi Ekvador, pravi Ekvador se je pokazal na prvih dveh tekmah," svoje nogometaše opozarja Eriksson.

Dobro je vedeti
- Poškodbe še vedno mučijo Angleže. Michael Owen je že v domovini, Garry Neville bo zaradi kašlja še tretjič izpustil tekmo. Zamenjal ga bo Jamie Carragher. Rio Ferdinand ima težave z dimljami, a naj bi zaigral.
- Ekvador nima poškodovanih igralcev. V moštvo se vračajo nogometaši, ki so zaradi "strahu pred rumenim kartonom" počivali proti Nemčiji.
- Morebitna zmaga Ekvadorja bi pomenila, da bo ta južnoameriška država na koncu osvojila naslov. Tako vsaj kaže statistika, saj so Angleži na SP-jih vedno izpadli proti reprezentanci, ki je že osvojila naslov (po dvakrat so jih izločili Brazilci, Argentinci in Nemci, enkrat pa Urugvajci).

STUTTGART, osmina finala, danes ob 17.00:

ANGLIJA                         EKVADOR
---------- verjetni postavi: ----------
Robinson            Mora               
Carragher           de la Cruz         
Ferdinand           Hurtado            
Terry               Espinoza           
A. Cole             Reasco             
Beckham             Mendez             
Lampard             E. Tenorio         
Gerrard             Castillo           
J. Cole             Valencia           
Crouch              Delgado            
Rooney              C. Tenorio         
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Frank DE BLEECKERE (Belgija)