Neymar je bil zaradi poškodbe hrbta zamenjan v 88. minuti. Z zelenice so ga odnesli na nosilih, od tod pa z rešilcem v bolnišnico v Fortalezi. Foto: Reuters
Neymar je bil zaradi poškodbe hrbta zamenjan v 88. minuti. Z zelenice so ga odnesli na nosilih, od tod pa z rešilcem v bolnišnico v Fortalezi. Foto: Reuters

V prvem četrtfinalu je Nemčija dobila sosedski obračun s Francijo z 1:0, potem ko je že v 12. minuti zadel branilec Mats Hummels. Galski petelini jalove pobude niso znali pretvoriti v izenačenje in so sklenili SP 2014 v četrtfinalu, medtem ko bo elf že četrtič zapored igral v polfinalu.

S strelsko krono domov v Kolumbijo?
Zelo vroče je bilo zvečer v Fortalezi, kjer je Brazilije z 2:1 izločila Kolumbijo. Gostitelje 20. svetovnega prvenstva sta osrečila zadetka osrednjih branilcev Thiaga Silve in Davida Luiza, pritisk gostov pa je prinesel le šesti zadetek Jamesa Rodrigueza, ki domov odhaja kot prvi strelec turnirja.

Neymar ima poškodovano vretence
Prvi zvezdnik brazilske reprezentance Neymar Jr. zaradi grobega prekrška Juana Zunige ni zmogel dokončati tekme. Z igrišča so ga odnesli na nosilih, od koder so ga z rešilcem odpeljali v bolnišnico v Fortalezi, kjer so ugotovili, da ima poškodovano eno izmed vretenc. Operacija ne bo potrebna, bo pa moral počivati vsaj nekaj tednov, tako da je zanj svetovno prvenstvo že končano!

Izzovite prijatelje z MMC-brcem!
Za popestritev nogometnega portala smo pripravili tudi enostavno, a sila zabavno igrico, ki vam bo krajšala čas v pričakovanju večernih tekem. Igrico preizkusite tukaj.

V Rusiji s četrto menjavo v podaljških?
Med preostalimi dogodki dneva velja omeniti idejo, ki bi lahko spremenila nogomet kot ga poznamo. Tehnična strokovna skupina Fife, ki natančno proučuje tekme na svetovnem prvenstvu, je že dala v obtok idejo, ki je požela veliko pozornosti, a izredno mešane odzive. Posebna skupina bo Fifi predlagala, da naj za naslednji mundial, ki bo leta 2018 v Rusiji, uvede še četrto menjavo, ki pa bo možna šele v podaljških.

Ne spreglejte redne kolumne MMC-jevega strokovnjaka Juana Vasleta, ki se je tokrat razpisal o papežu Frančišku in njegovemu vplivu na nogometni spektakel v Braziliji.

Sobota prinaša še preostala dva četrtfinala: ob 18. uri v Brasilii igrata Argentina - Belgija, ob 22. uri v Salvadorju pa Nizozemska in Kostarika. Vabljeni k branju prve in druge napovedi!

Spremljajte dnevno dogajanje iz Brazilije in sveta nogometa v spodnji "živi" aplikaciji "čečkač" (ScribbleLive).