Vratar Jasper Cillessen (levo) je bil jezen zaradi menjave tik pred koncem podaljška. Foto: Reuters
Vratar Jasper Cillessen (levo) je bil jezen zaradi menjave tik pred koncem podaljška. Foto: Reuters

nico borili Brazilija in Nemčija. Dan kasneje sledi še obračun Argentine in Nizozemske.

V soboto so se v polfinale prebili Argentinci in Nizozemci. Gavči so z 1:0 – prvi gol na prvenstvu je dosegel Gonzalo Higuain – premagali Belgijo, tulipani pa so bili šele po streljanju enajstmetrovk boljši od Kostarike (4:3). Junak zmage svetovnih podprvakov je bil rezervni vratar Tim Krul, ki ga je Louis van Gaal v igro poslal ob koncu podaljška le za strele z bele točke.

Izzovite prijatelje z MMC-brcem!
Za popestritev nogometnega portala smo pripravili tudi enostavno, a sila zabavno igrico, s katero si boste krajšali čas v pričakovanju večernih tekem. Igrico preizkusite tukaj.

Za di Mario prvenstva bržkone konec
Albiceleste je drago plačal preboj v polfinale, kajti agent Angela di Marie - vezist je poleg Lionela Messija daleč najbolj razpoloženi Argentinec - je dejal, da je za člana Real Madrida svetovno prvenstvo že končano. Dodatne teste bodo v taboru dvakratnih svetovnih prvakov opravili v nedeljo. Di Maria je podal za zmagoviti gol Higuaina proti Belgiji, zadel pa je za zmago nad Švico v osmini finala. Proti Belgijcem je igral 33 minut, nato pa zaradi poškodbe mišice zapustil zelenico.

Spremljajte dogajanje 25. dne letošnjega SP-ja v spodnji aplikaciji "čečkač".