Trenutek, ob katerem je Braziliji zastalo srce. Foto: Reuters
Trenutek, ob katerem je Braziliji zastalo srce. Foto: Reuters
Camilo Zuniga in Neymar
Camilo Zuniga za prekršek ni bil kaznovan. Foto: Reuters
Prekršek Zunige nad Neymarjem
Neymar zaradi poškodbe končal SP

Gostitelji prvenstva so v četrtfinalu izločili Kolumbijo (2:1), a v 88. minuti so ostali brez prvega zvezdnika Neymarja, ki je moral po prekršku Juana Zunige zapustiti igrišče. Zdravniški pregled je kmalu pokazal, da ima poškodovano vretence.

Zdravnik: Nič resnejšega, a potrebuje počitek
Reprezentančni zdravnik Rodrigo Lasmar je nekaj ur po tekmi razkril: "Ni nič resnejšega, ne potrebuje operacije ali kaj podobnega, a nemogoče je, da bi v dobrem tednu okreval. Potrebuje le nekaj tednov počitka, prvenstvo pa je zanj končano. Ko sem mu to povedal, je bil izjemno potrt."

Edina prava nevarnost v napadu Brazilije
Napadalec Barcelone je bil edini res razpoloženi brazilski napadalec na tem turnirju. V predtekmovanju je dosegel štiri gole, v boju na izpadanje pa ni bil več tako suveren. Vzrok sta bili manjši poškodbi stegna in kolena.

Scolari: Sodnik ni pokazal niti rumenega kartona
Brazilski selektor Luiz Felipe Scolari je bil po tekmi razočaran in hkrati jezen: "Cel svet je vedel, da se bodo vsi nasprotni branilci zaletavali v Neymarja. To se je dogajalo že v predtekmovanju. Nič drugače ni bilo tokrat. Videli ste, poškodovali so ga, prekršek pa ni bil kaznovan niti z rumenim kartonom. Nič."

Zuniga: Nisem želel poškodovati Neymarja
Na drugi strani je Zuniga razložil: "Nisem želel poškodovati Neymarja. Bila je povsem običajna obrambna poteza. Igral sem za svojo reprezentanco, branil sem za svojo državo, nikakor nisem imel namena nikogar poškodovati."

Proti Nemčiji bo manjkal tudi Thiago Silva
Brazilijo v torek ob 22.00 v Belo Horizenteju čaka polfinalni obračun z Nemčijo. Selecao bo tako brez Neymarja, Scolari pa ne bo mogel računati niti na kapetana Thiaga Silvo, ki je prejel drugi rumeni karton.

Oglasila sta se tudi slovita Argentinca
Po objavi novice so družbena omrežja eksplodirala. Neymarja so tolažili številni nogometaši, med katerimi je bil tudi njegov klubski soigralec Lionel Messi. Sloviti Diego Maradona je bil prav tako skrušen: "To ni žalostna novica le za Brazilijo, ampak za vse, ki imamo radi nogomet. To bi moralo biti Neymarjevo prvenstvo, njegova pričakovanja so bila velika, zdaj pa se je zgodilo, kar se je zgodilo." Oglasila se je celo brazilska predsednica Dilma Rousseff, ki je zapisala, da je to priložnost, da se Brazilija še bolj poenoti.

Prekršek Zunige nad Neymarjem
Neymar zaradi poškodbe končal SP