Didier Drogba in Wilfried Bony se veselita izenačenja v 64. minuti. Foto: Reuters
Didier Drogba in Wilfried Bony se veselita izenačenja v 64. minuti. Foto: Reuters
Gervinho
Gervinho je z natančnim strelom z glavo poskrbel za preobrat. Foto: EPA
Keisuke Honda
Keisuke Honda je z izjemnim strelom z levico razparal mrežo "slonov". Foto: Reuters
Slonokoščena obala ugnala Japonsko
Gervinho kronal silovit nalet slonov
Bony izenačil z glavo
Honda razparal mrežo “slonov”

Na drugem obračunu skupine C na Areni Pernambuco v Recifeju so bili v prvem polčasu precej boljši Japonci, v nadaljevanju pa niso niti enkrat streljali na vrata. "Sloni" so prevzeli pobudo in v zadnje pol ure nadigrali "samuraje". Končno razmerje v strelih na vrata je bilo kar 21:7.

Oglejte si tekmo Japonska - Slonokoščena obala v celoti: 1. polčas in 2. polčas.

Honda kronal začetno premoč Japoncev
V močnem nalivu so Japonci povedli po četrt ure igre. Po skrajšanem kotu je Juto Nagatomo na levi strani kazenskega prostora našel Keisukeja Hondo, ki je potegnil proti vratom in z močnim strelom z levico poslal žogo pod prečko, vratar Boubacar Barry je bil nemočen. "Samuraji" so dobili zalet, Acuto Učida je dvakrat preizkusil koncentracijo Barryja.

V prvem polčasu "sloni" nemočni
"Sloni" so bili brez pravih idej v napadu. Yaya Toure je v 24. minuti iz prostega strela z 22 metrov poslal žogo prek vrat, sedem minut zatem je prosti strel izvedel Arthur Boka in meril za las mimo vrat. V 35. minuti je njegov strel od daleč obranil Eidži Kavašima.
Lamouchi povlekel velikega asa iz rokava
Na začetku drugega polčasa Slonokoščena obala ni bila nevarna, navijači pa so že pogledovali proti klopi za rezervne igralce. Ključni trenutek srečanja se je zgodil v 62. minuti. Selektor Sabri Lamouchi je namesto Sereyja Dieja v igro poslal Drogbaja.

Aurier zrežiral zadetka Bonyja in Gervinha
V prvi akciji po vstopu je sijajni napadalec ušel po desni strani in s peto mojstrsko poslal žogo v sredino, kjer pa Gervinho ni prišel do strela. Le dve minuti zatem je Serge Aurier podal z desne strani, Wilfried Bony pa je z natančnim strelom z glavo zatresel malo mrežico.

"Sloni" so se popolnoma razleteli po igrišču. Japonci so znova pustili preveč prostora Aurierju na desni strani, na bližnji vratnici pa je Gervinho z glavo spretno poslal žogo v mrežo, vratar Kavašima je slabo posredoval.

Manjkal je le še zadetek Drogbaja
Japonci niso imeli več moči, niti enkrat niso nevarno zapretili v drugem polčasu. Devet minut pred koncem je Drogba iz prostega strela spravil žogo čez živi zid, Kavašima pa se je izkazal. Tri minute zatem je izjemni Drogba za las meril mimo vrat.

Lamouchi: Drogba je pravi šampion
"Ko je vstopil Drogba, se je vse spremenilo. Res sem lahko srečen, da imam na voljo takega igralca. On je pravi šampion. Ko je sedel na klopi, je bil seveda zelo nezadovoljen, na igrišču je takoj poživil našo igro, na koncu pa je bil zelo vesel zmage," je bil navdušen Lamouchi.

Japonski selektor Alberto Zaccheroni seveda ni bil zadovoljen: "Pričakoval sem precej boljšo igro. Potrebna bosta temeljita analiza in pogovor z igralci. Zelo dobro vem, da lahko igrajo precej bolje, to so že velikokrat dokazali. Čakata nas še dve tekmi in zelo pomembno je, da hitro dvignemo glave, saj je še vse mogoče."

Skupina C, 1. krog, Recife:
SLONOKOŠČENA OBALA - JAPONSKA 2:1 (0:1)
40.267; Bony 64., Gervinho 66.; Honda 16.

Slonokoščena obala: Barry, Aurier, Bamba , Zokora , Boka ( 75./Djakpa), Tiote, Die ( 62./Drogba), Y. Toure, Kalou, Gervinho, Bony ( 78./Ya Konan).

Japonska: Kavašima, Učida, Jošida , Morišige , Nagatomo, Jamgauči, Hasebe ( 54./Endo), Okazaki, Honda, Kagava ( 86./Kakitani), Osako.

Sodnik: Enrique Osses (Čile)


Belo Horizonte:
KOLUMBIJA - GRČIJA 3:0 (1:0)
57.174; Armero 5., Gutierrez 58., Rodriguez 93.

Lestvica:                   
KOLUMBIJA    1  1 0 0  3:0 3
SLON. OBALA  1  1 0 0  2:1 3
JAPONSKA     1  0 0 1  1:2 0
GRČIJA       1  0 0 1  0:3 0




Slonokoščena obala ugnala Japonsko
Gervinho kronal silovit nalet slonov
Bony izenačil z glavo
Honda razparal mrežo “slonov”