Savdska Arabija je na zmago na svetovnih prvenstvih čakala od leta 1994. Foto: Reuters
Savdska Arabija je na zmago na svetovnih prvenstvih čakala od leta 1994. Foto: Reuters
Al Davsari v 95. minuti zrežiral zmago Savdske Arabije

Odločilni zadetek je v Volgogradu v 95. minuti dosegel Salem Al Davsari. Po nizu podaj v kazenskem prostoru je po tleh sprožil diagonalen strel in se veselil petega reprezentančnega zadetka. Savdska Arabija je tako prekinila niz dvanajstih tekem brez zmage na svetovnih prvenstvih (zadnja zmaga sega v leto 1994, ko je ta zalivska država igrala v osmini finala), medtem ko Egipčani na svetovnih prvenstvih ostajajo brez zmage.

Spet enajstmetrovka po ogledu videoposnetka
Egipt je pri 34 stopinjah v vodstvo popeljal zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah, ki je po natančni dolgi podaji Abdalaha Saida opravil z dvema savdskima branilcema in za drugi zadetek na tem prvenstvu (in 37. v dresu reprezentance) z lobom ukanil še vratarja Al Mosailema. Savdijci so izenačili ob koncu prvega polčasa. Ali Gabr je vlekel za dres nasprotnika, kolumbijski sodnik Wilmar Roldanse je po uporabi videotehnologije VAR (za odločitev je potreboval več minut) pokazal na belo točko.

El Hadari najstarejši igralec na SP-jih
Ob strelu Salmana Al Faradža je bil Esam El Hadari, pri 45 letih najstarejši igralec v zgodovini svetovnih prvenstev, nemočen, je pa zato v 41. minuti Fahadu Al Muvaladu ubranil enajstmetrovko, ki jo je sodnik dosodil, ker je Ahmed Fathi v kazenskem prostoru igral z roko. V drugem polčasu je prvi nevarneje zagrozil Trezeguet, ko je sredi kazenskega prostora streljal z glavo, a v 57. minuti za malo zgrešil cilj. V 69. in 70. minuti sta na drugi strani prav tako z glavo poskusila Husein Al Moghavi in Muhanad Asiri, obakrat pa je bil na mestu rekorder El Hadari. Statistika potrjuje, da je imela zmagovalna ekipa precejšnjo premoč. V strelih je bilo 23:7, v strelih v okvir vrat 8:1, v posesti žoge 64:36. V skupini A je bila še tekma med Urugvajem in Rusijo, Urugvaj je zmagal s 3:0 in osvojil prvo mesto v skupini.


SKUPINA A, 3. krog, Volgograd:
SAVDSKA ARABIJA
- EGIPT 2:1 (1:1)
36.823; Al Faradž 45./11-m, Al-Davsari 95.; Salah 22.

Savdska Arabija: Al Mosailem, Al Šahrani, M. Havsavi, Om. Havsavi, Al Breik, Otajf, Al Mogahvi, Al-Davsari, Al Faradž, Bahebri (65./Asiri), Al Muvalad (80./Al Šehri).

Egipt: El Hadari, Abdel Šafi, Hegazi, Gabr, Ahmed Fathi, Hamed, Elneni, Trezeguet (81./Kahraba), Said (45./Warda), Salah, Mohsen (64./Sobhi).
Sodnik: Wilmar Roldan (Kolumbija)


Samara:
URUGVAJ - RUSIJA 3:0 (2:0)
41.970; Suarez 10., Čerišev 23./ag, Cavani 90.
RK: Smolnikov 36./Rusija

Lestvica:                           
URUGVAJ             3  3 0 0  5:0  9
RUSIJA              3  2 0 1  8:4  6
SAVDSKA ARABIJA     3  1 0 2  2:7  3
EGIPT               3  0 0 3  2:6  0
                                    

Al Davsari v 95. minuti zrežiral zmago Savdske Arabije