VAR je že pustil svoj pečat. Foto: Reuters
VAR je že pustil svoj pečat. Foto: Reuters

Pred šestimi leti je režiral islandski spot za Evrovizijo, včeraj pa postal junak krstne tekme Islandije na svetovnih prvenstvih. Hannes Halldorsson je Messiju ubranil enajstmetrovko, po tekmi pa ga je v mešani coni srečal radijski reporter Boštjan Janežič, ki pravi, da je Halldorsson zelo preudaren, bister in zrel.

V novem delu oddaje Žoga je okrogla je okrogla miza nogometnih novinarjev odgovarjala na vprašanje, koga ima raje: Messija ali Ronalda? Za Argentinca se je odločil le voditelj Luka Petrič, ker raje gleda njegov nogomet, pravi pa, da je Ronaldo preveč nadut. Dovolj je dober, da ni potrebe, da bi vseskozi ponavljal, da je najboljši, pravi.

V središču pozornosti je tudi VAR. Sodniška videopomoč se je prvič uporabila na tekmi Francija-Avstralija, okrogla miza se je strinjala, da je bila premiera uspešna, a Jože Pepevnik opozarja, da VAR ne bo odstranil sivega polja mejnih sodniških odločitev, Aljaža Golčerja pa skrbi, da bodo sodniki raje ostali na varni strani in ne bodo dosojali enajstmetrovk, ker bodo čakali na pomoč sistema VAR. V oddaji boste slišali tudi, kako prvo tekmo Nemčije pričakuje urednik čislane nogometne revije 11 Freunde Philipp Koster, ki pravi, da imajo svetovni prvaki najboljšo vezno vrsto na tem prvenstvu.

Poslušajte celotno oddajo: