Foto:
Foto:

Šlo je za večni derbi hrvaškega nogometa, zagrebški Dinamo pa je tekmo proti Hajduku dobil s prepričljivih 3:0. Dvakrat je še v prvem polčasu zadel Mario Mandžukić. Glavne obtožbe letijo na Dinamovega športnega direktorja Zorana Mamića, že od prej glavnega Uefinega osumljeneca velike stavne afere Anteja Šapino in sodnika Bruna Marića. Že v prvem polčasu je izključil dva nogometaša splitskega kluba in dosodil enajstmetrovko za Dinamo.

"Obrnilo" naj bi se kar milijon in 400 tisoč evrov
Nemški tožilci so že zaslišali Mamića, za vse skupaj pa naj bi vedel tudi vrh Hrvaške nogometne zveze z Vlatkom Markovićem na čelu. Hrvaško državno tožilstvo naj bi kmalu nadaljevalo preiskavo. Dokument v Sportskih novostih natančno opisuje potek dogovora s spornimi trenutki tekme, vsemi sodelujočimi, med katerimi je kot kurir naveden tudi "Dragan iz Slovenije", ter dobitkom vpletenih. "Dragan" naj bi tako zaslužil 35.000 evrov. Vse skupaj naj bi se prek azijske stavnice obrnilo kar milijon in 400 tisoč evrov.

"Ofsajd" dobiva svoje nadaljevanje
V spodnjem videu si oglejte nekatere sporne trenutke tekme. Junija je na Hrvaškem odmevala že policijska akcija "Ofsajd", zdaj dobiva svoje nadaljevanje. Nemška javna televizija ARD je pred kratkim poročala, da je bila "prodana" tudi tekma Evropske lige med ljubljansko Olimpijo in Širokim.