Slovenske prvake je v Mariboru pričakalo okrog tisoč ljudi. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Slovenske prvake je v Mariboru pričakalo okrog tisoč ljudi. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Eden izmed junakov skupne zmage nad Rangersi s 3:2 je bil vratar Jasmin Handanović, ki je na obeh tekmah ubranil nekaj res nevarnih strelov. "Meni je bilo najpomembneje, ko je Nejc Potokar ustavil en močan strel. Dobro je odigral, zato mu želim izreči vse pohvale. Moje obrambe so pač moje delo, včasih gre dobro, včasih pa slabše. Tokrat si je celotna ekipa želela uspeha, ki je nato tudi prišel," je takoj po tekmi za Val 202 povedal starejši izmed bratrancev Handanović.

Po počitku že misel na Olimpijo
Slovenski prvaki so letos v Evropi že odigrali šest tekem, zdaj pa so si jih priigrali še šest. "To je res vrhunec naših karier, a to še ni konec, saj smo se šele uvrstili v evropsko tekmovanje. Treba se bo spočiti, malo se bomo še poveselili, nato pa je pred nami že Olimpija," je še povedal izkušen vratar.

Volaš: "Sreča spremlja pogumne"
Drugi junak je bil Dalibor Volaš, ki je zadel na Ibroxu. Po tekmi je čustveno razlagal: "Vedeli smo, kaj pomenijo Rangersi, vedeli smo, kaj pomeni Evropa. Dobro vemo, kdo vse je že igral na tem igrišču. Odigrali smo pogumno. Malo je bilo tudi sreče, a sreča spremlja pogumne. Evropa, prihajamo!"

Denarna pogača, ki jo je Maribor zaslužil na račun Uefe (v evrih):
- Naslov državnega prvaka: 200.000
- 2. predkrog Lige prvakov: 130.000
- 3. predkrog Lige prvakov: 130.000
- 4. predkrog Evropske lige: 90.000
- Skupinski del Evropske lige: 1.000.000
Maribor je tako iz tega računa skupaj zaslužil 1,55 milijona evrov. Vsaka zmaga v skupinskem delu Evropske lige je vredna 120.000 evrov, remi pa 60.000.

Milanič: "Veselimo se z navijači"
Trener Darko Milanič je po sprejemu na letališču, kjer je slovenske prvake pričakalo okrog tisoč ljudi, zadovoljno povedal: "Vesel sem, da smo dočakali tole jutro, da nas navijači takole pričakajo. Veselimo se z njimi skupaj."