Igralci Bayerja so opravili trening pri temepreturah pod ničlo. Foto: Reuters
Igralci Bayerja so opravili trening pri temepreturah pod ničlo. Foto: Reuters
Harry Kane
Harry Kane verjetno ne bo igral vseh 90 minut. Foto: Reuters
Stale Solbakken
Stale Solbakken zelo uspešno vodi Köbenhavn. Foto: EPA
Alex Sandro, Juan Cuadrado in Kwadwo Asamoah
Alex Sandro, Juan Cuadrado, Kwadwo Asamoah in soigralci so se le sprehodili po zelenici stadiona Sanchez Pizjuan. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo, ki je v soboto trikrat matiral Jana Oblaka na madridskem derbiju, želi v Lizboni potrditi vozovnico za osmino finala. Foto: EPA

Tottenham, ki je v soboto v dramatični končnici prišel do preobrata proti West Hamu (3:2), je izgubil obe tekmi na Wembleyju in ima le štiri točke. Londončani v Monte Carlu nujno potrebujejo tri točke, če želijo še računati na osmino finala.

"Na tej tekmi za nas šteje le zmaga. Nisem prepričan, če bodo lahko Harry Kane, Dele Alli in Moussa Dembele igrali vseh 90 minut. Monaco ima zelo močno zasedbo, zato bomo morali odigrati taktično zelo odgovorno," je pojasnil trener Mauricio Pochettino.

"Vsem igralcem sem dal jasno vedeti, da ne bomo igrali na remi, saj je to zelo nevarno. Naši tekmeci morajo nujno zmagati in imajo tudi zelo kakovostne nogometaše. S Kanom so precej bolj nevarni, saj naredi razliko," je razmišljal strateg Monaca Leonardo Jardim.

Monaco je po 13 krogih francoskega prvenstva na drugem mestu in zaostaja tri točke za Nico.

Bayer po osmino finala v mrzlo Moskvo
Bayer iz Leverkusna je v petek doživel novo hladno prho, saj je zapravil vodstvo z 2:1 proti Leipzigu in na koncu ostal praznih rok (2:3). Kevin Kampl je zadel že v 59. sekundi, pred tremi tedni pa je bil junak tudi na Wembleyju in s tem je Bayer popeljal v zelo dober položaj v skupini E.

Če Tottenham izgubi v Monte Carlu, bi se Bayer že s točko prebil v osmino finala. Nogometaši Bayerja so ob 16.30 pristali v Moskvi, kjer jih je pričakal sneg in zelo nizke temperature.

"V Bundesligi nam ne gre, petkov poraz je bil res grenek, vendar nam gre v Ligi prvakov precej bolje. Nismo še doživeli poraza in serijo želimo nadaljevati tudi v Moskvi. Na prvi tekmi proti CSKA-ju smo zapravili vodstvo z 2:0, Rusi so odlični v protinapadih," je poudaril kapetan farmacevtov Ömer Toprak.

Solbakken upa na čudež na stadionu Parken
Na izjemno pomembni tekmi za drugo mesto v skupini G bo Köbenhavn na stadionu Parken gostil Porto. Danci so izgubili le enkrat na zadnjih 30 tekmah. Angleški prvak Leicester je bil boljši z 1:0 prejšnji mesec.

Benjamin Verbič in soigralci v zadnjem krogu gostujejo pri odpisanem Bruggeju, medtem ko bo Porto gostil Leicester. Trener Stale Solbakken je zaskrbljen, saj sta napadalca Federico Santander in Andreas Cornelius poškodovana.

"Seveda želimo zmagati, čeprav tudi točka proti Portu ni slaba. Porto si želi osvojiti prvo mesto v skupini, saj želi imeti ugoden položaj pred žrebom osmine finala. Prepričan sem, da bomo zaigrali na zmago in da ne bodo zadovoljni le s točko. Imamo težave z napadalci, verjetno si bomo težko pripravili lepe priložnosti v kazenskem prostoru. Čudeži se dogajajo v nogometu," je pojasnil Solbakken. Tekma v Portu se je končala z remijem (1:1).

Juventus zelo oslabljen v Sevilli
V skupini H bo zelo zanimiv obračun za prvo mesto, Sevilla bo gostila Juventus. Andaluzijcem že točka zadošča za napredovanje, stara dama pa mora zmagati, če želi prevzeti vodstvo. Massimiliano Allegri ima veliko težav zaradi poškodb. Manjkali bodo Andrea Barzagli, Paolo Dybala, Marko Pjaca, Gonzalo Higuaín in Medhi Benatia.

"Vsaj Chiellini je okreval in bo začel tekmo na klopi. V napadu bo začel Mandžukić, za njim pa Cuadrado, saj ne želim tvegati s Higuainom, čeprav njegova poškodba ni resna," je povedal Allegri.

5. krog, skupina E, torek ob 20.45:
MONACO - TOTTENHAM

Verjetni postavi:
Monaco: Subašić, Sidibe, Glik, Jemerson, Mendy, Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar, Germain, Falcao.

Tottenham: Lloris, Trippier, Dier, Vertonghen, Rose, Wanyama, Dembele, Eriksen, Alli, Son, Kane.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


Ob 18.00:
CSKA MOSKVA - BAYER LEVERKUSEN

Verjetni postavi:
CSKA Moskva: Akinfejev, Mario Fernandes, V. Berezucki, A. Berezucki, Ščenikov, Wernbloom, Natcho, Tošić, Golovin, Ionov, L. Traore.

Bayer Leverkusen: Leno, Henrichs, Tah, Toprak, Wendell, Baumgartlinger, Aranguiz, Kampl, Brandt, Hernandez, Calhanoglu.

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)



Lestvica:                           
MONACO              4  2 2 0  7:3  8
BAYER LEVERKUSEN    4  1 3 0  4:3  6
TOTTENHAM           4  1 1 2  2:3  4
CSKA MOSKVA         4  0 2 2  3:7  2






Skupina F:
SPORTING - REAL MADRID

BORUSSIA (D) - LEGIA VARŠAVA

Lestvica:                             
BORUSSIA (D) *      4  3 1 0 11:3 10  
REAL MADRID         4  2 2 0 12:7  8  
SPORTING LIZBONA    4  1 0 3  4:5  3  
LEGIA VARŠAVA       4  0 1 3  4:16 1  
* - v osmini finala         





Skupina G:
LEICESTER - CLUB BRUGGE

KÖBENHAVN - PORTO

Verjetni postavi:
Köbenhavn: Olsen, Ankersen, Johansson, Jörgensen, Augustinsson, Kvist; Falk, Delaney, Verbič, Toutouh, Pavlović.

Porto: Casillas, Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Alex Telles, Herrera, Danilo, Otavio, Oliver Torres, Andre Silva, Diogo Jota.

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)



Lestvica:                           
LEICESTER           4  3 1 0  5:0 10
PORTO               4  2 1 1  4:3  7
KÖBENHAVN           4  1 2 1  5:2  5
CLUB BRUGGE         4  0 0 4  1:10 0



Skupina H:
SEVILLA - JUVENTUS

DINAMO ZAGREB - LYON

Lestvica:                           
SEVILLA             4  3 1 0  6:0 10
JUVENTUS            4  2 2 0  6:1  8
LYON                4  1 1 2  4:3  4
DINAMO ZAGREB       4  0 0 4  0:12 0