Rodolfo Vanoli je Olimpiji pomahal v slovo. Foto: www.alesfevzer.com
Rodolfo Vanoli je Olimpiji pomahal v slovo. Foto: www.alesfevzer.com
Slaviša Stojanović
Kot zelo mogoč Vanolijev naslednik se omenja nekdanji selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović. Foto: www.alesfevzer.com

s predsednikom Olimpije Milanom Mandarićem samo še nekdanji trener kluba, kateremu je spomladi prinesel državni naslov.

"Z današnjim dnem NK Olimpija Ljubljana sporoča, da Rodolfa Vanolija razrešuje dolžnosti trenerja članskega moštva. Do nadaljnjega bodo aktivnosti potekale po začrtanem programu pod vodstvom ostalih članov strokovnega vodstva," so v uradni izjavi zapisali pri NK Olimpija Ljubljani in potrdili odhod Italijana, ki je poskrbel za prvi nogometni naslov v Ljubljani po 21 letih.

Številni kot njegovega naslednika vidijo Slavišo Stojanovića.

Olimpija, ki je v prejšnji sezoni po dolgih letih suše vendarle osvojila naslov državnega prvaka, v letošnji sezoni ne blesti. Predvsem izstopajo neprepričljive predstave na domačih tekmah, nazadnje so zeleno-beli klonili pred Luko Koprom (0:1), po sedmih odigranih krogih s 4 zmagami, enim remijem in dvema porazoma zasedajo drugo mesto na prvenstveni lestvici. Gorica ima dve točki več.

Vanoli je v prejšnji sezoni Olimpiji v končnici prvenstva prinesel prvi naslov po 21 letih, a letos mu ne gre vse po načrtih. Po hitrem izpadu v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti Trenčinu so sledile še slabe predstave v domačem prvenstvu, zadnji dve tekmi v Stožicah so njegovi varovanci izgubili.

Tretja zamenjava trenerja
Ko je Mandarić prevzel ljubljanski kolektiv, je ekipo vodil Marijan Pušnik, ki je z Olimpijo osvojil naslov jesenskega prvaka, a se je moral nato posloviti. Mandarić je v klub pripeljal Marka Nikolića, ki naj bi bil dolgoročna rešitev na trenerskem stolčku Ljubljančanov, a je moral tudi ta po incidentu, ko je na rasni osnovi (u)žalil napadalca Blessinga Elekeja, hitro spakirati kovčke. Naposled se je 77-letni Srb odločil za Vanolija, ki je v končnici prvenstva storil dovolj za naslov prvaka, a se mu je v zadnjih tednih trenerski stolček pošteno zamajal in v Stožicah se je naposled zgodila že tretja zamenjava trenerja pod Mandarićevim vodstvom.

Stojanović na voljo
Koga bo Mandarić izbral za Vanolijevega naslednika, še ni znano, govori pa se, da bo vodenje ekipe prevzel nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, ki je nazadnje deloval na Kitajskem pri Čangčunu. Stojanović, znano ime v slovenskem nogometnem prostoru - z Domžalami je v sezonah 2006/07 in 2007/08 osvojil državno prvenstvo -, je v Sloveniji nazadnje vodil Celjane v sezoni 2008/09, nato se je zaposlil kot pomočnik selektorja Združenih arabskih emiratov, med letoma 2011 in 2012 je vodil slovensko člansko izbrano vrsto. Preizkusil se je tudi v srbski ligi, kjer je v sezoni 2013/14 vodil Crveno zvezdo, pred avanturo na Kitajskem je sledila še selitev k belgijskemu Liersu. Že pred meseci je sicer ponudbo Olimpije zavrnil zdajšnji trener Domžal Luka Elsner.

Protega o menjavi Vanolija in iskanju novega trenerja
Vanoli: Škoda, da se je vse tako hitro podrlo
Protega o menjavi Vanolija in iskanju novega trenerja
Vanoli: Škoda, da se je vse tako hitro podrlo