Raul Albiol je z Rafaelom Benitezom sodeloval že pri Valencii. Foto: EPA
Raul Albiol je z Rafaelom Benitezom sodeloval že pri Valencii. Foto: EPA
Nacer Chadli
23-letni Nacer Chadli je za Twente v nizozemskem prvenstvu lani na 26 tekmah zadel 12 golov. Foto: EPA

"27-letni španski branilec se je klubu pridružil iz Real Madrida in podpisal štiriletno pogodbo," so zapisali na uradni klubski strani Napolija. Finančnih podrobnosti pogodbe na San Paolu niso razkrili, italijanski mediji poročajo, da so aktualni italijanski podprvaki za Albiola odšteli okoli 12 milijonov evrov.

Po Callejonu in Albiolu zdaj še Higuain?
Albiol je prve nogometne korake opravil v Valencii, kjer je sprva igral kot vezist in je krstni nastop za člansko moštvo doživel prav pod taktirko takratnega trenerja Beniteza. 27-letnik je nekaj časa preživel še pri Getafeju, od leta 2009 je bil član madridskega Reala, kjer pa je bolj ali manj sedel na klopi. Albiol bo sicer v Neaplju združil moči z nekdanjim soigralcem pri Realu, Josejem Callejonom, ki se je klubu pridružil prejšnji teden. Benitez naj bi želel v klub pripeljati še enega člana kraljevega kluba, Gonzala Higuaina.

Chadli okrepil Tottenham
Tottenhamu je medtem iz Twenteja uspelo zvabiti belgijskega reprezentančnega bočnega napadalca Nacerja Chadlija, za katerega je odštel slabih 11 milijonov evrov. To je druga okrepitev za klub z White Hart Lana, predtem je za 19,7 milijona evrov k severnim Londončanom prestopil Paulinho. Chadli se bo za mesto v začetni enajsterici 'ostrog' potegoval z Aaronom Lennonom in Androsom Townsendom.