Arsene Wenger bo s svojimi varovanci v novi sezoni težko posegel v boj za sam vrh angleškega nogometa. Foto: EPA
Arsene Wenger bo s svojimi varovanci v novi sezoni težko posegel v boj za sam vrh angleškega nogometa. Foto: EPA

"Spoštovali bomo vse, kar bo zahteval Liverpool. Igralca želimo pripeljati sporazumno in mirno. Veliko se ukvarjamo s tem primerom, tako kot tudi z vsemi drugimi," je dejal Wenger.

26-letni Suarez je v lanski sezoni za Liverpool zabil 29 golov. Pred desetimi dnevi je lastnik Liverpoola John W. Henry zavrnil 40 milijonov in en funt "težko" Arsenalovo ponudbo za Suareza in ob tem na Twitter posmehljivo zapisal: "Kaj mislite, da kadijo tam na Emiratesu?"

Francoski strateg na klopi Arsenala je prepričan, da bo do 2. septembra, ko se izteče prestopni rok, moštvo okrepil: "Za zdaj se na trgu še ne dogaja veliko. Z izjemo Manchester Cityja ni še nihče naredil nič."

Rekordni prestop Bala? Nogometni svet je ponorel
Obregnil se je tudi ob napovedan rekordni prestop Garetha Bala iz Tottenhama v Real Madrid, ki naj bi bil težak okoli 140 milijonov evrov. "To je v posmeh finančnemu 'fair playu', ki se uveljavlja v tem letu. Očitno je nogometni svet ponorel. Sprašuješ se, kakšen vpliv, bo ta prestop imel na nogometno igro."

V soboto se na stadionu Emirates začne dvodnevni Emirates Cup, na katerem bodo poleg Arsenala nastopili še Galatasaray, Napoli in Porto.