Po koncu so bili Brazilci deležni glasnih žvižgov. Foto: Reuters
Po koncu so bili Brazilci deležni glasnih žvižgov. Foto: Reuters

Ob koncu prvega polčasa je mrežo zatresel Roberto Firmino, a je sodnik zadetek razveljavil zaradi predhodnega prekrška. V 60. minuti se je med strelce vpisal Gabriel Jesus, vendar je VAR pokazal, da je bil Firmino v prepovedanem položaju. 40.000 gledalcev je bilo spet na nogah po golu Philippa Coutinha v 87. minuti, a se je spet vmešala videotehnologija. Tudi tokrat je je bil vzrok prepovedan položaj.

Venezuelska obramba je delovala izredno čvrsto in v sami končnici so nekateri gledalci celo navijali za tekmece, ki so si točko z borbenostjo zaslužili.

»Brazilija zaman napadala«

Branilec Thiago Silva ni bil zadovoljen z žvižgi s tribun. "Venezuela je bila izrazito obrambno postavljena, mi pa smo bili neučakani predvsem pri zadnji podaji. Ob tem smo izgubili precej samozavesti. Ko ne daš gola, deluje, kot da je vse narobe. V drugem polčasu praktično niso stopili iz svoje polovice, nam pa je zmanjkalo nekaj sreče," je povedal Thiago Silva.

Tudi tokrat stadion ni bil razprodan, saj je bilo praznih okoli 10.000 sedežev.

Na drugi tekmi v skupini A je Peru s 3:1, odpravil Bolivijo. Peru in Brazilija se bosta pomerila v zadnjem krogu skupinskega dela.

Skupina A, 2. krog:
BOLIVIJA - PERU 1:3 (1:1)
Moreno 28./11-m; Guerrero 45., Farfan 55., Flores 90.

BRAZILIJA - VENEZUELA 0:0

Brazilija vs Venezuela( id: 17714059 datum: 20.5.2019)

Vrstni red: Brazilija in Peru po 4, Venezuela 2, Bolivija 0 točk.