Celjske košarkarice se veselijo uvodne finalne zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Celjske košarkarice se veselijo uvodne finalne zmage. Foto: www.alesfevzer.com

Ključnih je bilo zadnjih pet minut prvega polčasa, ko Kranjčanke niso dosegle niti točke. Chatrice White je nanizala štiri točke, Lea Debeljak pa je zadela izza črte in ob odmoru so imele Celjanke 10 točk naskoka (36:26). Sredi tretje četrtine je prednost narasla že na 15 točk (50:35) in v zadnjih desetih minutah se gostjam ni uspelo več približati na manj kot deset točk.

Trener Triglava Ernest Novak seveda ni bil zadovoljen. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Triglava Ernest Novak seveda ni bil zadovoljen. Foto: www.alesfevzer.com

Pri gostiteljicah je bila najučinkovitejša Whitova s 17 točkami, v gostujoči ekipi pa Rebeka Abramović z 20 točkami. Druga tekma finala bo v nedeljo v Kranju.

Celjska ekipa je 14-krat zmagala v državnem prvenstvu. Ljubljanska Ježica ima deset, Hit Kranjska Gora pa tri naslove državnih prvakinj.

"Čestitam igralkam in strokovnemu štabu za zmago in vodstvo v finalni seriji, kar je tudi najbolj pomembno. Nekako se tokrat nismo najbolj razigrali, vendar šteje le zmaga. Zdaj si moramo odpočiti in se dobro pripraviti na drugo tekmo, na kateri si bomo poskusili priigrati prvo zaključno žogo," je pojasnil trener Celjank Damir Grgić.

Trener Triglava Ernest Novak se je med tekmo večkrat razjezil. Marsikaj bo treba popraviti do nedelje: "Mislim, da smo odigrali solidno tekmo, ampak smo naredili preveč napak, ki jih ekipa, kot je Celje, kaznuje. Dokler se držimo dogovorov in imamo koncentracijo, smo lahko enakovredni. Pred nami je nova tekma, kjer bomo skušali popraviti napake."

Finale, prva tekma:
CINKARNA CELJE - TRIGLAV 1:0
73:57 (18:17, 18:9, 20:18, 17:13)
White 17, Delić in Bessard po 15, Ocvirk in Krošelj po 8, Seničar in Debeljak po 5; Abramović 20 (4/5 za dve, 1/3 za tri), Ristič 14, Jesenšek 10, Šarić 4, Kramžar 3, Omerbašić, Kozina Bubnić in Burgar po 2.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na tri zmage.